ΦΑΕ ΤΟ ΑΡΝΙ ΠΡΙΝ ΧΑΡΑΞΕΙ

«και μη αφήσετε υπόλοιπο απ’ αυτό μέχρι το πρωί· και από το αίμα που θα είναι μέσα στη λεκάνη, χτυπήστε το ανώφλι και τους δύο παραστάτες των θυρών· και κανένας από σας δεν θα βγει έξω από τη θύρα τού σπιτιού του μέχρι το πρωί·» (ΕΞ 12:10, 22).

Δεν πάνε πολλές μέρες που ρώτησα τον Κύριο για το lockdown και το Άγιο Πνεύμα με πήγε στις δύο τελευταίες πληγές πάνω στην Αίγυπτο λίγο πριν την έξοδο των Ισραηλιτών. Ποιες ήταν αυτές; Το σκοτάδι και αμέσως μετά επακολούθησε ο εξολοθρευτής άγγελος που θανάτωσε τα πρωτότοκα. Η οδηγία που είχαν λάβει ήταν να μην βγουν από τα σπίτια τους εκείνο το βράδυ, να αλείψουν με αίμα τους παραστάτες των θυρών και να φάνε το αρνί μέχρι να χαράξει. Ύστερα θα ακολουθούσε η οδοιπορία καθώς ο Θεός θα διαχώριζε τον λαό Του από τους Αιγυπτίους και δεν θα τους ξανάβλεπαν.

Είμαστε στο ίδιο κομβικό σημείο με τους Ισραηλίτες. Το δικό μας σκοτάδι που έχει απλωθεί επάνω στην γη είναι ο Κορωνοϊός και ο εξολοθρευτής άγγελος θερίζει ανθρώπινες ζωές. Η οδηγία που έχουμε λάβει είναι να μείνουμε στα σπίτια μας και πιο συγκεκριμένα στο ταμείο μας και να φάμε το αμνό πριν να χαράξει.

Τι είναι ο αμνός; Κάποιος θα πει: «Ο Χριστός» και δεν είναι λάθος, αλλά δεν είναι ακριβώς σωστό. Γιατί για τον καθένα η πνευματική μερίδα που ο Κύριος έχει να του δώσει να φάει δεν είναι ακριβώς ίδια. Διαφέρει ανάλογα με την κλήση, την αποστολή και το σχέδιο του Αρχιστράτηγου ο οποίος είναι ο μόνος που έχει όλο τον χάρτη μπροστά Του. Η εντολή όμως είναι ίδια στον καθένα.

Ο Ιησούς είπε ένα λόγο: «Αν δεν φάτε τη σάρκα τού Υιού τού ανθρώπου, και δεν πιείτε το αίμα του, δεν έχετε μέσα σας ζωή. Όποιος τρώει τη σάρκα μου, και πίνει το αίμα μου, μένει σε ενότητα με μένα και εγώ σε ενότητα μ’ αυτόν. Όπως με απέστειλε ο Πατέρας που ζει, και εγώ ζω για τον Πατέρα, έτσι και όποιος με τρώει, θα ζήσει και εκείνος για μένα». (ΙΩΑΝ 6:53, 56-57).

Ας προσέξουμε κάτι σε αυτό το σημείο. Ο Ιησούς δεν είπε: «Όποιος φάει την σάρκα μου θα έχει ζωή» σαν να πρέπει να το κάνει μια φορά και αυτή θα τον κρατήσει στην ζωή για πάντα. Αλλά χρησιμοποίησε χρόνους διαρκείας: «όποιος τρώει την σάρκα μου», «πίνει το αίμα μου». Αυτό σημαίνει ότι ο Κύριος έχει πάντοτε νέα πράγματα να μας δώσει και να μας καθαρίσει από αμαρτίες που δεν ήταν πριν φανερές σε εμάς. Αυτός που ζει συνεχώς μέσα σε αυτή την διαδικασία, τρώει τον ζωντανό λόγο του Ιησού και καθαρίζεται διαρκώς με το τίμιο αίμα Του, μένει σε ενότητα μαζί Του. Αυτός μορφώνεται σε κάθε καιρό σύμφωνα με τον τρόπο που έχει ο Θεός, είναι σε θέση να ζήσει για τον Χριστό, και αυτόν αποστέλλει.

