ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Γράφει ο Γιάννης Γαρδέλης

Όσα θα διαβάσετε παρακάτω, συνέβησαν σε όνειρο που είδα πριν κάποια χρόνια αλλά θεωρώ πιο επίκαιρα από ποτέ.  Γι’ αυτό παίρνω το θάρρος να κάνω δημόσια την μαρτυρία αυτή σήμερα, η οποία πιστεύω ότι αφορά όλη την εκκλησία.  

Βρέθηκα στο όνειρο σε μια μεγάλη πλατεία, ήταν ηλιόλουστος καιρός και ήταν μεσημέρι προς απόγευμα. Από την άκρη της πλατείας που βρισκόμουν στην άλλη άκρη, έβλεπα μια πομπή κηδείας, με πάρα πολύ κόσμο να συνοδεύει το ανοιχτό φέρετρο που κρατούσαν τέσσερις άνθρωποι στους ώμους τους. Από μεγάλη περιέργεια που αισθάνθηκα, πλησίασα προς τον κόσμο, και κατάφερα να φτάσω δίπλα από το φέρετρο που ήταν ανοικτό, όπου μέσα είδα μια γυναικεία μορφή, μιας πολύ ηλικιωμένης γυναίκας φρικτά άσχημης, σχεδόν παραμορφωμένη, που μου προξένησε στη θέα της φόβο, και αποτροπιασμό.

Ενώ ακολουθούσα έντρομος την πομπή, και την γυναίκα αυτή στο φέρετρο, ξαφνικά η γυναίκα αυτή, άρχισε να σηκώνεται από την πλευρά του κεφαλιού, και συγχρόνως να αλλάζει το πρόσωπό της, μεταμορφούμενη λίγο-λίγο σε μια πολύ όμορφη νέα κοπέλα. Ήταν τόσο συγκλονιστικό και συνάμα υπερφυσικό το θέαμα, που ο κόσμος αλάλαζε σε αυτό που έβλεπε να συμβαίνει, ενώ εγώ ήμουν έκπληκτος και συγχρόνως απορημένος.

Η γυναίκα αυτή όχι μόνο αναστήθηκε, αλλά μεταμορφωνόταν σε μια πανέμορφη νέα κοπέλα!


Για μένα η εμπειρία αυτή ήταν όχι μόνο αληθινή, αλλά μέσα της κρυβόταν μια αποκάλυψη. Άρχισα να ζητώ από τον Θεό να μου αποκαλύψει την σημασία του ονείρου. Αρκετό καιρό μετά, ο Θεός μου έδειξε τη αλήθεια του ονείρου. Η γυναίκα στο φέρετρο ήταν η κατεστημένη εκκλησία που είχε σε  όλες της τις θεολογικές αποχρώσεις ξεχάσει, εν μέρει, τις αρχικές αποστολικές διδαχές, τις διδαχές που ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός δίδαξε, γινόμενη στην ουσία η εκκλησία των οδηγιών των ανθρώπων, και όχι η εκκλησία της οδηγίας του Αγίου Πνεύματος.

Η γυναίκα σαν τύπος της εκκλησίας υπάρχει σε πολλά σημεία στην Αγία Γραφή. Η ανάσταση της και η μεταμόρφωσή της, σήμαινε ότι ο Θεός θα αναβιώσει την εκκλησία του, τον Οίκο Του, θα την μεταμορφώσει, ώστε να φτάσει στα επίπεδα της πρώτης εκκλησίας, και να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δόξα της πρώτης. Στο βιβλίο του προφήτη Αγγαίου, στην Παλαιά Διαθήκη, λέει στο 2:9. «Η δόξα αυτού του τελευταίου Οίκου, θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη του πρώτου, λέει ο Κύριος των δυνάμεων».

Εδώ βέβαια ο προφήτης μιλάει για την δόξα των ναών της Παλαιάς Διαθήκης, αλλά προφητικά μπορεί κανείς να το δει σαν την δόξα της εκκλησίας, στους έσχατους καιρούς, όπου η εκκλησία προφητεύεται ότι θα είναι πιο δυνατή και ισχυρή από την αρχική.

Σήμερα, ήδη βλέπουμε να υπάρχουν κάποιες τέτοιες συναθροίσεις εκκλησιών. Αυτές οι εκκλησίες είναι ζωντανές, γεμάτες με το Πνεύμα του Θεού, η ζωή τους επηρεάζει το περιβάλλον τους, και ολόκληρες οι εκκλησίες αυτές ζουν για τον Ιησού. Αλλά στο μεγαλύτερο μέρος τους σήμερα, ολόκληρες εκκλησιαστικές δογματικές αποχρώσεις ενεργούν χωρίς το Άγιο Πνεύμα. Στερούνται της παρουσίας του Ιησού, φτωχές και χρεοκοπημένες από κάθε πνευματικό χάρισμα. Εφαρμόζουν μια μορφή θρησκείας χωρίς καμία δύναμη, έλεγχο ή σωτηριακό μήνυμα. Έχουν παρασυρθεί με τον κόσμο και ασχολούνται περισσότερο με την πολιτική και την τηλεόραση, παρά με τα πνευματικά πράγματα του Θεού. Ικανοποιούν την αμαρτία – παραχαϊδεύουν το αφύσικο, παραβλέπουν τα διαζύγια, αμφιβάλλουν ή γελοιοποιούν οτιδήποτε το υπερφυσικό, περιφρονούν κάθε διδασκαλία για τον ουρανό, την κόλαση, τη μετάνοια και την κρίση.

