Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ (Video)

ΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ;

Μήπως ο Κύριος αρέσκεται στα ολοκαυτώματα και στις θυσίες, όπως στο να υπακούμε στη φωνή τού Κυρίου; Δες, η υποταγή είναι καλύτερη από τη θυσία· η υπακοή, παρά το πάχος των κριαριών (Ά ΣΑΜ 11:22)

Τον Θεό τον υπηρετείς με υπακοή στην φωνή Του και όχι εκτελώντας «καλά πράγματα» που εσύ σκέφτηκες, σχεδίασες και αποφάσισες για Εκείνον. Η υπηρεσία στον Θεό δεν ξεκινάει από συμβούλια και δραστηριότητες, αλλά από λατρεία και εκζήτηση. Λατρεία όχι για χάρη της λατρείας, αλλά για να μπεις στην Παρουσία Του, να έρθεις σε επαφή μαζί Του, να κάψεις την σάρκα σου, να γεμίσεις με το Πνεύμα Του, να ακούσεις την φωνή Του.

Μόνο αν γνωρίζεις τον Θεό ως Πατέρα και έχεις αληθινά μια τέτοια σχέση μαζί Του μπορείς να Τον υπηρετείς. Αυτό σημαίνει έχεις γνωρίσει την αγάπη Του, ζει μέσα σου και μπορείς μέσω αυτής να γίνεις συμφιλιωτής άλλων ανθρώπων μαζί Του. Μπορείς να τους οδηγήσεις να γίνει και δικός τους Πατέρας αφού πρώτα εσύ έχεις το πνεύμα της υιοθεσίας.

Το πνεύμα όμως που δεν έχει γνωρίσει τον Θεό ως Πατέρα, αλλά τον βλέπει μόνο ως αφεντικό που δίνει εντολές στους υπαλλήλους του, οι οποίοι πρέπει να τις υπακούν για να κερδίζουν την αποδοχή Του, δεν μπορεί να οδηγήσει άλλους πραγματικά στον Θεό. Διότι δεν είναι πνεύμα υιοθεσίας αλλά δουλείας. Μπορεί να χρησιμοποιεί κι αυτό την λέξη Πατέρας, αλλά στην πραγματικότητα τον βλέπει ως Κριτή που είναι ακόμα θυμωμένος με την αμαρτία του κόσμου και θέλει να την τιμωρήσει. Αυτό το πνεύμα δεν οδηγεί σε κοινωνία με τον Θεό αλλά σε φόβο και βάζει και άλλους κάτω από νόρμες και κανόνες.

Αυτά τα δύο είδη υπηρεσίας στον Θεό δείχνει το ντοκιμαντέρ «Ο Πατέρας των φώτων» και τι συμβαίνει όταν σε κάποιες περιπτώσεις έρχονται σε αλληλεπίδραση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ομάδα που δεν έχει γνωρίσει ακόμα τον Θεό ως Πατέρα είναι τελείως στο σκοτάδι, έχει κάποιο φως και ο Πατέρας θα εργαστεί για να λάμψει στην ώρα Του επάνω τους και περισσότερο. Γι’ αυτό άλλωστε ονομάζεται ο Πατέρας των φώτων (ΙΑΚ 1:17).

Εύχομαι το ντοκιμαντέρ να ρίξει περισσότερο φως στην καρδιά σου, να αυξηθείς στην Αλήθεια Του που ελευθερώνει ώστε να αποκτήσεις πνεύμα υιού και να ζεις ως τέκνο του φωτός. Και δεν υπάρχει πιο δυνατό φως από την ανυπόκριτη αγάπη μέσα σε μια καρδιά.