ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

γράφει ο Βίκτωρ Κλάγκας

«Μέχρις ότου το πνεύμα ξεχυθεί επάνω μας εξ ύψους, και η έρημος γίνει καρποφόρα πεδιάδα, ενώ η καρποφόρα πεδιάδα θεωρηθεί σαν δάσος. Τότε, στην έρημο θα κατασκηνώσει κρίση, και στην καρποφόρα πεδιάδα θα κατοικήσει δικαιοσύνη. Και το έργο τής δικαιοσύνης θα είναι ειρήνη· και το αποτέλεσμα της δικαιοσύνης, ησυχία και ασφάλεια στον αιώνα. Και ο λαός μου θα κατοικεί σε ειρηνική κατοικία, και ασφαλή οικήματα, και ήσυχους τόπους ευπορίας και θα πέφτει χαλάζι που κατασυντρίβει το δάσος, και η πόλη θα ανατραπεί με όλεθρο. Μακάριοι εσείς που σπέρνετε κοντά σε κάθε νερό, εσείς που στέλνετε εκεί τα πόδια τού βοδιού και του γαϊδουριού.» (ΗΣ 32:15-18).

Τελευταία ήρθε στην μνήμη μου ένα όνειρο που μου είχε δείξει ο Κύριος το οποίο αποδεικνύεται ότι ήταν προφητικό.

Περπατούσα σε ένα πυκνό όμορφο δάσος, όταν έφτασα σε ένα τεράστιο ποτάμι που ερχόταν από τα βάθη του πυκνού δάσους, απ’ τα ψηλά βουνά.

Πουλιά κελαηδούσαν και παντού απλώνονταν οι όμορφες φυσικές μυρωδιές του δάσους. Το ποτάμι είχε φάρδος γύρω στα 50 μέτρα και ήταν βαθύ και ήσυχο. Προς την αριστερή πλευρά χάνονταν μέσα στο δάσος ενώ δεξιά υπήρχε μια μεγάλη ξύλινη γέφυρα. Αμέσως ανέβηκα πάνω και έφτασα στη μέση. Η γέφυρα πρέπει να ήταν στο μέσο του ποταμού. Εκεί που απολάμβανα την φύση γύρω μου κοίταξα στο ποτάμι κάτω από την γέφυρα και είδα όμορφα ξύλινα σπιτάκια τα οποία ήταν στον πάτο του ποταμιού. Έξω από κάθε σπίτι υπήρχε ένα καλαθάκι το οποίο είχε μέσα ψωμιά και τσαμπιά με κόκκινα σταφύλια. Πάνω ακριβώς από τα σπίτια περνούσαν συνέχεια μεγάλα ψάρια κάνοντας βόλτες. Καθώς πήρα το βλέμμα μου από τα σπιτάκια είδα το ποτάμι να φτάνει σε ένα τεράστιο φράγμα. Κι εκεί το όνειρο διακόπηκε.

Αυτό το ποτάμι που έρχεται από τα ψηλά βουνά είναι το ποτάμι του Θεού. (Ποταμός, και τα ρυάκια του θα ευφραίνουν την πόλη τού Θεού, τον άγιο τόπο των σκηνωμάτων τού Υψίστου ΨΑΛ 46:4). Αυτό που ξεκινάει από τον θρόνο Του και ποτίζει τους εκλεκτούς Του. «..επειδή, δίνω νερά στην έρημο, ποταμούς στην άνυδρη γη, για να ποτίσω τον λαό μου, τον εκλεκτό μου» (ΗΣ 43:20). Είναι αυτό το ποτάμι που μεταφέρει την ζωή του Θεού σε εμάς και μεταγγίζει κάθε είδους ζωή. Που μας θεραπεύει από κάθε ασθένεια και νόσο, μας καθαρίζει από κάθε ακαθαρσία, μας μεταμορφώνει και κάνει ποτάμια από ζωντανού νερού να ρεύουν απ’ την δική μας κοιλιά (ΙΩΑΝ 7:38).

Κάθε πιστός που ευθυγραμμίζεται με αυτό το ποτάμι, που βάζει την ζωή του στην ροή του, γίνεται μέτοχος της ζωής που μεταφέρει και φέρνει καρπό. (ΙΩΑΝ 15:5) Κάθε πιστός που ζει έξω από αυτό δεν έχει ζωή ακόμη κι αν φέρει το όνομα του χριστιανού.

Τα σπίτια μέσα στο ποτάμι συμβολίζουν οίκους πιστών που ζουν μέσα στο ποτάμι και μετέχουν στην ζωή του. Είναι σπίτια που σ’ αυτά υπάρχει το σώμα και το αίμα Του και ο Κύριος τα γνωρίζει ακόμη κι αν βρίσκονται στην αφάνεια. Τα ψάρια συμβολίζουν ψυχές που ο Θεός έχει σκοπό να βάλει μέσα στα σπίτια. Το ποτάμι όμως σταματά στο φράγμα και είναι ο Θεός που δεν το έχει αφήσει να ξεχυθεί και παρά πέρα.

