ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Στο πνεύμα μου άκουσα αυτές τις τρεις προτάσεις για το νέο έτος:

ΑΓΙΟ ΕΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ

ΕΤΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

ΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ύστερα είδα ένα σύννεφο να κατεβαίνει σ’ ένα μεγάλο βουνό που απλωνόταν σε όλη την οροσειρά και κατέβαινε προς τα κάτω καλύπτοντας την γη. Το σύννεφο αντιπροσωπεύει την Δόξα του Θεού η οποία πρόκειται να κατακλύσει την γη. Η όραση αυτή πιστεύω ότι δεν αφορά αποκλειστικά το έτος που διανύουμε αλλά κι άλλα χρόνια μπροστά.

Το βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει με ακρίβεια την όραση.

Για να γίνει όμως αυτό ο Κύριος μας καλεί να περάσουμε χρόνο μαζί Του ώστε να γεμίσουμε από αυτή την Δόξα, της οποίας να γίνουμε κανάλια. Αυτό με πήγε σε άλλες τρεις λέξεις:

ΑΝΑΠΑΥΣΗ

ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ

ΛΗΨΗ

Ο Κύριος μας καλεί να μπούμε στην ανάπαυση Του αυτή την χρονιά, να αδειάσουμε από πράγματα, ώστε να ευθυγραμμιστούμε με την δική Του συχνότητα, να ακούσουμε την φωνή Του στην ησυχία και να λάβουμε τον οραματισμό που έχει για τον καθένα. Αισθάνομαι έντονα ότι υπάρχουν νέα πράγματα, που μέχρι τώρα κανείς άλλος δεν έχει λάβει, ούτε έχει γεννήσει, (Α΄ ΚΟΡ 2:9-10) που ο Θεός θέλει να απελευθερώσει επάνω στην γη. Αυτά τα νέα πράγματα θα αποτελέσουν κλειδιά που θα φέρουν νίκη πάνω σε καταστάσεις που μέχρι πρότινος φαίνονταν αμετακίνητες, θα αποτελέσουν νέα κινήματα μαρτυρίας του Προσώπου του Θεού που μέχρι πρότινος η ανθρωπότητα δεν είχε γνωρίσει και θα γεννήσουν νέες διακονίες που θα οδηγήσουν ψυχές σε σωτηρία.

Ο Κύριος θέλει να μας δώσει κλειδιά που θα φέρουν την Βασιλεία Του στην γη.

Ο τρόπος εισόδου στα εσώτερα δωμάτια του Βασιλιά είναι το ΗΣ 22:22

«Και θα βάλω επάνω στον ώμο του το κλειδί τού οίκου τού Δαβίδ· και θα ανοίγει, και κανένας δεν θα κλείνει· και θα κλείνει, και κανένας δεν θα ανοίγει» Αυτό σημαίνει ότι η εν πνεύματι δοξολογία ή η δοξολογία απ’ την καρδιά είναι το κλειδί για τα δωμάτια του Βασιλιά κατά τον τύπο του Δαβίδ.

Ο Ιωάννης στην Αποκάλυψη μας λέει: «Κατά την Κυριακή ημέρα ήρθα σε πνευματική έκσταση· (το πρωτότυπο κείμενο λέει «έγινα εν πνεύματι» δηλαδή γέμισα με πνεύμα ή μπήκα στο πνεύμα) και άκουσα πίσω μου μια δυνατή φωνή, σαν σάλπιγγα, που έλεγε: Εγώ είμαι το Α και το Ω, ο πρώτος και ο τελευταίος· και: Ό,τι βλέπεις, γράψ’ το σε βιβλίο..» (ΑΠΟΚ 1:10-11) και στο 4:1 «ΥΣΤΕΡΑ απ’ αυτά, είδα, και ξάφνου, μια ανοιγμένη θύρα στον ουρανό· και η πρώτη φωνή, την οποία άκουσα, σαν σάλπιγγα που μιλούσε μαζί μου, έλεγε: Ανέβα εδώ, και θα σου δείξω όσα πρέπει να γίνουν ύστερα απ’ αυτά».

Ώστε χρησιμοποιώντας το «κλειδί του Δαβίδ» ο Ιωάννης γέμισε με πνεύμα, μπήκε στην πνευματική διάσταση και άρχισε να λαμβάνει αυτά που αποτέλεσαν το βιβλίο της Αποκάλυψης, το οποίο έφερε έλεγχο, παρηγοριά και ενθάρρυνση στις εκκλησίες της εποχής του. Κάτι που συνεχίζει να κάνει καθώς δεν έπαψε να διαβάζετε από πιστούς διαμέσου των αιώνων μέχρι και σήμερα. Βλέπουμε λοιπόν τον καρπό που υπάρχει όταν ανταποκρινόμαστε να περάσουμε χρόνο στην Παρουσία του Θεού και όταν λαμβάνουμε πράγματα τα οποία θα αποτελούν τροφή για γενιές πολύ πέρα από εμάς αν μείνουμε πιστοί σε αυτό.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

ΝΕΕΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

ΜΠΟΛΙΑΣΜΑ

Το σκοτάδι θα αυξηθεί, το ίδιο όμως θα συμβαίνει και στο φως και σε όλα τα παιδιά του Θεού που η δόξα του Κυρίου θα λάμπει επάνω τους. (ΗΣ 60:1-3). Έτσι όπως σε όλη την Αίγυπτο υπήρχε σκοτάδι αλλά στην γη Γεσέν ήταν φως, το ίδιο θα συμβεί στον λαό που αληθινά εκζητά τον Θεό. Το πιστό υπόλοιπο θα είναι σαν την γη Γεσέν που θα απολαμβάνει την ιδιαίτερη φροντίδα του Θεού. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν καθαριστεί περνώντας απ’ την φωτιά και θα ζουν μέσα στην φωτιά, το φως της οποίας θα αντανακλούν.

” ανάμεσα στους οποίους λάμπετε σαν φωστήρες μέσα στον κόσμο..” (ΦΙΛΙΠ 2:15)

Όσον αφορά το σκοτάδι θα υπάρξει θερισμός. Το εδάφιο που έλαβα είναι: «Οι πόνοι, εκείνων που τρέχουν πίσω από άλλους θεούς, θα πολλαπλασιαστούν·» (ΨΑΛ 16:4). Αυτό σημαίνει ότι οι κρίσεις που έχει εξαπολύσει ο Θεός όχι μόνο δεν θα πάψουν αλλά θα γίνουν περισσότερες. Η ανομία γεννάει θάνατο και θάνατος θερίζεται από το πρόσωπο ολόκληρης της γης. Η γη θα συνεχίζει να σείεται ώστε όσοι είναι να κοιτάξουν σε Αυτόν που δεν Σαλεύεται να κοιτάξουν και καθένας που θα επικαλεστεί το Όνομα του Κυρίου θα σωθεί. Τα ταρακουνήματα και οι κρίσεις μαζί με την μαρτυρία των παιδιών του Θεού που θα λάμπουν σαν φωστήρες μέσα σε μια γενιά στρεβλή και διεστραμμένη, θα προκαλέσουν νέες γεννήσεις, οι οποίες θα μπολιαστούν στο δέντρο της Βασιλείας για να φέρουν κι αυτές καρπό.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ

Άκουσα τρεις λέξεις:

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ

ΕΛΕΓΧΟΣ

ΚΡΙΣΗ

Στον λαό του Θεού θα υπάρξει ένας μεγάλος διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτούς που Τον λατρεύουν απ’ την καρδιά και σε αυτούς που δεν Τον λατρεύουν. Ανάμεσα σε εκείνους που γνωρίζουν και φοβούνται το όνομα Του και σε αυτούς που δεν Τον φοβούνται. Ανάμεσα σε εκείνους που δεν έχουν κλίνει γόνυ στον Βάαλ και σε αυτούς που έχουν κλίνει αλλά εξακολουθούν να φέρουν το όνομα του Κυρίου.

Στην Βασιλεία του Θεού δεν υπάρχει μόνο η ενότητα αλλά και ο διαχωρισμός.

Ο Κύριος έδωσε προθεσμίες για ανακαίνιση και αυτές οι προθεσμίες φτάνουν στο τέλος τους. Υπάρχει ένας μικρός χρόνος ακόμα για μετάνοια και επιστροφή στις αρχικές ρίζες. Από δω και στο εξής η άρνηση προς τα μπροστά θα ανταμείβεται με κρίση. Ο Θεός δεν θα ανεχτεί άλλο την στασιμότητα, το βόλεμα και την έλλειψη καρποφορίας σε αυτούς που θέλουν να εξακολουθούν να ονομάζονται παιδιά Του. Η πνευματική ειδωλολατρία θα εκτεθεί στο φως και δεν θα γίνει άλλο ανεκτή.

Στο ηχητικό βίντεο που ακολουθεί ο ποιμένας Γιώργος Μαρκάκης εξηγεί σε μεγαλύτερο βάθος ποια είναι ακριβώς αυτή η ειδωλολατρία. Η σύντομη διδασκαλία ολοκληρώνεται με έναν δυνατό προφητικό λόγο απ’ τον Κύριο.

Ο Κύριος δεν θα αφήσει άλλο τον λαό Του να παραμένει κρυμμένος πίσω από διαστρεβλωμένες οπτικές του Προσώπου Του και διδασκαλίες που πλανούν τον λαό Του στο να τρώει «ειδωλόθυτα», αλλά το σκοτάδι θα εκτεθεί στο φως. Επίσης θα γίνει φανερό ότι ο διανοητικός τρόπος «βιώματος» της πνευματικής  ζωής δεν είναι αποδεκτός αλλά όσον αφορά τον Θεό η διανόηση θανατώνει. Ενώ ο ψυχικός χριστιανισμός φέρνει πλάνη και σε κρατάει σε ένα νηπιακό επίπεδο. Θα φανερωθεί ποιοι ζουν πραγματικά με τον Κύριο και ποιοι ακολουθούν είδωλα. (ΜΑΛ  4:2).

