Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ

«Μάλιστα, κάθε αγωνιζόμενος, εγκρατεύεται σε όλα· εκείνοι μεν, για να πάρουν φθαρτό στεφάνι, εμείς όμως άφθαρτο». Απόστολος Παύλος (Α΄ Κορινθίους 9:25).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ακόμη μια φορά πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και οδήγησε τους Μπακς στη νίκη κόντρα στους Κινγκς με 135-126, σημειώνοντας 36 πόντους με double-double.

Βέβαια, ακόμη μια φορά τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω του, καθώς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου εμφανίστηκε με ένα μπλουζάκι που έχει επάνω του γραμμένο ένα εδάφιο από το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης φορούσε μια μπλούζα που έγραφε «Giannis 3:16», σε μια ξεκάθαρη αναφορά στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, όπου αναγράφεται το εξής: «Τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε παρέδωσε στον θάνατο το μονογενή του Υιό για να μη χαθεί όποιος πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει ζωή αιώνια».

Τι ήθελε να πει ο Γιάννης με αυτά τα λόγια; Ήθελε να θυμίσει την νίκη ενός άλλου μεγάλου αγωνιστή που τα έβαλε με την αμαρτία, τις πονηρές επιθυμίες, τον άρχοντα του κόσμου τούτου και ΝΙΚΗΣΕ.

Ο Ιησούς για χάρη όλου του ανθρώπινου γένους έδωσε μια μεγάλη μάχη στο σταυρό και νίκησε. Πήρε τα κλειδιά του Άδη και του θανάτου. (ΑΠΟΚ 1:18).

Μια νίκη που μπορείς να έχεις κι εσύ αν βάλεις την εμπιστοσύνη σου πάνω σε Αυτόν. Ο Κύριος έχει αναλάβει να προπονεί κάθε αθλητή που θέλει να τρέξει σε αυτό τον αγώνα. Δεν πως ονομάζεται στην Εβραίους επιστολή: «Ο αρχηγός και τελειωτής της πίστης». Είναι στα πλαίσια μιας αθλητικής επίδοσης που το αναφέρει αυτό. Ας δούμε το συγκεκριμένο εδάφιο: «Κι εμείς, λοιπόν, καθώς είμαστε περικυκλωμένοι από ένα τόσο μεγάλο σύννεφο μαρτύρων, ας απορρίψουμε κάθε βάρος και την αμαρτία που εύκολα μας περιπλέκει, και ας τρέχουμε με υπομονή τον αγώνα που είναι μπροστά μας· αποβλέποντας στον Ιησού, τον αρχηγό και τελειωτή τής πίστης, ο οποίος, εξαιτίας τής χαράς που ήταν μπροστά του, υπέφερε σταυρό, καταφρονώντας τη ντροπή, και κάθησε στα δεξιά τού θρόνου τού Θεού». (ΕΒ 12:1-2).

Εσύ που βρίσκεσαι σήμερα; Τρέχεις τον καλό αγώνα ή είσαι εκτός σταδίου;

Έχει την εικόνα ενός σταδίου όπου οι παλιοί αθλητές κάθονται στις κερκίδες του γηπέδου και παρακολουθούν τον αγώνα επιθυμώντας την καλύτερη επίδοση για αυτούς που τρέχουν τώρα. Ο Ιησούς όμως είναι ο πρωταθλητής και ο προπονητής και σε αυτόν μας προτρέπει να κοιτάζουμε ο συγγραφέας της προς Εβραίους επιστολής. Αν δεν παίρνουμε τα μάτια μας από Εκείνον, αν Τον βλέπουμε μέσα σε όλα (αρνητικά και θετικά) και αν δεν αποτραβάμε την πίστη μας από Αυτόν, το έργο που ξεκίνησε θα το τελειώσει. Θα μας κάνει και μας να νικάμε όπου στο τέλος θα μας δώσει το στεφάνι της ζωής.

«Μάλιστα, κάθε αγωνιζόμενος, εγκρατεύεται σε όλα· εκείνοι μεν, για να πάρουν φθαρτό στεφάνι, εμείς όμως άφθαρτο» (Α΄ΚΟΡ 9:25).

Δεν υπάρχει πιο όμορφος αγώνας από αυτόν. Όλα τα άλλα είδη αγώνα κάποτε θα εκλείψουν. Αυτός όμως ο αγώνας σχετίζεται με την αιωνιότητα και είναι ο μόνος που αξίζει να δώσεις. Τι λες θα μπεις κι εσύ σε αυτό τον αγώνα;

Ίσως να λες «αυτός ο αγώνας δεν είναι για μένα». Ίσως κάποτε να είχες την ευκαιρία σου αλλά επειδή την άφησες να λες ότι «τώρα είναι αργά». Ίσως να βρέθηκες κάποτε σε κάποιο εκκλησιαστικό χώρο, που άκουσες τα λόγια του Χριστού. Δεν τα απέρριψες αλλά συνέχισες την πορεία σου. Ή συμφώνησες αλλά δεν πήρες συνειδητή απόφαση να Τον ακολουθήσεις. Πρέπει να ξέρεις ότι ο Ιησούς δεν σε έχει ξεχάσει. Ακόμη σε περιμένει. Αυτή η πρόσκληση είναι άλλη μια ευκαιρία. Όπως λέει στην Αγία Γραφή: «Τώρα είναι καιρός ευπρόσδεκτος, σήμερα είναι ημέρα σωτηρίας». Μην αναβάλεις για αύριο. Μην λες άλλο «αυτή την απόφαση θα την αφήσω για αργότερα. Όχι ακόμα. Ας ζήσω άλλο λίγο την ζωή μου». Το μέλλον κανείς δεν το γνωρίζει. Το αύριο δεν είναι στα χέρια σου. Μόνο το τώρα. Δώσε την καρδιά σου στον Κύριο. Έλα σε Αυτόν.

Δώσε το χέρι σου στον Ιησού που σε καλεί, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεσαι.

«Εγώ είμαι το Α και το Ω, η αρχή και το τέλος. Εγώ θα δώσω σ’ αυτόν που διψάει από την πηγή τού νερού τής ζωής δωρεάν. Αυτός που νικάει θα κληρονομήσει τα πάντα, και θα είμαι σ’ αυτόν Θεός, κι αυτός θα είναι σε μένα γιος».

 Ιησούς Χριστός

(Αποκάλυψη του Ιωάννη 21:6-7)