Ο ΘΕΟΣ ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΝΑ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ!

Andrew Towe, Chattanooga, TN

Ένα βράδυ καθώς προσευχόμουν δέχθηκα μια επίσκεψη απ’ τον Κύριο απ’ την οποία έλαβα έναν λόγο:

«Υπάρχει μια αναζωπύρωση αγνότητας που γεννιέται. Τα παλιά ασκιά δεν μπορούν να περιέχουν το νέο κρασί της αναζωπύρωσης που απελευθερώνω. Σηκώνω μια ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ που θα μεταφέρει την Παρουσία Μου, και που θα δει τα νερά να χωρίζονται. Μόνο εκείνοι με καθαρά χέρια και αγνές καρδιές θα ανέβουν στους ψηλούς τόπους Μου. Εκείνοι που θα κράξουν σε Μένα, θα τους απαντήσω. Οι πεινασμένοι θα γιορτάσουν. Οι διψασμένοι θα πιούν. Τώρα είναι η ώρα που θα μεταφέρω την Εκκλησία Μου πέρα ​​από το κατώφλι, όπως ένας γαμπρός μεταφέρει τη νύφη του μέσω της πόρτας του οίκου τους σε ένα ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.

Η Νύφη του Χριστού μπαίνει τώρα σε μια ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του υπερφυσικού. Η αφύπνιση και η αναζωπύρωση είναι εδώ! Παρακολουθήστε και δείτε την φανέρωση της μεγάλης Μου δύναμης. Η βασιλεία Μου δεν είναι μόνο με λόγια αλλά και με δύναμη! Έχω διαλέξει ένα ΝΕΟ ΓΕΝΟΣ φρουρών που θα είναι οι φύλακες της πύλης. Δεν θα επιτρέψουν συμβιβασμούς που θα μολύνουν αυτήν την αγνή κίνηση Μου».

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ

Στο Βιβλίο του Ιησού, ο Θεός διέταξε τον λαό του Ισραήλ: «Καθαριστείτε, επειδή αύριο ο Κύριος θα κάνει ανάμεσά σας θαυμαστά πράγματα» (ΙΗΣ 3:5).

Έδωσε εντολή να προετοιμαστούν για μια ισχυρή κίνηση του Θεού. Σε αυτή την εποχή βρισκόμαστε σήμερα. Ο Θεός μας καλεί να προετοιμαστούμε για σημεία και τεράστια.

«..και καθώς τα πέλματα των ποδιών των ιερέων, που βαστάζουν την κιβωτό τού Κυρίου, του Κυρίου ολόκληρης της γης, πατήσουν στα νερά τού Ιορδάνη, τα νερά τού Ιορδάνη θα κοπούν τα δύο, τα νερά που κατεβαίνουν από πάνω, και θα σταθούν σε έναν σωρό». (ΙΗΣ 3:13)

Υπάρχει μια νέα γενιά ιερέων στον Κύριο που θα μεταφέρει την Παρουσία Του, και όταν τα πέλματα των ποδιών τους αγγίξουν τα νερά, θα χωριστούν. Ο Θεός ψάχνει για ηγέτες που θα ζουν σε υπακοή σε Αυτόν και θα οδηγήσουν τον λαό Του μέσα από τα υπερχειλισμένα νερά του αδύνατου, στην γη της υπόσχεσης.

 «Και οι ιερείς, που βάσταζαν την κιβωτό τής διαθήκης τού Κυρίου, στέκονταν σταθεροί επάνω σε ξερό έδαφος, στο μέσον τού Ιορδάνη, και όλοι οι Ισραηλίτες διάβαιναν μέσα από ξερό έδαφος, μέχρις ότου τελείωσε ολόκληρος ο λαός να διαβαίνει τον Ιορδάνη». (ΙΗΣ 3:17).

Παρατηρήστε πώς οι ιερείς που έζησαν τότε περπάτησαν με τη θαυμάσια δύναμη του Θεού. Ο Κύριος μου τόνισε την αντίθεση των ιερέων της εποχής του Ιησού του Ναυή που περπατούσαν σε αγιασμό και δύναμη, με τους ιερείς της εποχής του Ηλί, που περπατούσαν σε αμαρτία και ήταν αδύναμοι.

Ο Θεός έχει ξεκινήσει έναν καθαρισμό στον οίκο Του και στους ηγέτες που έχει καλέσει να αναλάβουν θέσεις διοίκησης.

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΣΑΜΟΥΗΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΙΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙ

Ο Ηλί ήταν ο αρχιερέας στον οποίο η Άννα έδωσε το παιδί της, τον Σαμουήλ να μεγαλώσει. Ο Σαμουήλ ήταν ο τελευταίος κριτής που κυβερνούσε το Ισραήλ προτού το έθνος αλλάξει την μορφή διακυβέρνησής του σε μοναρχία. Από την παιδική ηλικία, ο Σαμουήλ γνώρισε την αχρειότητα των ιερέων (των γιών του Ηλί) που υπηρετούσαν στην σκηνή, αλλά αντί να γίνει σαν αυτούς, επέλεξε μια ζωή αγνότητας και τελικά έγινε ένας από τους μεγαλύτερους προφήτες του Ισραήλ. Επιπλέον, μέσω του Σαμουήλ, γεννήθηκε μια μεγάλη αναζωπύρωση.