Όπως και την εποχή του Ηλία, μόνο η φωτιά του Θεού μπορεί να διαχωρίσει το καθαρό απ’ το ακάθαρτο, το γνήσιο από το κάλπικο.

Η απαίτηση για αύξηση και το τελείωμα της ανοχής της στασιμότητας και της χλιαρότητας θα φανερωθεί μέσα από το στέρεμα της χάρης. Η χάρη που υπήρχε για συγκεκριμένα αμαρτήματα δεν θα υπάρχει πλέον αλλά ο Θεός θα μας παραδίνει στις συνέπειες των επιλογών που είχαμε διαπράξει. Η αμαρτία που καλυπτόταν δεν θα σκεπάζεται και θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερο τίμημα για να καθαριστεί.


Σημ. Η ΧΑΡΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

Η χάρη είναι ένα χρονικό διάστημα που ο Πατέρας μας δίνει για να μεταμορφωθούμε απ’ την μεταμορφωτική δύναμη του Αγίου Πνεύματος. Εάν δεν εκμεταλλευτούμε αυτό το χρονικό διάστημα για να μεγαλώσουμε και να αλλάξουμε και ζούμε σε επιθυμίες στην σάρκα ή απλά ζούμε την ζωή μας φωνάζοντας «χάρη – χάρη», όταν τελειώσει ο Κύριος θα έρθει να πάρει τον καρπό του και αν αντί για σταφύλια βρει αγριοστάφυλα θα σηκώσει το ραβδί της παιδείας. Που δεν είναι άλλο από το να μας παραδώσει στις επιλογές μας και στις συνέπειες των επιλογών που είχαμε διαπράξει. Αυτό συνεπάγεται σε ασθένειες και θάνατο της φυσικής ζωής πάνω από την γη. Όπως με τον Ανανία και την Σαπφείρα θα επανέλθει ο φόβος του Θεού στις εκκλησίες και η γνώση ότι για να ακολουθείς τον Ιησού υπάρχει ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσεις.


Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ

Έτσι όπως στον κατακλυσμό του Νώε τα νερά ανέβαιναν και σκέπαζαν πρώτα όσους ήταν στις πεδιάδες έπειτα αυτούς στους πρόποδες των βουνών και αργότερα και αυτούς που ζούσαν σε ψηλότερα μέρη των βουνών με τον ίδιο τρόπο οι κρίσεις θα αγγίζουν πρώτα τους ανθρώπους στον κόσμο που δεν μετανοούν, ύστερα τους χλιαρούς χριστιανούς ενώ αργότερα χριστιανούς που αν και έχουν ένα επίπεδο πνευματικότητας δεν μετανοούν από πράγματα που τους έχει μιλήσει ο Κύριος. Η κρίση δεν θα μπορεί να αγγίξει μόνο αυτούς που βρίσκονται στο επίπεδο της φωτιάς και ζουν μέσα στην φωτιά. Την εποχή αυτή θα φανερωθεί ότι ο αγιασμός δεν είναι μια προαιρετική επιλογή αλλά διατηρεί στην ζωή. (ΠΑΡ 6:23 & ΨΑΛ 34:12-14).


ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΡΟΠΗ

Αν είσαι κάποιος που φοβάται τον Κύριο δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάσαι! Ειδικά αν μέσα σε όλα τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε αυτό τον πλανήτη και μέσα απ’ όλα και διαμέσου όλων βλέπεις τον Κύριο. Αυτό όμως είναι καρπός που μόνο η Ζωντανή Φωνή του Κυρίου μπορεί να χαρίσει σε αυτούς που επιλέγουν μια στενή επαφή με το Πνεύμα Του και ένα κοντινό περπάτημα, που ο Θεός επιθυμεί για τον κάθε ένα από εμάς. Μέχρι αυτό να καλλιεργηθεί και να γίνει πραγματικότητα στην ζωή σου μπορείς να ακούς τον Κύριο μέσω της προφητικής όρασης που χαρίζει σε αδελφούς που προΐστανται.

Καθώς ο Κύριος σου δείχνει τα πράγματα μέσα απ’ τα δικά Του θεϊκά μάτια, το κάθε τι φωτίζεται και αποκτά την πραγματική του διάσταση, σχήμα, μέγεθος και βάρος. Τότε ακόμη και τα πιο σκοτεινά γεγονότα παίρνουν άλλο χρώμα καθώς γεμίζεις απ’ την αίσθηση της κυριαρχίας του Θεού και ησυχάζεις στο συγκλονιστικό δεδομένο ότι τα πάντα συνεργούν προς το αγαθό, ειδικά σε αυτούς που αγαπούν τον Θεό. Μια αγάπη που εκφράζεται με υπακοή και η οποία έχει σαν αποτέλεσμα αυτό που περιγράφει ο Δαβίδ: «Βέβαια, υπέταξα και καθησύχασα την ψυχή μου, σαν το απογαλακτισμένο παιδί κοντά στη μητέρα του· η ψυχή μου είναι μέσα μου σαν το απογαλακτισμένο παιδί. Ο Ισραήλ ας ελπίζει στον Κύριο, από τώρα και μέχρι τον αιώνα.» (ΨΑΛ 131:2-3).