ΤΟ ΔΙΧΤΥ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΣΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΤΕΡΕΩΜΑ

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε ότι και σήμερα ο Θεός μιλάει με εικόνες, όνειρα, οράματα για να επικοινωνήσει τα μηνύματα που ξέρει ότι χρειάζονται τα παιδιά του σε κάθε καιρό.

Αυτή την μαρτυρία έδωσε ο Θεός σε ένα αδελφό ο οποίος για προσωπικούς του λόγους θέλει να μείνει ανώνυμος. Μου έδωσε όμως την άδεια να την δημοσιεύσω.

Σε ώρα προσευχής έλαβα τον εξής λόγο τον οποίο απελευθέρωσα με το στόμα μου: «Ο αποστάτης εξάπλωσε το δίχτυ του σε όλη την οικουμένη και έχει εγκλωβίσει μέσα φίδια και ψάρια». Τότε ο Κύριος μου άνοιξε την όραση να δω και είδα να σηκώνεται στον αέρα ένα δίχτυ απ’ το οποίο έτρεχαν λάσπες και λασπόνερα ενώ μέσα είχε φίδια και ψάρια αλλά και άλλα ζώα. Πάνω από το δίχτυ, στο στερέωμα του ουρανού είδα να πετούν αετοί.

Ένα σκίτσο στο οποίο προσπάθησα να αποτυπώσω την όραση του αδελφού.

Ύστερα άκουσα την γλυκιά φωνή του Κυρίου να μου μιλάει στην καρδιά και να μου λέει: «Βλέπεις παιδί μου; Οι αετοί πετούν έξω από το δίχτυ ψηλά και ελεύθεροι».

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ

ΤΟ ΔΙΧΤΥ: Όταν άκουσα την διήγηση από τον αδελφό αμέσως ήλθε μια λέξη στο πνεύμα μου όσον αφορά το δίχτυ: ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΕΙΑ.

Ο σατανάς στις μέρες που ζούμε και με αφορμή τα γεγονότα που βιώνουμε χρησιμοποιεί έντονα το πνεύμα του εκφοβισμού ώστε να εγκλωβίσει τους ανθρώπους μέσα σε αυτό το πνεύμα.

Χρησιμοποιεί το διαΔΙΚΤΥΟ για να κυκλοφορήσει όλες αυτές τις ψευδείς φήμες που παραλύουν τα σωθικά. Όμως δεν είναι ακριβώς το διαδίκτυο το δίχτυ.

Αλλά το πραγματικό υλικό που είναι φτιαγμένο είναι ο φόβος. Είναι σημαντικό να σημειωθεί στην συνείδηση μας ότι πνεύμα του κόσμου δεν είναι μόνο αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα αμαρτωλό αλλά είναι κι άλλα πράγματα.

ΛΑΣΠΟΝΕΡΑ: Το είδος των ειδήσεων που περιέχουν μια δόση αλήθειας μαζί μαζί με φήμες, αναλήθειες, ανακρίβειες, συνωμοσιολογίες, ψεύδη και οδηγούν τον άνθρωπο σε ένα αίσθημα ανασφάλειας, αβεβαιότητας και ανησυχίας για το μέλλον του.

ΦΙΔΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ: Το θλιβερό είναι ότι μέσα σε αυτό δεν είναι πιασμένοι μόνο άνθρωποι που δεν είναι του Κυρίου (τα φίδια), αλλά και ψάρια, ψυχές που ανήκουν στον Κύριο.

Ο Ιησούς είπε ένα λόγο, μια μικρή φράση αλλά πολύ σημαντική και μεγάλης βαρύτητας. Είπε: μόλις δείτε να γίνονται αυτά μην ταραχτείτε.

«προσέχετε, μη ταραχτείτε· επειδή, όλα αυτά πρέπει να γίνουν· αλλά, δεν είναι ακόμα το τέλος». (ΜΑΤΘ 24:6Β).

Ας δούμε αναλυτικότερα αυτές τις φράσεις.

