ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ;

«Δεν λέτε εσείς ότι, τέσσερις μήνες είναι ακόμα, και έρχεται ο θερισμός; Προσέξτε, σας λέω, σηκώστε ψηλά τα μάτια σας, και δείτε τα χωράφια, ότι είναι κιόλας άσπρα για θερισμό». (ΙΩΑΝ 4:35).

Βρισκόμαστε στο σημείο που στην ανθρωπότητα ξημερώνει μια νέα πνευματική μέρα γνωστή ως το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ή Η ΟΨΙΜΗ ΒΡΟΧΗ που ο Θεός θα κάνει φανερό τον εαυτό Του στα έθνη και θα δώσει στην εκκλησία Του να μαρτυρήσει την δόξα Του από ένα ολότελα νέο επίπεδο απ’ αυτό που είχε γνωρίσει μέχρι τώρα.

Ο Θεός θα απελευθερώσει ζωή πάνω στην ανθρωπότητα και το ποτάμι του ουρανού θα ρεύσει με απίστευτη δύναμη και εκπληκτική ταχύτητα!!! Όλοι οι ετοιμόρροποι τοίχοι αντίστασης από το θρησκευτικό πνεύμα θα σωριαστούν κάτω μονομιάς και τίποτα και κανείς δεν θα μπορεί να το σταματήσει!!!

Στο ερώτημα: «τι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτό;» Η απάντηση είναι ότι η εκκλησία δεν πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό παρά να το πιστέψει, να το διακηρύττει και να προετοιμάσει τον εαυτό της. Αυτό πρακτικά σημαίνει τρία πράγματα:

1. «Σηκώστε ψηλά τα μάτια σας». Όταν ο Θεός πρόκειται να κάνει κάποιο θερισμό σου λέει να σηκώσεις ψηλά τα μάτια σου.

Μια νέα μέρα ξημερώνει!

Γιατί; Επειδή δεν πρέπει να κοιτάξεις τις δικές σου δυνατότητες αλλά να λάβεις από τον ουρανό (αυτό σημαίνει ψηλά) τον οραματισμό του Θεού. Ο Ιησούς είπε: «έχετε πίστη Θεού!». Προσοχή! Δεν είπε «έχετε πίστη» γενικά και αόριστα ή έχετε πίστη στον εαυτό σας. Αλλά «έχετε πίστη Θεού!» Αυτό σημαίνει ότι ο Θεός έχει πίστη γι’ αυτό που πρόκειται να κάνει. Αυτή την πίστη θέλει να την κάνει δική μας ώστε καθώς την δεχθούμε να μπορεί να πραγματοποιήσει τα έργα που εμπεριέχει μέσα από εμάς! Ο Θεός μαρτυρεί στην καρδιά μας με τον ζωντανό Του λόγο, δηλαδή με το Άγιο Πνεύμα τι να πιστέψουμε το οποίο είναι σύμφωνα με αυτό που θέλει να κάνει. Μόνο όσοι το δεχθούν σαν παιδιά μέσα στις καρδιές τους μπορούν να γίνουν μέρος του. Οι υπόλοιποι θα είναι απλά παρατηρητές καθώς ο Θεός δεν μπορεί να ανταμείψει αυτόν που δεν τον πιστεύει.

Χωρίς, μάλιστα, πίστη είναι αδύνατον κάποιος να τον ευαρεστήσει· επειδή, αυτός που προσέρχεται στον Θεό, πρέπει να πιστέψει, ότι είναι, και γίνεται μισθαποδότης σ’ αυτούς που τον εκζητούν. (ΕΒ 11:6)

Μιλάμε για την πίστη που γεννιέται στο πνεύμα μέσα από εκζήτηση και μοιάζει με την σύλληψη που λαμβάνει χώρα στην μήτρα μιας γυναίκας.

Όπως ένα παιδί παίρνει σιγά – σιγά μορφή σε μέρος που στην αρχή δεν είναι ορατό από κανέναν, με παρόμοιο τρόπο οι υποσχέσεις του Θεού μορφώνονται στο πνεύμα μας που είναι η μήτρα του Θεού μέσα μας!

«ΕΙΝΑΙ δε η πίστη, υπόσταση γι’ αυτά που ελπίζονται, έλεγχος για πράγματα που δεν βλέπονται». (ΕΒ 11:1).

Αν δεν μπορείς αμέσως να δεχθείς αυτά που λέει ο ύμνος δεν πειράζει. Πήγαινε στον Θεό και ρώτα τον αν έχει στα σχέδια Του να κάνει αυτά που διακηρύττουν αυτά τα νέα παιδιά. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν υπάρχει από πριν μια αρνητική προδιάθεση ή όταν κάποιος δεν πιστεύει καν ότι ο Θεός μιλάει σήμερα, τοποθέτηση που τον βγάζει εκτός πίστης και εκτός Γραφής! Γιατί η Αγία Γραφή σε όλα τα σημεία της αυτό μαρτυρεί. Κάθε άλλη κατανόηση φανερώνει ότι υπάρχει κάποιου είδους παρεμβολή και παρανόηση στο πνεύμα αυτού του ανθρώπου από τον δαιμονικό κόσμο, ο οποίος επιδιώκει να μπλοκάρει τα σχέδια του Θεού και να αποκόψει τα παιδιά του Θεού από το να  ζουν σε ζωντανή ενότητα με τον Ουράνιο Πατέρα ώστε να μην εκπληρώνεται το «ως εν ουρανό και επί της γης».

