Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ ΠΟΥ ΕΘΑΒΑΝ

Μία φορά ο γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε μέσα σε ένα ξερό πηγάδι. Το ζώο φώναζε λυπημένο για ώρες καθώς ο αγρότης προσπαθούσε να βρει τι να κάνει με το καημένο το ζώο του. Τελικά, αποφάσισε ότι το πηγάδι ήταν πολύ βαθύ, κι έτσι κι αλλιώς έπρεπε κάποτε να σκεπαστεί. Άλλωστε, το γαϊδούρι του ήταν πολύ γέρικο και δεν άξιζε τον κόπο να το βγάλει από το πηγάδι. Αποφάσισε ότι δεν άξιζε το κόπο να σώσει το ζώο και ζήτησε από τους γείτονες να τον βοηθήσουν να ρίξει μπάζα στο πηγάδι και να θάψει το ζώο

Άρπαξαν όλοι τα φτυάρια και άρχισαν να ρίχνουν χώματα μέσα στο πηγάδι. Το γαϊδούρι κατάλαβε αμέσως τι γινόταν και άρχισε να γκαρίζει τρομαγμένο. Η δική μας φυσιολογική αντίδραση στην περίπτωση που κάποιος μας φερόταν έτσι, θα ήταν η ίδια… αλλά το γαϊδούρι μετά από λίγο ησύχασε. Μετά από μερικές φτυαριές ακόμα, ο αγρότης κοίταξε μέσα στο πηγάδι και τι να δει! Το γαϊδούρι τίναζε από πάνω του κάθε καινούργια φτυαριά και πατούσε επάνω της.

Αν αντιμετωπίζεις μια παρόμοια κατάσταση στην ζωή σου, κάνε και εσύ το ίδιο!!! Χρησιμοποίησε κάθε αρνητικό λόγο για να ανέβεις ψηλότερα και να πετύχεις τους στόχους σου. Τίποτα δεν μπορεί να σε βλάψει αν εσύ δεν το επιτρέψεις.  Στις ζωές όλων μας υπάρχουν καιροί δοκιμασίας και καιροί επιτυχίας. Ο καιρός της δοκιμασίας δεν είναι ευχάριστος για κανένα, αλλά αν  χρησιμοποιήσεις κάθε τι που έρχεται εναντίον με εποικοδομητικό τρόπο και το δεις αντί για πειρασμό σαν ευκαιρία για να γίνεις καλύτερος, θα είναι αυτό που θα σε γυμνάσει, θα σε δυναμώσει, θα σε προετοιμάσει και θα σε κάνει κατάλληλο για να πετύχεις τα όνειρα που έχεις.