Αυτός που βλέπει αυτή την εντολή μόνο ως ένα επαναλαμβανόμενο τύπο και πιστεύει ότι το έργο του Θεού στην ζωή του έχει ολοκληρωθεί την μέρα που έκανε την «προσευχή του αμαρτωλού», δεν μένει σε ενότητα με τον Χριστό και δεν θα βρεθεί στην θέση να είναι μέρος του νέου πράγματος που θα κάνει. Δεν θα είναι αρκετό κάποιος γενικά να πιστεύει αλλά ο Κύριος θα χρειαστεί ανθρώπους που έχουν μάθει να ζουν συντονισμένοι μαζί Του, που ακούν την φωνή Του και αναγνωρίζουν το Πνεύμα Του όταν κινείται. Σε αυτούς θα ανοίξει την «θάλασσα» και θα επιτρέψει να μπουν στην γη για να κατακτήσουν αχαρτογράφητες περιοχές για την βασιλεία του Θεού.

Ποια είναι όμως αυτή η νέα ημέρα;

Είναι μια ολόφρεσκα και πρωτόγνωρη κίνηση του Θεού, μια νέα έκχυση που θα οδηγήσει με την σειρά της σε ένα μεγάλο θερισμό ψυχών.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ

Όταν η εκκλησία παύει να αναζητά τον Θεό και ψάχνει αλλού για δύναμη μετατρέπεται σε Αίγυπτο. Καθώς αναπόφευκτα υιοθετεί τους τρόπους της. Υιοθετεί το σύστημα της, τις δομές ιεραρχίας, τις μεθόδους, την οργάνωση. Μετατρέπεται κι εκείνη σε άλλο ένα σύστημα απ’ τα πολλά. Τότε είναι η ώρα ο Θεός να πει: «Βγείτε έξω απ’ αυτή, ο λαός μου». Όταν ο λαός του Θεού αποκοιμιέται μέσα σε αυτήν ο Θεός αναλαμβάνει να κάνει δυναμικές ενέργειες για να τον βγάλει έξω από αυτήν, όπως έκανε με τις πληγές της Αιγύπτου. Ο Κορωνοϊός είναι μια απ’ αυτές τις πληγές που ανάγκασε τον λαό του Θεού να αποχωριστεί από τις οργανωμένες εκκλησίες και ένα τυποποιημένο τρόπο λειτουργείας και «λατρείας». Μετά την πανδημία όλοι αυτοί που ξύπνησαν απ’ το λήθαργο, άκουσαν το κάλεσμα για εκζήτηση και στενότερη κοινωνία με το Πρόσωπο Του και ανταποκρίθηκαν, δεν θα επιστρέψουν στο «παλιό στυλ». Αλλά θα ακολουθήσουν τον Κύριο στο νέο που έχει να κάνει. Θα μείνουν πίσω μόνο όσοι είχαν ταυτιστεί σε τέτοιο βαθμό με το παλιό που έγιναν μέρος του και το έκαναν σπίτι τους.

Αυτό είναι και το σημείο του διαχωρισμού τους. Ο Κύριος θα προχωρήσει μπροστά μόνο με αυτούς που στην περίοδο της ξηρασίας έμαθαν να ακούν την φωνή Του και να Τον ακολουθούν. Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην Αίγυπτο.

«Ας εξερχόμαστε, λοιπόν, σ’ Αυτόν έξω από το στρατόπεδο, φέρνοντας τον ονειδισμό του. Επειδή, δεν έχουμε εδώ μόνιμη πόλη, αλλά τη μέλλουσα επιζητούμε» (ΕΒ 13:13-14).

ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Μέχρι το σημείο του διαχωρισμού δεν φαίνεται ποιος υπηρετεί τον Θεό και ποιος όχι. Ποιος κάνει πραγματικά το θέλημα Του και ποιος όχι.  Ο Θεός επέτρεψε για μια μεγάλη περίοδο το στράτευμα του, με κάθε λογής στρατιώτη μέσα, να είναι ένα, τώρα όμως θα διαχωριστεί. Δεν θα επιτρέψει άλλο το καθαρό και το ακάθαρτο, το γνήσιο με το ψεύτικο, το αληθινό με το κίβδηλο. Αυτοί που ζουν σε ζωντανή ενότητα με τον Χριστό θα ξεχωρίσουν απ’ αυτούς που ακολουθούν δογματικές πεποιθήσεις. Αυτοί που ακολουθούν τον Κύριο από αυτούς που ακολουθούν τον εαυτό τους στο Όνομα του Κυρίου. Αυτοί που υπηρετούν το χρίσμα και αυτοί που υπηρετούν τις ιδέες τους. Αυτοί που λατρεύουν αληθινά και αυτοί που λατρεύουν από καθήκον. Αυτοί που ακούν αληθινά την φωνή του Θεού και αυτοί που ακολουθούν το δικό τους σύστημα σκέψης που έχουν πλάσει με τις διάνοιες τους για τον Θεό.

