ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

του Βίκτωρ Κλάγκα

Καλημέρα εκκλησία. Ζει ο Κύριος και σήμερα μεσιτεύει για μας. Τα ελέη Του είναι καινούργια από το πρωί, η χάρη Του τρέχει σαν καταρράκτης πάνω στις ζωές μας και οι ενέργειες του Αγίου Πνεύματος λειτουργούν και σήμερα εξαιτίας της πίστης μας στον Ιησού.

Θα σας παρουσιάσω μία όραση που μου είχε φανερώσει στο πνεύμα ο Κύριος και την είχα κλειδώσει μέσα στο πνευματικό θησαυροφυλάκιο  της καρδιάς μου. Έτσι θα σας δώσω εν συντομία μία παραβολική εικόνα (όραση) για το τι είναι εκκλησία που μου είχε δώσει πριν πολύ καιρό και τις τελευταίες μέρες ήρθε στην μνήμη μου.

Πάλι λοιπόν τους μίλησε ο Ιησούς, λέγοντας: «Εγώ είμαι το φως του κόσμου. Εκείνος που ακολουθεί εμένα δε θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως της ζωής». (ΙΩΑΝ 8:12).

Είδα τον πλανήτη γη να περιπλανιέται μέσα στο σύμπαν χωρίς σκοπό, ώσπου άνοιξε μία φωτεινή πύλη στα επουράνια και φάνηκε ο παράδεισος, ο τόπος του Θεού και των αγίων.

Από εκεί ξεκινούσε ένα πανέμορφο δέντρο υπερτεραστίων διαστάσεων, γεμάτο ζωή και πολύχρωμους και λαμπερούς γεμάτο φως καρπούς. Ήταν πιο μεγάλο από τον πλανήτη γη και είχε ένα τεράστιο χοντρό ανίκητο κορμό. Οι ρίζες του ήταν ριζωμένες στον ουρανό και στις πηγές του παραδείσου του Θεού εκεί στα όρη του Θεού και τα κλαδιά του έφταναν μέχρι τον πλανήτη γη. Οι άκρες των κλαδιών ήταν γεμάτες με καρπούς και αυτοί οι καρποί ήταν άλλοι νέοι και άλλοι παλιοί. Επίσης μεγάλωναν και άλλα καινούργια κλαδιά που ερχόντουσαν από τον κορμό και ήταν και αυτά γεμάτα με καινούργιους καρπούς που κατευθύνονταν προς την γη. Αυτό το δέντρο ήταν η βασιλεία του Θεού και κατά κάποιο τρόπο ήταν ο Χριστός που έρχεται στην γη με παραγωγικό και καρποφόρο τρόπο, μέσω ημών.

Οι καρποί στα κλαδιά ήταν τροφή για τους ανθρώπους της γης. Όσοι τρώγανε από αυτούς θεραπεύονταν και ευφραινόντουσαν μπροστά στο Θεό με ευχαριστία προς Αυτόν. Οι καρποί  ήταν οι ζωές των γνήσιων χριστιανών που εύφραιναν με αυτές Θεό και ανθρώπους και ήταν μέρος της ολότητας αυτού του τεράστιου δέντρου. 

  Εσείς είστε το φως του κόσμου. Δε δύναται πόλη να κρυφτεί, όταν βρίσκεται πάνω σε όρος. Ούτε ανάβουν λύχνο και τον θέτουν κάτω από το μόδι, αλλά πάνω στο λυχνοστάτη και έτσι λάμπει σε όλους όσοι είναι μέσα στην οικία. Έτσι ας λάμψει το φως σας μπροστά στους ανθρώπους, για να δουν τα καλά σας έργα και να δοξάσουν τον Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς».  (ΜΑΤΘ 5: 14-16)

 Γιατί ήσασταν κάποτε σκοτάδι, αλλά τώρα είστε φως ενωμένοι με τον Κύριο. Περπατάτε ως τέκνα φωτός.  (ΕΦΕΣ 5:8).                                                                          

  Οι πιστοί αυτοί άνθρωποι είχαν γεννηθεί στον παράδεισο. Δεν ήταν από αυτόν τον κόσμο αλλά ο τόπος προέλευσης τους ήταν ο ουρανός! Ήταν ουράνιοι άνθρωποι που ζούσαν ήδη ριζωμένοι στην αιωνιότητα και τρέφονταν από τους χυμούς του δέντρου της βασιλείας του Θεού μέσα απ’ τους οποίους έφερναν ασταμάτητα καρπό. Υπηρετούσαν τους γήινους ανθρώπους από τον ουρανό και όχι από την γη.

Η γη είχε αποκτήσει σκοπό και ελπίδα γιατί της δόθηκε θεραπεία και σωτηρία μέσω των καρπών αυτού του εξωγήινου και ουράνιου δέντρου. Οι καρποί αυτοί όσο τρωγόντουσαν από τους ανθρώπους που ζούσαν στην γη, τόσο καινούργιο καρπό παρήγαγαν. Κάποιοι όμως κόπηκαν από τους ανθρώπους της γης,  είχαν δηλαδή μαρτυρήσει πεθαίνοντας για τον Χριστό. Οι άνθρωποι που πέθαναν για τον Κύριο υπηρετώντας τους ανθρώπους της γης, θα λάβουνε μεγάλη δόξα στην αιωνιότητα γιατί είναι άξιοι και θα κυβερνήσουν καινούργιους κόσμους για λογαριασμό του Βασιλιά Χριστού προς δόξα Θεού Πατρός εις τους αιώνες των αιώνων. 

«Αν ο κόσμος σάς μισεί, ας γνωρίζετε ότι εμένα πρώτα από εσάς έχει μισήσει. Αν ήσασταν από τον κόσμο, ο κόσμος θα αγαπούσε το δικό του. Επειδή όμως δεν είστε από τον κόσμο, αλλά εγώ σας εξέλεξα από τον κόσμο, γι’ αυτό σας μισεί ο κόσμος. Να θυμάστε το λόγο που εγώ σας είπα: “Δεν υπάρχει δούλος μεγαλύτερος από τον κύριό του”. Αν εμένα καταδίωξαν, κι εσάς θα καταδιώξουν. Αν το λόγο μου τήρησαν, και το δικό σας θα τηρήσουν. Αλλά αυτά όλα θα τα κάνουν σ’ εσάς εξαιτίας του ονόματός μου, γιατί δεν ξέρουν εκείνον που με έστειλε. Αν δεν είχα έρθει και δεν τους είχα μιλήσει, δε θα είχαν αμαρτία. Τώρα, όμως, πρόφαση δεν έχουν για την αμαρτία τους. Όποιος εμένα μισεί και τον Πατέρα μου μισεί. Αν δεν έκανα μεταξύ τους τα έργα που κανείς άλλος δεν έκανε, αμαρτία δε θα είχαν. Τώρα όμως και τα έχουν δει και έχουν μισήσει και εμένα και τον Πατέρα μου. Αλλά αυτό συνέβη, για να εκπληρωθεί ο λόγος που είναι γραμμένος στο νόμο τους: Με μίσησαν χωρίς λόγο». (ΙΩΑΝ 15:18-25).