Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ, ΨΥΧΕΣ, ΣΩΜΑΤΑ (Video)

«Πνεύμα Κυρίου είναι επάνω μου· γι’ αυτό με έχρισε· με έστειλε για να φέρνω τα χαρμόσυνα νέα στους φτωχούς, για να γιατρέψω τούς συντριμμένους στην καρδιά, για να κηρύξω ελευθερία στους αιχμαλώτους, και ανάβλεψη στους τυφλούς, να αποστείλω τους ψυχικά τσακισμένους σε ελευθερία, για να κηρύξω ευπρόσδεκτο χρόνο τού Κυρίου» (ΛΟΥΚ 4:18-19)

Ο Ιησούς είναι ζωντανός και σήμερα και κάνει τα ίδια έργα. Δεν έχει αλλάξει αλλά είναι ο ίδιος χτες σήμερα και στους αιώνες. Ψάχνει πρόθυμα σκεύη για να ζήσει μέσα από αυτά και να εκφράσει τον εαυτό Του. Να περπατήσει στην γη όπως και τότε, να αγγίξει ανθρώπους όπως και τότε, να θεραπεύσει και σήμερα.

Ας ζητάει, όμως, με πίστη, χωρίς να διστάζει καθόλου· επειδή, αυτός που διστάζει μοιάζει με κύμα τής θάλασσας, που κινείται από τους ανέμους και συνταράζεται. Επειδή, ας μη νομίζει ο άνθρωπος εκείνος ότι θα πάρει κάτι από τον Κύριο.  Άνθρωπος δίγνωμος είναι ακατάστατος σε όλους τούς δρόμους του (ΙΑΚ 1:6-8).

Το ότι δεν έχουμε μπει, γευτεί και ζήσει υποσχέσεις που μας χαρίστηκαν δια του Αίματος του Αμνού, δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν. Ούτε η απιστία μας ως προς τις προθέσεις και την δύναμη του Θεού τις ακυρώνει. Ούτε η αρνητική εμπειρία της ζωής είναι έγκυρο αποδεικτικό στο να βγάλουμε συμπεράσματα ασύμβατα με κάθε τι που διακηρύττει η Καινή Διαθήκη. Αλλά οι υποσχέσεις είναι δοσμένες για να τις κατακτήσουμε, όπως η γη της υπόσχεσης στους Ισραηλίτες. Τους είχε χαριστεί αλλά έπρεπε να πολεμήσουν για να μπουν μέσα και την κάνουν δική τους ολόκληρη! Και ποια είναι η δική μας γη; Ο Χριστός και ότι περιλαμβάνει μέσα Του! Μπορεί εμείς να μην έχουμε να κάνουμε με φυσικούς γίγαντες, αλλά έχουμε να πολεμήσουμε με γίγαντες αμφιβολίας,  με διανοήματα απιστίας, με τα πονηρά πνεύματα στα επουράνια. Και ο Θεός επιτρέπει αυτή την μάχη διότι καμία υπόσχεση δεν λαμβάνεται χωρίς να δοκιμαστεί. Τα όπλα μας σε αυτή την μάχη είναι πρώτα η πίστη και ύστερα η υπομονή, η επιμονή, η δοξολογία η διακήρυξη του λόγου του Θεού, η αμετακίνητη εμπιστοσύνη σε κάθε λόγο που έχει βγει από το στόμα του Θεού. Αυτή είναι και η πανοπλία που μας προμηθεύτηκε, ακριβώς για αυτό τον σκοπό. Όχι μόνο για να την φοράμε αλλά και να την χρησιμοποιούμε, όχι μόνο για να την γυαλίζουμε και οι άλλοι να μας λένε τι όμορφη που είναι, αλλά για να νικήσουμε δια αυτής κάθε εχθρό και να μπούμε σε όσα μας χαρίστηκαν.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις ένα ζωντανό παράδειγμα, έναν πολεμιστή που πολέμησε, νίκησε και μπήκε στις υποσχέσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι το κοινό χαρακτηριστικό ανθρώπων που έχουν το χρίσμα της θεραπείας, είναι ο πεθαμένος εγωισμός και η ασφυκτικά γεμάτη καρδιά με την αγάπη του Πατέρα. Είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα ότι το χρίσμα της θεραπείας δίνεται σε αυτούς που φτάνουν στο πνευματικό επίπεδο της αγάπης. Δεν υπάρχουν πλέον για τον εαυτό τους, δεν τους νοιάζει ο εαυτός τους, αλλά είναι σκεύη και κανάλια της απεριόριστης αγάπης του Πατέρα. 

Επειδή η αγάπη είναι το καλύτερο γιατρικό, ο Κύριος δίνει μαζί με αυτήν και την ιδιαίτερη χάρη για θεραπεία και στο σώμα.