Α) «Όλα αυτά πρέπει να γίνουν». Δεν είναι ότι δεν θα γίνουν δηλαδή οι πλημμύρες, οι σεισμοί, οι πόλεμοι, οι πείνες, οι μεταδοτικές αρρώστιες. Τι είναι όλα αυτά; Συλλογικοί θερισμοί από κακές σπορές που έχουν προηγηθεί. Το κακό όταν λαμβάνει χώρα δεν θερίζεται αμέσως. Μαζεύεται και κάποια στιγμή έρχεται μια εποχή που πρέπει να θεριστεί συνολικά. Όμως όλο το κακό που έχει σπαρθεί πάνω στην γη θα θεριστεί οπωσδήποτε. Σε αυτή την εποχή έχουμε μπει τώρα. Αυτό όμως δεν πρέπει να φοβίζει το παιδί του Θεού. Γιατί γι’ αυτό ισχύουν άλλοι νόμοι όταν βάζει την εμπιστοσύνη του πάνω στον Βράχο των αιώνων!

Β) «Αλλά δεν είναι ακόμη το τέλος». Συχνά όταν βλέπουμε τα γεγονότα που περιγράφει το 24ο κεφάλαιο του Ματθαίου μας αρέσει να λέμε ότι ήρθε το τέλος, ότι απ’ ώρα σε ώρα θα έρθει ο Χριστός ή ότι θα μας βάλουν το χάραγμα. Όμως εκεί λέει ότι όλα αυτά είναι αρχές ωδίνων και ότι δεν είναι ακόμα το τέλος. Δεν πρέπει να αφήνουμε την συνωμοσιολογία του κόσμου ακόμη και αν αυτή φτάνει στα αυτιά μας με θρησκευτική μορφή να μας συμπαρασύρει σε συμπεράσματα ότι ήρθε το τέλος.

Γ) «Μην ταραχτείτε». Ναι είναι αλήθεια ότι έχουμε μπει στα γεγονότα του τέλους. Αυτό όμως δεν είναι αιτία για να ταραζόμαστε αλλά να σηκώσουμε τα κεφάλια μας γιατί πλησιάζει η απολύτρωση μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κοιτάζουμε πότε θα «το σκάσουμε από εδώ» (το κάθε τι θα γίνει στην ώρα του) αλλά πρωταρχικά να βρούμε την θέση μας στο στράτευμα του Κυρίου καθώς ο Κύριος επιθυμεί να μας κάνει μέρος της απολύτρωσης της γης. Αυτό είναι που εργάζεται ακόμα και μέσα από δύσκολα και τραγικά γεγονότα. Ναι, έχουμε να παίξουμε ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στα γεγονότα της γης πριν φύγουμε από εδώ και μάλιστα πρωταγωνιστικό, όσοι θα ανταποκριθούν στην ζωντανή φωνή του Κυρίου.

Ας μην ξεχνάμε ότι στο εσχατολογικό κεφάλαιο του Ματθαίου (24ο) το τελευταίο σημείο στην σειρά πριν την έλευση του αντίχριστου δεν είναι ούτε οι σεισμοί, ούτε οι λιμοί αλλά «το ευαγγέλιο της βασιλείας». «Και τούτο το ευαγγέλιο της βασιλείας θα κηρυχθεί σε ολόκληρη την οικουμένη, για μαρτυρία σε όλα τα έθνη· και, τότε, θάρθει το τέλος». (ΜΑΤΘ 24:14).

Καλούμαστε να βλέπουμε πίσω από τα γεγονότα αυτό που κάνει ο Κύριος γεμίζοντας με ελπίδα και όχι να βλέπουμε τα στεγνά γεγονότα ερμηνεύοντας τα με την οπτική του υπόλοιπου κόσμου που κείτεται εν τω πονηρό, όργανο του οποίου ανάμεσα στα άλλα είναι και αυτό το  πονηρό πνεύμα εκφοβισμού από την κόλαση, όπου στόχος του είναι να γεμίζει τους ανθρώπους με τρόμο και απελπισία διαδίδοντας ψεύδη και κακές φήμες.

Η Γραφή λέει ότι «οι άνθρωποι θα λιποψυχούν από τον φόβο και την προσδοκία των δεινών που επέρχονται στην οικουμένη·» (ΛΟΥΚ 21:26). Αυτό όμως δεν ισχύει για τον πιστό. Αλλά η Γραφή λέει: «Από κακή φήμη δεν θα φοβηθεί· η καρδιά του είναι στερεή, ελπίζοντας στον Κύριο». (ΨΑΛ 112:7).