Άρα θα μπορούσε εύστοχα να τεθεί το ερώτημα. Γιατί η σημερινή εκκλησία έχει γεράσει;

Η απάντηση έχει διάφορες παραμέτρους. Η βασική παράμετρος είναι ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη κοινωνία με το Άγιο Πνεύμα. Η εκκλησία, στο μεγαλύτερό της μέρος αποτελείται από ηγέτες που πήραν τη θέση που έχουν από δική τους φιλοδοξία και επιλογή, και όχι από οδηγία του Αγίου Πνεύματος, άσχετα εάν δεν το παραδέχονται. Από την άλλη ο εγωκεντρισμός αυτών των ηγετών κάνει το Άγιο Πνεύμα, να μην μπορεί να εργαστεί. Ήδη από την μεταποστολική εποχή ακουγόταν ότι η εκκλησία είχε φτάσει να γίνει η εκκλησία των επισκόπων, και όχι του Αγίου Πνεύματος. Αυτό έχει ισχύ μέχρι τις μέρες μας. Τα κύτταρα αν δεν ανανεωθούν, γερνούν και πεθαίνουν.

Αυτό συμβαίνει και στα πνευματικά πράγματα. Αυτό είναι που γερνάει την εκκλησία και πεθαίνει. Η οδηγία των ανθρώπων, και όχι η οδηγία του Πνεύματος του Αγίου. Αν αφήσουμε το Πνεύμα του Θεού κινηθεί ανεμπόδιστα, και όχι οι προσωπικές επιλογές, τότε θα δούμε ανανέωση των κυττάρων της εκκλησίας. Αλλιώς η μη ανανέωση θα φέρει γηρασμό, μαρασμό, και θάνατο. Πολλοί ηγέτες εκκλησιών δεν θέλουν αλλαγές, ακόμα και στη σειρά που συμβαίνουν πράγματα σε μια συνάθροιση. Αν το Άγιο Πνεύμα θέλει μια συνεχόμενη λατρευτική υμνωδία, και όχι κήρυγμα, πολλοί δεν θα ακούσουν και δεν θα υπακούσουν στην φωνή Του, και θα κάνουν αυτό που αυτοί έχουν καθιερώσει. Έτσι λειτουργεί το Πνεύμα του Θεού ;

Φυσικά όχι. Πιστεύω ακράδαντα πως ο Θεός έδειξε ότι τα πράγματα έχουν τελματώσει, και έγιναν μια τυπική συνήθεια σε κάποιες τοπικές συναθροίσεις της εκκλησίας. Είναι ώρα οι επικεφαλής των εκκλησιών να δουν αυτά που θέλει ο Κύριος, και μένοντας στα γόνατα να αρχίζουν με ζήλο να εκζητούν την οδηγία του Αγίου Πνεύματος. Οι καιροί είναι δύσκολοι πλέον, και πιστεύω πως ο Κύριος έδειξε ένα τέτοιο όνειρο προκειμένου η εκκλησία στο σύνολό της, με την οδηγία του Αγίου Πνεύματος να ενδυναμώσει πνευματικά, ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στους καιρούς που έρχονται.

Αυτό θα συμβεί μόνο όταν το εγώ μας εξαφανιστεί, και την θέση του ολοκληρωτικά αναλάβει το Άγιο Πνεύμα.

«Αλλά θα λάβετε δύναμη όταν έρθει επάνω σας το Άγιο Πνεύμα, και θα είστε μάρτυρες για μένα, και στην Ιερουσαλήμ και σε ολόκληρη την Ιουδαία, και στην Σαμάρεια, και μέχρι το τελευταίο άκρο της γης». (ΠΡΑΞ 1:8).

Το όνειρο που σας περιέγραψα στην αρχή, είναι ένα καθαρά προφητικό όνειρο, που έδειξε ότι μια νέα εκκλησία, γεμάτη με Άγιο Πνεύμα και φωτιά, ήδη ξεφυτρώνει, με προοπτική να ταρακουνήσει συθέμελα την κοινωνία, και να φέρει ψυχές στην Βασιλεία του Χριστού. Είσαι έτοιμος-έτοιμη για τις αλλαγές που θα συγκλονίσουν την Ελλάδα;