Το πλαστό δεν θα μπορεί άλλο να παρουσιάζεται ως αληθινό. Ούτε το τίμιο να συνυπάρχει με το αχρείο. Η ζωή στο ταμείο θα αποδειχθεί στο φανερό, το ίδιο και η ψεύτικη θρησκεία που μιμείται τις ενέργειες του Θεού αλλά δεν θα μπορεί να μιμηθεί άλλο και θα εκτεθεί στο φως! Ο Θεός θα δώσει στον καθένα κατά τα έργα του και σύμφωνα με το τι έσπειρε και τι σπόρους επέλεξε να καλλιεργήσει στο έδαφος της καρδιάς του όλο το προηγούμενο διάστημα της αναμονής.

Αυτοί που θα βγουν έξω από την «Αίγυπτο» χωρίς να τους νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι αλλά το μόνο μέλημα τους είναι να ακολουθούν τον Κύριο, θα ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους, θα γίνουν ένα με το Κεφάλι και μεταξύ τους, ενώ όσοι μείνουν πίσω απλά θα παρακολουθούν την νέα κίνηση του Θεού χωρίς να μπορούν να είναι μέρος της.

«Τότε, θα επιστρέψετε, και θα διακρίνετε ανάμεσα σε δίκαιον και ασεβή, ανάμεσα σ’ εκείνον που δουλεύει τον Θεό, κι εκείνον που δεν τον δουλεύει». (ΜΙΧ 3:18).

Ο Θεός έχει δώσει μια περίοδο για μετάνοια και για αλλαγή του ασκιού αλλά δεν θα περιμένει για πολύ ακόμα!


ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Αυτή την περίοδο πρέπει να την ξοδέψουμε σε ήσυχη εκζήτηση του Προσώπου του Κυρίου. Πρέπει στο πνεύμα μας να λάβουμε το υλικό που θα μορφώσει την καρδιά μας για την νέα πνευματική ημέρα η οποία θα ξεκινήσει όταν χαράξει. Πρέπει επίσης να καθαριστούμε με το αίμα του Αμνού από κάθε υπόλειμμά σάρκας και πνεύματος για να είμαστε έτοιμοι να βαστάξουμε την δόξα του Θεού. Σε αυτή την φάση θα διαγράψει παλιά χρέη και θα δώσει νέους οραματισμούς. Θα θεραπεύσει και θα κάνει χώρο στην καρδιά για νέα πράγματα. Θα δώσει νέες δυνάμεις και φρέσκια πνοή.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ;

«όμως, σε όλους τους γιους Ισραήλ ήταν φως στις κατοικίες τους» (ΕΞ 10:23).

ΑΝ αυτή η περίοδος σου φαίνεται σκοτεινή όπως φαίνεται και στους ανθρώπους του κόσμου πρέπει να εξετάσεις το έδαφος στο οποίο στέκεσαι και την φωτιά στο τζάκι της καρδιάς σου.

Το κείμενο μας μιλάει ότι παρόλο που στους Αιγυπτίους υπήρχε σκοτάδι στου υιούς Ισραήλ υπήρχε φως. Αυτό σημαίνει ότι αλλιώς βιώνει τις καταστάσεις ο κόσμος και αλλιώς το παιδί του Θεού. Αυτό έχει τον Χριστό όπου Αυτός είναι το φως. Δεν βιώνει απλά κάτι καλύτερο αλλά η αρνητική κατάσταση για εκείνο είναι θετική. Τα νερά που έπνιγαν τους ασεβείς στον κατακλυσμό ήταν που ανέβαζαν την κιβωτό. Οι πληγές που κατέστρεφαν την Αίγυπτο απελευθέρωναν τους Ισραηλίτες.

Κανένα γεγονός που συμβαίνει σε ένα παιδί του Θεού δεν είναι τυχαίο αλλά έρχεται για να εξυπηρετήσει ΠΑΝΤΟΤΕ έναν ανώτερο σκοπό. Κάποιος άγιος είχε πει ότι τα καλύτερα δώρα του Θεού έρχονται σε άχαρα πακέτα. Αν δεν ψάξεις τον σκοπό πίσω από ένα φαινομενικά αρνητικό γεγονός δεν θα ανακαλύψεις την ευλογία που έχει κρύψει ο Πατέρας για σένα μέσα σε αυτό.