2. Να καθαρίσει τον εαυτό του για να μπορεί να είναι σκεύος που να γεμίσει από την δόξα του Θεού. «Αν, λοιπόν, κάποιος καθαρίσει τον εαυτό του απ’ αυτά, θα είναι σκεύος για τιμητική χρήση, αγιασμένο, και εύχρηστο στον οικοδεσπότη, ετοιμασμένο για κάθε αγαθό έργο». (΄Β ΤΙΜ 2:21).

Υπάρχει μια πλάνη που λέει ότι απ’ την στιγμή που κάποιος προσευχηθεί για σωτηρία και επικαλεσθεί τον Ιησού ως Κύριο καθαρίζεται αυτόματα απ’ όλες τις ακαθαρσίες του και σε μια στιγμή χρόνου γίνεται ολότελα μεταμορφωμένος. Όταν όμως ο απόστολος Παύλος λέει τα παραπάνω λόγια περί καθαρισμού σε πιστούς απευθύνεται. Διότι αν και η μετάβαση από το βασίλειο του σκότους στο βασίλειο του Θεού γίνεται σε μια στιγμή, ο καθαρισμός είναι μια διαδικασία και κρατάει πολύ περισσότερο. Το ότι το «σπίτι μας» δεν είναι καθαρό είναι και η αιτία που δεν μπορούμε να καρποφορήσουμε στον Θεό, να ανθίσει μέσα μας σε πληρότητα ο καρπός του Αγίου Πνεύματος και να γεμίσουμε με την δύναμη του Θεού. Κι αυτό γιατί αντίθετα πράγματα καταλαμβάνουν τον χώρο μέσα μας τα οποία πρέπει να φύγουν κι ο Θεός θέλει να καθαρίσει για να μπορεί να κατοικήσει με δύναμη!

Το πολύτιμο αίμα του Ιησού μας καθαρίζει από κάθε αμαρτία και μας κάνει νέους ανθρώπους.

Αυτό κάνει η «ντουζιέρα» του σταυρού απ’ την οποία ρέει το αίμα του Αμνού και όποιος βάζει τον εαυτό του από κάτω καθαρίζεται. Αυτό σημαίνει να είναι διατεθειμένος να μετανοεί και να εξομολογείται όποτε το Άγιο Πνεύμα του φανερώνει «νέους» πνευματικούς λεκέδες όπως και να είναι διατεθειμένος να νηστεύει όποτε υπάρχει ανάγκη για απελευθέρωση. Είναι μια μεγάλη αλήθεια ότι δεν μπορεί να υπάρξει μεταμόρφωση του χαρακτήρα στην εικόνα του Χριστού αν πρώτα δεν υπάρχει καθαρισμός. Ο καθαρισμός δεν είναι μια ατέλειωτη διαδικασία όπως ίσως κάποιος νομίζει αλλά έχει αρχή μέση και τέλος κάτι που γνώριζε η αρχαία εκκλησία. Σε μας όμως έχει σκοτίσει και κρύψει ο σατανάς μέσα από διδασκαλίες πλάνης για να μην γίνουμε η εκκλησία που έχει οραματιστεί ο Ιδρυτής και Σωτήρας που απέκτησε με το ίδιο του το Αίμα!!!

3. Συγχρονισμός με το timing και τους ρυθμούς του Κυρίου. Όλα θα ξεκινήσουν ξαφνικά και μόνο αυτοί που είναι υποψιασμένοι και έχουν μυστική κοινωνία με τον Κύριο απ’ την οποία είναι πληροφορημένοι θα γνωρίζουν και θα μπορούν να τρέξουν χωρίς να αποκάμουν με τους ρυθμούς του Κυρίου.

Αυτό προϋποθέτει στενή και σταθερή επαφή με τον Κύριο η οποία θέλει χρόνο για να καλλιεργηθεί αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσει κάποιος. Ξεκίνα να εκζητάς καθημερινά το Πρόσωπο του Κυρίου και να λαμβάνεις τους λόγους που έχει για την ζωή σου. Συντονίσου με το Πνεύμα του Θεού και μάθε να Τον ακολουθείς καθημερινά στις μικρές και φαινομενικές ασήμαντες επιλογές. Είναι όμως αυτές που θα φέρουν και τις μεγαλύτερες. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε ευέλικτοι στον Κύριο. Όταν μας λέει να σταματήσουμε πρέπει να σταματούμε, όταν μας λέει να προχωρήσουμε να προχωράμε κι όταν δεν φαίνεται να συμβαίνει τίποτα να Τον προσμένουμε. Ο Θεός θέλει να εκπαιδεύσει τους υιούς Του να είναι έτοιμοι να τρέξουν μαζί Του την κατάλληλη ώρα και να κατορθώσουν όλα αυτά που έχει ετοιμάσει για την ζωή τους.