Ας θυμηθούμε μερικά σχετικά εδάφια από τον λόγο του Θεού.

«Μη πείτε: Συνωμοσία, για κάθε τι που αυτός ο λαός θα πει: Συνωμοσία· και τον φόβο του, μη φοβηθείτε ούτε να τρομάξετε. Τον Κύριο των δυνάμεων, αυτόν αγιάστε· κι αυτός ας είναι ο φόβος σας, κι αυτός ας είναι ο τρόμος σας». (ΗΣ 8:12-13).

«Επειδή, ο Θεός δεν μας έδωσε πνεύμα δειλίας, αλλά δύναμης και αγάπης και σωφρονισμού». (Β΄ ΤΙΜ 1:7).

«Επειδή, όπως είναι εκείνος, έτσι είμαστε κι εμείς μέσα σ’ αυτό τον κόσμο. Φόβος δεν υπάρχει μέσα στην αγάπη, αλλά, η τέλεια αγάπη βγάζει έξω τον φόβο· επειδή, ο φόβος έχει κόλαση· και εκείνος που φοβάται δεν έχει φτάσει σε τέλειο βαθμό μέσα στην αγάπη». (Α΄ ΙΩΑΝ 4:17-18).

Όταν το παιδί το Θεού ενδίδει σε αυτού του είδους τις σκέψεις χάνει απ’ απ’ τα μάτια του τον Κύριο, την συνείδηση ότι Εκείνος είναι πάνω απ’ όλα και την ικανότητα να λάβει την δική του θεϊκή ατζέντα για την γη. Χάνει απ’ τα μάτια του την όραση του Θεού για αυτό τον κόσμο, λογαριάζει χωρίς Εκείνον και στο τέλος δεν μπορεί να αποφύγει την διαφθορά του κόσμου, κι έτσι εκπληρώνεται ο λόγος που λέει: «όπου δεν υπάρχει όραση ο λαός διαφθείρεται». Ύστερα δε μπορεί να πάρει μέρος στα ένδοξα σχέδια Του για την γη αφού έχει υποδουλωθεί στον φόβο και ένα είδος ύπουλης απιστίας τον έχει κατακλύσει.

ΟΙ ΑΕΤΟΙ:  «Από πάνω του στέκονταν Σεραφείμ, που το κάθε ένα είχε έξι φτερούγια· με τα δύο σκέπαζε το πρόσωπό του, και με τα άλλα δύο σκέπαζε τα πόδια του, και με τα υπόλοιπα δύο πετούσε. Και το ένα έκραζε προς το άλλο, και έλεγε: Άγιος, άγιος, άγιος ο Κύριος των δυνάμεων· ολόκληρη η γη είναι πλήρης από τη δόξα του». (ΗΣ 6:2-3). Πως γίνεται η γη να υποφέρει από το κακό και τα Σεραφείμ να την βλέπουν γεμάτη από την δόξα του Θεού; (Ας μην ξεχνάνε ότι τα Σεραφείμ είναι γεμάτα μάτια ΑΠΟΚ 4:8). Είναι γιατί βλέπουν τα πράγματα μέσα απ’ την οπτική του Θεού. Δεν είναι ότι βλέπουν μόνο την ομορφιά της φυσικής δημιουργίας που ακόμα και στην πτωτική της κατάσταση δεν μπορεί να κρυφτεί, βλέπουν ταυτόχρονα το παρόν και το μέλλον, μάλιστα μέσα από το απολυτρωτικό σχέδιο του Θεού.