ΑΝ αυτή η περίοδος σου φαίνεται βαρετή ή ανούσια. Πρέπει να αναρωτηθείς αν απέκτησες ποτέ αληθινά κοινωνία με τον Θεό. Σε καθεστώς αιχμαλωσίας ο Δανιήλ έλαβε τις αποκαλύψεις για τις αυτοκρατορίες και το τέλος του κόσμου που έγραψε στο βιβλίο του. Στην εξορία και στο ξερό νησί της Πάτμου ο Ιωάννης έζησε αυτή την συγκλονιστική πνευματική εμπειρία η οποία αποτέλεσε το βιβλίο της Αποκάλυψης. Ο Παύλος στην φυλακή έγραψε τις επιστολές που διαβάζουμε μέχρι και σήμερα. Ο Βουνιάνος τον Χριστιανό Αποδημητή. Οι μεγαλύτεροι άγιοι ξεπρόβαλαν από σκοτεινά κελιά, χώρους απομόνωσης και μέρη σκότους.

Αν μέχρι τώρα δεν έμαθες να ακούς την φωνή του Κυρίου και να λαμβάνεις από Αυτόν τώρα είναι ο καιρός να το κάνεις. Ξεκίνα να διαβάζεις εντατικά την Γραφή με πνεύμα να γνωρίσεις Εκείνον και με προσευχή να σου αποκαλυφθεί.

ΑΝ έχεις μάθει στην μόνιμη δράση και δεν μπορείς χωρίς αυτήν ίσως έχει γίνει θεός σου και πνευματικό ναρκωτικό. Ο λαός Ισραήλ είχε περιόδους που βάδιζε όταν η Νεφέλη σηκωνόταν. Είχε όμως και άλλους που κατασκήνωνε όταν η Νεφέλη καθόταν. Αν η πνευματική σου ζωή αποτελείται μόνο από περιόδους κίνησης κάτι δεν πάει καλά. Πρέπει να προσέξεις μήπως τα καλά έργα έχουν γίνει είδωλα και εξυπηρετούν άλλους σκοπούς απ’ αυτούς του Θεού. Αν ο Θεός θέλει να σταματήσεις για λίγο κι εσύ δεν μπορείς γιατί έχεις συνηθίσει στο τρέξιμο, πρέπει να καταλάβεις ότι έχεις πάψει να υπηρετείς τον Θεό. Υπηρετείς τις ιδέες που έχεις για τον Θεό και την προσωπική σου αντίληψη για το τι νομίζεις ότι θέλει ο Θεός. Αν ακολουθείς αυτά που κάνουν εσένα να αισθάνεσαι καλά και που καλύπτουν εσωτερικές ανασφάλειες και ανάγκες κάπου έχεις χάσει τον δρόμο και πρέπει να επιστρέψεις. Δεν είσαι κατάλληλος για το νέο πράγμα που πρόκειται να κάνει και αν δεν μετανοήσεις δεν θα σε συμπεριλάβει.

«Μήπως ο Κύριος αρέσκεται στα ολοκαυτώματα και στις θυσίες, όπως στο να υπακούμε στη φωνή τού Κυρίου; Δες, η υποταγή είναι καλύτερη από τη θυσία· η υπακοή, παρά το πάχος των κριαριών·» (Α΄ ΣΑΜ 15:22).

Υπάρχει ακόμα λίγος καιρός για χρόνο με τον Κύριο στο «κρυφό μέρος». Εκεί ο Κύριος θα αλλάξει τα πάντα και θα σε ετοιμάσει για το νέο πράγμα που έχει να κάνει.

Φάε το αρνί γιατί σε λίγο ξημερώνει και ένα απ’ τα πιο υπέροχα ταξίδια ξεκινάει!

 

ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΗ ΣΤΙΣ 30/12/2020

Αφήστε με να σας αλλάξω. Μείνετε μέσα στο ταμείο σας, στους ήσυχους χώρους σας, εωσού έρθει η ώρα η δική Μου. Θα το γνωρίσετε! Όταν Εγώ σηκωθώ θα το γνωρίσετε. Όταν Εγώ περπατήσω, εσείς θα το καταλάβετε και θα Με ακολουθήσετε. Μείνετε μαζί Μου, μείνετε στην υπακοή, μείνετε κοντά Μου, μείνετε ενωμένοι. Νοείστε τους καιρούς, νοείστε τους χρόνους. Υπάρχει καιρός και χρόνος για το κάθε πράγμα. Εάν Με λέτε Κύριο ακολουθήστε Με. Μη σας οδηγεί το μυαλό, η θέληση και οι αισθήσεις σας ξανά.