 «ΟΙ γιοι, όμως, του Ηλεί ήσαν αχρείοι άνθρωποι· δεν γνώριζαν τον Κύριο». (Α΄ ΣΑΜ 2:12).

Δυστυχώς, οι γιοι του Ηλί Οφνί και Φινεές, δεν γνώριζαν τον Κύριο, αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να συνεχίσουν να λειτουργούν στην σκηνή ως ιερείς. Απ’ την πλευρά του ο Ηλί απέτυχε να σταματήσει τους γιους του από τη βεβήλωση του αγιαστηρίου του Θεού.

«Και ο Ηλεί ήταν πολύ γέροντας· και άκουσε όλα όσα έκαναν οι γιοι του σε ολόκληρο τον Ισραήλ· και ότι κοιμόνταν με γυναίκες που προσέρχονταν στην πόρτα τής σκηνής τού μαρτυρίου». (Α΄ ΣΑΜ. 2:22)

Τι έκαναν ακριβώς; Όταν κάποιος έφερνε μια προσφορά στον Κύριο, απαιτούσαν το καλύτερο κρέας για τον εαυτό τους πριν από την προσφορά, κάτι που ήταν αντίθετο προς την οδηγία του Θεού, και σήμαινε ότι έκλεβαν από τον Θεό αυτό που ήταν αφιερωμένο σε Εκείνον. Ήταν επίσης ανήθικοι σεξουαλικά, διαπράττοντας πορνεία με γυναίκες στη Σκηνή. Η διαστροφή του Οφνί και του Φινεές ήταν τόσο μεγάλη που ο Θεός δεσμεύτηκε να αφαιρέσει την κακή γενεαλογία του Ηλι, εμποδίζοντας έτσι όλους τους απογόνους του να μην είναι ποτέ ιερείς.

«Γι’ αυτό, η αμαρτία των νέων ήταν μπροστά στον Κύριο υπερβολικά μεγάλη· επειδή, οι άνθρωποι αποστρέφονταν τη θυσία τού Κυρίου». (Α΄ΣΑΜ 2:17).

Ήταν εκείνη τη περίοδο που οι Φιλισταίοι ήρθαν να πολεμήσουν εναντίον του Ισραήλ και σκότωσαν 4.000 Ισραηλινούς στρατιώτες. Ο στρατός μετά την πανωλεθρία και ένα αίσθημα απόγνωσης ζήτησε την κιβωτό που ήταν το κλειδί για τον θρίαμβο στις ημέρες του Ιησού του Ναυή.

 «Ας πάρουμε κοντά μας από τη Σηλώ την κιβωτό τής διαθήκης τού Κυρίου, και αφού έρθει ανάμεσά μας θα μας σώσει από το χέρι των εχθρών μας». (Α΄ΣΑΜ 4:3).

Ο Ισραήλ πίστευε ότι η κιβωτός από μόνη της θα τους έδινε την νίκη αλλά έκαναν λάθος. Η πραγματική αιτία του προβλήματος ήταν ότι οι ιερείς είχαν γίνει βρώμικοι και πονηροί με αποτέλεσμα ο λαός να γίνει όπως εκείνοι.  Όταν ο Οφνί και ο Φινεές έφεραν την κιβωτό από τη Σηλώ όλο το Ισραήλ αλάλαξε, αλλά η δοξολογία τους δεν ήταν κάτι παραπάνω από ξερό θόρυβο. Η μάχη συνεχίστηκε με την κιβωτό στο μέσον τους, αλλά οι γιοι του Ηλί σκοτώθηκαν και η κιβωτός συνελήφθη. Αυτή είναι μια εικόνα εκείνων που αρνούνται να περπατήσουν με καθαρότητα, που τους κοστίζει την απώλεια του χρίσματος και στο τέλος την καταστροφή.  

ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ

Το Πνεύμα του Κυρίου λέει σήμερα: «Αυτή η επόμενη κίνηση του Θεού θα γεννηθεί από εκείνους που περπατούν με αγνότητα. Θα τους επιτρέψω να διαφυλάξουν την παρουσία Μου και θα είναι πραγματικά μια γενιά που θα δει το νερό να χωρίζεται.

Ακόμα και τα πέλματα από τα πόδια τους θα φέρουν την ίδια δύναμη που είχαν οι ιερείς της εποχής του Ιησού του Ναυή όταν διέσχισαν τον Ιορδάνη. Ετοιμαστείτε για τον καθαρισμό του οίκου Μου και για την απελευθέρωση της θαυμαστής κίνησης της δύναμης Μου επάνω στην γη».