Μέσα απ’ τα δικά Του μάτια καλεί ο Θεός και κάθε δικό Του να δει, όπου είναι το ανώτατο σημείο όρασης. Μόλις ο Ησαΐας είδε κι αυτός μέσα απ’ το πρίσμα της δόξας είπε «ιδού εγώ απόστειλε με». Κι αυτό γιατί κίνησε μέσα του την επιθυμία να κάνει τον εαυτό μέρος της δόξας που είδε. Αυτοί είναι ο αετοί. Είναι όσοι δεν «ψαρώνουν» απ’ το πνεύμα του φόβου, αλλά έχουν σταθερή επικοινωνία με τον ουρανό και μαθαίνουν τις ειδήσεις της γης από τον Κύριο. Είναι αυτοί που ζουν ήδη στο μέλλον, δηλαδή είναι ενήμεροι σε όλα όσα σχεδιάζει ο Κύριος να κάνει στην γη και είναι αυτοί που θα τα πραγματοποιήσουν και θα τα κάνουν παρόν, αφού θα γίνουν τα κανάλια και οι φορείς Του στην γη. Είναι αυτοί που ζουν και θα ζήσουν το «όπως στον ουρανό έτσι και στην γη».

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ

Θα δώσει γεύσεις στο παρόν από την βασιλεία του μέλλοντος. Από το καθεστώς της γης όταν θα είναι Εκείνος Βασιλιάς πάνω στην γη. Αυτές είναι οι δυνάμεις του μέλλοντα αιώνα που θα δοθούν στους υιούς Του ώστε να φανερωθούν μέσα από αυτούς. Αυτό είναι το στράτευμα Του και είναι στράτευμα μέγα. (ΙΩΗΛ 2:11). Τέτοιο θέαμα η ανθρωπότητα δεν θα έχει ξανασυναντήσει. (ΙΩΗΛ 2:2). Ο Θεός θα φανερώσει το δικό Του πολίτευμα σε κάθε περιοχή και έκφραση της ανθρώπινης ζωής πάνω στην γη. Αυτό είναι το ευαγγέλιο της βασιλείας. Το βασικό του μήνυμα – το οποίο θα δοθεί μέσα από πράξεις και όχι μόνο από λόγια (Α΄ΚΟΡ 4:20) – θα είναι: «Ο Βασιλιάς ξανάρχεται και πάρε μια γεύση από τώρα τι σημαίνει αυτό!». Το αποτέλεσμα θα είναι η γη να γίνει πλήρης της γνώσης του Κυρίου όπως τα νερά σκεπάζουν την θάλασσα. (ΑΒ 2:14). Δεν θα υπάρχει κάτοικος επάνω στην γη που να μην έχει πάρει ζωντανή γεύση από το Ποιος είναι ο Ιησούς. Έτσι ώστε να έχει την ελευθερία να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη της αλήθειας και στην ενέργει πλάνης που θα ακολουθήσει, στο κλείσιμο της εποχής του ευαγγελίου της βασιλείας. Και όλο αυτό ο Κύριος θα το κάνει μέσα από τους δικούς Του, σε αυτούς που χαίρουν την δόξα Του (ΗΣ 13:3).

ΤΡΙΑ ΕΔΑΦΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ (ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΦΑΝΕΡΩΣΗ)

1) «Αν, λοιπόν, συναναστηθήκατε μαζί με τον Χριστό, τα άνω ζητάτε, όπου είναι ο Χριστός καθισμένος στα δεξιά τού Θεού. Τα άνω φρονείτε, όχι αυτά που είναι επάνω στη γη. Επειδή, πεθάνατε, και η ζωή σας είναι κρυμμένη μαζί με τον Χριστό μέσα στον Θεό. Όταν ο Χριστός, η ζωή μας, φανερωθεί, τότε κι εσείς θα φανερωθείτε μαζί του μέσα σε δόξα». (ΚΟΛ 3:1-4).

Στο εδάφιο αυτό όταν μιλάει για φανέρωση δεν αναφέρεται στην δεύτερη σωματική Παρουσία του Ιησού πάνω στην γη αλλά για τον Χριστό ως την ζωή μας η οποία φανερώνεται μέσα από εμάς όταν έχει φτάσει σε ηλικία τέλειου άνδρα, όπως ο Παύλος έφτασε στο σημείο να λέει «μαζί με τον Χριστό έχω συσταυρωθεί· ζω δε όχι πλέον εγώ, αλλά ο Χριστός ζει μέσα σε μένα». Αυτή είναι η πνευματική ηλικία που ο Πατέρας μπορεί να μας εμπιστευτεί την δόξα Του.

