23 ΛΕΠΤΑ ΣΤΟΝ ΑΔΗ (βίντεο)

Σημ. Οι αγγλόφωνοι στις Άγιες Γραφές τους χρησιμοποιούν την ίδια λέξη για τον Άδη και την κόλαση (Hell). Στην πραγματικότητα είναι το ίδιο και το αυτό. Κόλαση σημαίνει τιμωρία. Αν και στον Άδη υπάρχει τιμωρία δεν είναι η λίμνη του πυρός που αναφέρεται στο βιβλίο της Αποκάλυψης. Ο Άδης είναι ένα μέρος στα έγκατα της γης σαν κρατητήριο, όπου μια ψυχή κρατείτε προσωρινά μέχρι την ημέρα της δικής της μπροστά στον μεγάλο λευκό θρόνο (Αποκάλυψη 20:12-14). Από εκείνο το σημείο πηγαίνει στην  λίμνη της φωτιάς που είναι μετά το οριστικό τέλος του γήινου σχήματος.

Ο Ιησούς είπε ότι η κόλαση φτιάχτηκε για τον διάβολο και τους αγγέλους του. Ο άνθρωπος εξαρχής φτιάχτηκε για τον ουρανό. Αλλά η ελεύθερη βούληση περιλαμβάνει την δυνατότητα να γνωρίσει και την σκοτεινή πλευρά και να διαλέξει. Δεν είναι επιθυμία του Θεού κάποιος να βρεθεί εκεί. Γι’ αυτό έστειλε τον Υιό του στο σταυρό για να πληρώσει το χρέος του κάθε ξεχωριστού ανθρώπου. Πολλοί όμως δεν πιστεύουν στον Χριστό ούτε στην κόλαση.

Η εμπειρία του Bill Wiese είναι ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο. Ένας σύγχρονος Λάζαρος που επέστρεψε πίσω να μας πει τι είδε. Ο Θεός του έδωσε να ζήσει μια εξωσωματική εμπειρία όπου όπως διηγείται ο ίδιος βγήκε απ’ το σώμα του και πέρασε 23 φρικτά λεπτά στον Άδη.

Έσβησε απ’ την μνήμη του ακόμη και ότι είναι χριστιανός για να μπορεί να βιώσει ότι αισθάνονται αυτοί που βρίσκονται εκεί, οι οποίοι δεν έχουν ελπίδα λυτρωμού.

Όταν αυτή η φρικτή εμπειρία τέλειωσε και ο Ιησούς τον έβγαλε από εκεί ο Bill Wiese τον ρώτησε: «Κύριε γιατί με έστειλες σε αυτό το απαίσιο μέρος;» Εκείνος του απάντησε:

«Γιατί πολλοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι αυτό το μέρος υπάρχει. Πήγαινε και πες τους ότι υπάρχει πραγματικά και ότι δεν είναι επιθυμία μου να πάει οποιοσδήποτε εκεί».

Αυτή είναι μια σοβαρή προειδοποίηση για ανθρώπους που παίζουν με την αιωνιότητα τους. Ο Θεός δίνει ευκαιρίες. Κάθε ένας έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει πράγματα. Μπορείς να αμφισβητήσεις ακόμη και αυτή την μαρτυρία. Αλλά δεν πρέπει να βιαστείς να την απορρίψεις. Αυτό που χρειάζεται είναι να ρωτήσεις τον ίδιο τον Θεό. Να Τον ρωτήσεις αληθινά. Αυτό σημαίνει να μην περιμένεις να πάρεις τις απαντήσεις που θα σου άρεσαν. Αλλά να είσαι διατεθειμένος να λάβεις τις απαντήσεις που αν και άβολες είναι η αλήθεια, αυτό που πραγματικά υπάρχει. Σε αυτού του είδους την καρδιά ο Θεός θα φανερώσει την αλήθεια του ξανά και ξανά και με πολλούς τρόπους.

Καθένας που είναι από την αλήθεια, ακούει τη φωνή μου (ΙΩΑΝ 18:37). Και θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει (ΙΩΑΝ 8:32).

ΜΙΑ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Θα σου δώσω ένα ακόμα στοιχείο αρκεί να είσαι διατεθειμένος να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις πίσω από τα φαινόμενα, γιατί πολλές φορές η αλήθεια είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια μας αλλά η άρνηση μας να την δεχτούμε μας κάνει να μην την βλέπουμε.

Παρατήρησε προσεκτικά το μουσικού Άλμπουμ των Slayer Hell Awaits, η κόλαση περιμένει.

Οι στίχοι μιλούν συνέχεια για την κόλαση και τον σατανά. Τι είναι αυτό που εργάζεται από τέτοιου είδους συγκροτήματα και στίχους;  Θέλει να σε πείσει ότι ο προορισμός σου είναι η κόλαση, σου κάνει πλύση εγκεφάλου για να εξοικειωθείς με αυτή την πραγματικότητα. Καθώς αυτή είναι η επιθυμία του, να κατεβάσει ψυχές εκεί και να τις βασανίζει αιώνια. Το εξώφυλλο επίσης περιγράφει αυτή την φρικτή πνευματική πραγματικότητα. Μια απολεσμένη ψυχή με φόντο φωτιές πέφτει προς τα κάτω και πριν καν φτάσει στον πάτο καταξεσχίζεται από δαίμονες.

Ο ίδιος ο διάβολος μπροστά στα υπνωτισμένα σου μάτια, σου περιγράφει μια πραγματικότητα που σαδιστικά αρέσει σε εκείνον. Σκέψου σε τι βαθμό σε έχει πείσει ότι όλα αυτά είναι ψέματα για να έχει την άνεση να βάζει μπροστά στα μάτια σου, τον φρικτό βασανισμό που ο ίδιος πρόκειται να ενεργήσει στο πνευματικό σου σώμα, αν δεν στραφείς στον Θεό και μετά το θάνατο του φυσικού σου σώματος πέσεις στα χέρια του. Απ’ την άλλη πλευρά είναι μια ευκαιρία να δεις την αλήθεια και να δεχθείς τον Ιησού ως προσωπικό σου Σωτήρα. Γιατί όπως είναι γραμμένο: «καθένας που θα επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί» (Ρωμαίους 11:13). Επικαλέσου Τον όσο είναι καιρός.