Ζούμε σε μια εποχή που ο Κύριος αποτραβάει από τους ανθρώπους τα ψεύτικα στηρίγματα και τα κοσμικά γλυκίσματα. Προκαλεί πνευματική ξηρασία και αφήνει τις διψασμένες από την αληθινή ζωή ψυχές, να έρθουν σε επίγνωση αυτής της δίψας. Όταν θα έρθει η ώρα θα ανοίξει αυτό το φράγμα και θα αφήσει ο ποταμός του να ξεχυθεί και παρά πέρα. Τότε οι διψασμένες ψυχές θα ποτιστούν ενώ τα σπίτια του ποταμού θα φανερωθούν και θα γίνουν καταφύγιο για αυτές τις ψυχές.

Η προσοχή του Κυρίου είναι σε αυτές τις κατ’ οίκον εκκλησίες και με αυτές πρόκειται να κινηθεί στην νέα πνευματική εποχή που ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε, καθώς η εποχή των μεγάλων κτιρίων φαίνεται να έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Παράλληλα καλεί και άλλους οίκους να μπουν μέσα στο ποτάμι Του και να πάρουν μέρος σε αυτό που θα κάνει.

Στα σπίτια που θα ανταποκριθούν ο Θεός θα διώξει κάθε σκοτάδι, κάθε νόσο, κάθε τι που δεν τον ευχαριστεί και δεν δίνει δόξα στο Όνομα Του. Θα τα μετατρέψει σε οίκους, ευλογίας, αγιασμού, θεραπείας, δοξολογίας, μελέτης, περισυλλογής, αποκατάστασης και ΣΩΤΗΡΙΑΣ αθανάτων ψυχών. Θα είναι σπίτια γεμάτα ελπίδα, πίστη και θα λειτουργούν σε ενότητα με το πνευματικό περιβάλλον του ΘΕΟΥ. Έτσι θα γίνει πραγματικότητα η αναζωπύρωση που έχει ειπωθεί από πολλούς. Κι αυτή η  αναζωπύρωση του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ θα ξεκινήσει από τα σπίτια μας!

«Και ο λαός μου θα κατοικεί σε ειρηνική κατοικία, και ασφαλή οικήματα, και ήσυχους τόπους ευπορίας» (ΗΣ 32:18).

Πολλοί γκρινιάζουν για την Covid – 19 εποχή. Όμως είναι τώρα που η Ζωντανή ΕΚΚΛΗΣΙΑ του Χριστού διανύει την καλύτερη εποχή της. Είναι ώρα στρατοπέδευσης, μελέτης, περισυλλογής, προσευχών και ανάνηψης δυνάμεων.

Ώρα εκπαίδευσης των πνευματικών και φυσικών χαρισμάτων που τα έχουμε αφιερώσει στην υπηρεσία του ΚΥΡΙΟΥ για τις μάχες που έρχονται και πρέπει να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία.

Μετά την εποχή Covid-19, οι άνθρωποι θα ψάχνουν απεγνωσμένα λίγο φως, λίγο ελπίδα, από κάπου να πιαστούν, θα ψάχνουν για αληθινούς ανθρώπους, για την αλήθεια, τον ΘΕΟ και την απελευθέρωση τους από το σκοτάδι. Κι εμείς θα είμαστε αυτοί που θα τους υπηρετήσουμε, χωρίς φιλοδοξία και διάθεση για αναγνώριση, αλλά η μόνη μας μέριμνα θα είναι να υψωθεί μόνο το όνομα του ΚΥΡΙΟΥ και άνθρωποι να σώζονται από τα ψέματα του Σατανά. Και έτσι ο εχθρός θα νικηθεί κατά κράτος. ΑΜΗΝ.

Υ. Γ. Έρχεται ώρα που σε σπίτια πιστών θα λάμψει η αγιοσύνη και ο φόβος του Θεού και θα γίνουν σημεία συνάντησης με την Παρουσία και την Κίνηση του Θεού. Τονίζω ότι αυτό θα γίνει κάτω από την διακονία των κατ’ οίκων εκκλησιών και όχι σε απρόσωπες αίθουσες. Βλέπω πυρήνες των δώδεκα ατόμων περίπου, που καθένας θα ηγείται και θα υπηρετεί όντας το καλό παράδειγμα προς μίμηση. Βλέπω λατρεία, χαρίσματα του Πνεύματος και μαλακές καρδιές, χωρίς καμία διάθεση αυτοπροβολής ή να γίνουν εξουσιαστές και δεσπότες στις ψυχές άλλων. Βλέπω πνεύμα και καρπό μετάνοιας, αλληλοϋποστήριξη και μέσα από απλότητα και φιλία να μεταδίδεται η αλήθεια του Θεού σε κοσμικούς οίκους. Βλέπω ψυχές του κόσμου να περιμένουν την εκκλησία να τους ψαρέψει στην Βασιλεία με τους τρόπους του Θεού και όχι χρησιμοποιώντας του κόσμου. Βλέπω πιστούς που οι λόγοι τους και η ζωές τους να έχουν την εξουσία του Ουρανού και ο Πατέρας να δοξάζεται σε όλα.