Όλα ξεκινούν από το να ζητάμε τα άνω και τον Ιησού. Μόνο βλέποντας το άγιο Πρόσωπο Του (Β΄ΚΟΡ 3:17) θα γίνουμε σύμμορφοι με Εκείνον. Όταν ο Κύριος βλέπει αυτό τον πόθο και την εκζήτηση μας φανερώνει το Πρόσωπο Του και ξεχύνει την δόξα του επάνω μας. Αυτούς ξεχωρίζει για να αποτελέσουν τον στρατό της δόξας Του για αυτό που πρόκειται να κάνει.

2) «ΣΗΚΩ, φωτίζου· επειδή, το φως σου ήρθε, και η δόξα τού Κυρίου ανέτειλε επάνω σου. Επειδή, δες, σκοτάδι θα σκεπάσει τη γη, και παχύ σκοτάδι τα έθνη· επάνω, όμως, σε σένα θα ανατείλει ο Κύριος, και η δόξα του θα φανερωθεί επάνω σου. Και τα έθνη θάρθουν στο φως σου, και οι βασιλιάδες στη λάμψη τής ανατολής σου». (ΗΣ 60:1-3).

Η γη γεμίζει από σκοτάδι αλλά δεν είναι αυτό το τέλος. Δεν λέει ότι «σκοτάδι θα σκεπάσει την γη κι εσύ θα αρπαχτείς στον ουρανό». Αλλά ο Κύριος θα ρίξει το φως Του επάνω σου και τα «έθνη» θα έρθουν στο φως σου. Άρα έχει και συνέχεια η ιστορία και τα πράγματα δεν τελειώνουν όταν η ανθρωπότητα φτάνει στο πιο παχύ της σκοτάδι. Εμείς δεν καλούμαστε να επεξεργαζόμαστε το σκοτάδι αλλά να κοιτάμε επάνω και να έχουμε κοινωνία με το Φως το Αληθινό! Τότε μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι στον Κύριο. Στο ανώτερο σημείο της ανομίας ο Θεός θα φανερώσει τους υιούς Του στον κόσμο, αυτούς που είχε κατεργαστεί σε χώρο που κανείς δεν έβλεπε. Όταν θα έχει μορφωθεί ο Χριστός θα τους υψώσει στο σκοτάδι ως φώτα που όλοι θα βλέπουν και σαν φάρους θα τους κάνει ζωντανές μαρτυρίες μέχρι τα πέρατα της γης.

2) «Δεδομένου ότι, η μεγάλη προσδοκία τής κτίσης προσμένει τη φανέρωση των υιών τού Θεού. Επειδή, η φύση υποτάχθηκε στη ματαιότητα, όχι θεληματικά, αλλά εξαιτίας εκείνου που την υπέταξε, με την ελπίδα ότι, και η ίδια η κτίση θα ελευθερωθεί από τη δουλεία τής φθοράς, και θα μεταβεί στην ελευθερία τής δόξας των παιδιών τού Θεού». (ΡΩΜ 8:19-21).

Αυτό είναι ένα έργο που περιμένει η δημιουργία από τότε που ο Αδάμ την παρέδωσε στον εχθρό. Ο Ιησούς θα απολυτρώσει την γη μαζί με την εκκλησία Του, τους λυτρωμένους Του από κάθε έθνος, γλώσσα, φυλή και λαό. Αφού φανερωθούν οι υιοί του φωτός που ο Κύριος μόρφωνε σε κρυφούς χώρους τότε και η γη θα «αναγκαστεί» να μεταμορφωθεί σύμφωνα με την δόξα των υιών.


Αυτή είναι μια γενική σύνοψη των όσων έχει μορφώσει ο Κύριος στο πνεύμα μου τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πολύ περισσότερα που ο καθένας μπορεί να λάβει εκζητώντας τον Κύριο, αυτά όμως είναι για να δώσουν ένα έναυσμα και να «ανοίξουν την όρεξη» για πολύ περισσότερα.

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΗ

Μπορεί ο διάβολος να ονομάζεται μέχρι τώρα ο άρχων του κόσμου τούτου, αλλά ο Κύριος δεν του παραδίδει την γη. Στον σταυρό κατάφερε καίριο χτύπημα. Από τότε περιμένει όλοι οι εχθροί Του, ένας – ένας να μπουν κάτω από τα πόδια Του. Αυτή η διαδικασία μάλιστα έχει δοθεί να γίνει μέσω της εκκλησίας. (Και οι 70 επέστρεψαν με χαρά, λέγοντας: Κύριε, και τα δαιμόνια υποτάσσονται σε μας στο όνομά σου. Και τους είπε: Έβλεπα τον σατανά που έπεσε από τον ουρανό σαν αστραπή. ΛΟΥΚ 10:17-18). Οι νίκες των πρώτων μαθητών δεν είναι παρά ένα μικρό δείγμα για να είναι πληροφορημένοι οι έσχατοι μαθητές καθώς το δικό τους περπάτημα θα είναι πολύ μεγαλύτερου αποτελέσματος και έκτασης. Όσο οι υιοί του Θεού κατακτούν περιοχές για την βασιλεία του Θεού τόσο οι εχθροί θα μπαίνουν κάτω από τα πόδια Του, μέχρι το σημείο που θα τους ρίξουν τελείως από τον χώρο των επουρανίων για να πάρουν την θέση τους στην διοίκηση της γης. Μέσα απ’ αυτό το πρίσμα πρέπει να δούμε και τον αντίχριστο, ως μια ανέλπιδη έσχατη προσπάθεια να κατακτήσει την γη, ως μια ανέφικτη τελευταία προσπάθεια του διαβόλου να χτυπήσει με την ουρά του, όταν του έχει συντριφτεί το κεφάλι. Καταδικασμένη κι αυτή να αποτύχει, όπου τελικά και αυτός ο εχθρός θα μπει κάτω από τα πόδια του Ιησού. Και όχι ένα δυνάστη που από τώρα σκεφτόμαστε τι θα μας κάνει να περάσουμε και τι θα πάθουμε στα χέρια του.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ

Πρώτον: ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ. Στην Αγία Γραφή είναι γραμμένο 366 φορές όσες οι μέρες του χρόνου ακόμα και για τον δίσεκτο. Δεύτερον: ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΙΣ. Οι ειδήσεις του φόβου έρχονται απλά για να ταράξουν, να αποπροσανατολίσουν παρά να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε απειλή. Αν σταθείς για λίγο και σκεφτείς με ψύχραιμη ματιά θα συνειδητοποιήσεις ότι και άλλους είδους φήμες ή συνωμοσίες που άκουσες στο παρελθόν έμειναν σε αυτό το σημείο και δεν έγιναν με κανένα τρόπο πραγματικότητα. Έτσι βγάλε τον εαυτό σου από αυτό το είδος πληροφόρησης και από μια θέση θύματος που υποψιάζεσαι τους πάντες και τα πάντα ως προς τις προθέσεις και τους σκοπούς τους απέναντι σου. Τρίτον: ΓΙΝΕ ΑΕΤΟΣ. Αν υπάρχει μια ώρα που πρέπει να εκζητήσουμε τον Κύρο αυτή είναι τώρα. Ο Κύριος μοιράζει καλέσματα και θέσεις στο στρατό Του για να πραγματοποιήσει κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ούτε θα ξαναγίνει και η ανθρωπότητα θα αντικρύσει για πρώτη φορά. Είναι ώρα που όπως είπε ο Κύριος στους μαθητές του στον κήπο της Γεσθημανής «πρέπει να αγρυπνήσετε μαζί Μου». Αγρυπνείτε και προσεύχεστε για να μην μπείτε σε πειρασμό. Η προσευχή που σε βάζει στην Παρουσία του Θεού είναι που σε μετατρέπει σταδιακά σε αετό. Και πρέπει να μάθεις να ζεις στην επουράνια διάσταση και όχι μόνο στην γήινη. Να μαθαίνεις τι συμβαίνει εκεί και πως πράγματα που λαμβάνουν χώρα στην γη έχουν την προέλευση τους είτε στον τρίτο είτε στον δεύτερο ουρανό.

Αν δεν μάθεις να ζεις με αυτό τον τρόπο το ορμητικό ποτάμι με τα λασπόνερα του κόσμου είναι αναπόφευκτο να σε παρασύρει και τότε θα μπεις στο είδος του πειρασμού που είναι το δίχτυ που προαναφέραμε.