ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ!

Έλαβα αυτό τον λόγο στο ξεκίνημα αυτής της χρονιάς (τέλη Ιανουαρίου) σε μια φάση που έβλεπα πληθώρα προβληματικών καταστάσεων μέσα στο σώμα του Χριστού και Τον ρωτούσα τι θα γίνει με αυτά. Τότε έλαβα τον λόγο του Κυρίου ο οποίος μάλιστα ήρθε με δύναμη μέσα στο πνεύμα μου.

 Αν Εγώ εξάλειψα αυτοκρατορίες που μόνο η ανάμνηση τους έχει μείνει δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με την εκκλησία; Θα αλλάξω τελείως το τοπίο των εκκλησιών.

 Δες, εκείνο που οικοδόμησα, εγώ θα το κατεδαφίσω· και εκείνο που φύτεψα, εγώ θα το εκριζώσω, (ΙΕΡ 45:4).

 Τότε νόμιζα ότι ο λόγος αυτός θα εκπληρωθεί  μετά από πολλές ημέρες μπορεί και χρόνια. Επίσης δεν είχα ιδέα για το πως θα μπορούσε να γίνει. Η απάντηση ήρθε μέσα από τον Κορωνοϊό και όσα αυτός θα επιφέρει. Σκέφτομαι επίσης ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλα γεγονότα μπροστά που θα παίξουν ρόλο στην εκπλήρωση αυτού του λόγου και απλά τώρα δεν τα γνωρίζουμε. Το σίγουρο είναι ότι ο Θεός θα αλλάξει τα πράγματα και μάλιστα ριζικά. Δεν μιλάμε για κάποιες αλλαγές εδώ και κάποιες εκεί. Αλλά για δραστικές επεμβάσεις του Κυρίου, πρωτοφανείς στην ιστορία της εκκλησίας που θα οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που ο Κύριος θέλει και όχι πλέον οι άνθρωποι.

 Δεν γίνεται να κρατήσει ο Θεός αυτό το νεκρό τυπικό. Δεν γίνεται να είναι μόνο ένας που «διακονεί» ενώ όλοι οι άλλοι να είναι παθητικοί ακροατές, να βιώνουμε ένα άτυπο σύστημα κληρικών και λαϊκών, να μην λειτουργούν χαρίσματα. Δεν θα ανεχτεί άλλο αυτή την θρησκεία, αυτό το μουδιασμένο σώμα, αιχμάλωτο χαρισματικών ιεροκηρύκων.

Ο Θεός θα αγγίξει «ιερά» είδωλα. Τις εκκλησιαστικές συναθροίσεις που λειτουργούν ίδια και απαράλλαχτα και δεν θέλουν να αλλάξουν το παραμικρό ακόμη κι αν Αυτός που το λέει είναι ο Ίδιος ο Θεός. «Ιερούς» ποιμένες που έχουν πάρει την θέση του Θεού σε ζωές πιστών οι οποίοι έχουν εξαρτήσει την πνευματική τους ζωή αποκλειστικά σε αυτούς, έχοντας απολέσει την προσωπική τους σχέση με τον Θεό.

Δεν θα ανεχτεί άλλο αυτή την φθηνή Χάρη που παρουσιάζει έναν Θεό που ανέχεται επ’ αόριστον την αμαρτία στο σώμα Του και δεν έχει πρόβλημα αν κάποιος ζει στην σάρκα και ταυτόχρονα ονομάζεται δικός Του.

Ο Θεός θα αλλάξει τις καταστάσεις. Εκκλησία δεν θα λέγεται πια ένα κτίριο, αλλά ένα σπίτι, μια αποθήκη, ένα μαγαζί, ένας στάβλος. Θα λέγεται όπου μαζεύονται άνθρωποι για να εκζητήσουν με την καρδιά τους τον Ζωντανό Θεό. Άνθρωποι που Τον φοβούνται και Τον αγαπούν. Θα λέγεται όπου η Παρουσία Του είναι και ενεργούνται τα θαυμάσια Του. Η εκκλησία θα γίνει αυτό που είχε και έχει ο Ιησούς στην καρδιά Του όταν προφέρει αυτή την λέξη.

Υ.Γ. Έρχεται μια εποχή που κεντρικό πρόσωπο ανάμεσα στους αληθινά δικούς Του θα είναι ο Ιησούς και όχι άνθρωποι που φέρουν το Όνομα Του. Κανείς δεν θα τολμάει να Του κλέβει την δόξα. Θα υπάρχει εκτίμηση για αδελφούς μέσα απ’ τους οποίους θα φανερώνεται, αλλά πάντα θα υπάρχει όριο. Από κει και πέρα η προσοχή, η εκζήτηση, η λατρεία θα είναι στο Πρόσωπο του Κυρίου. Και δεν θα πάψει ποτέ να είναι το τιμώμενο Πρόσωπο κάτι που θα αυξάνει στους δικούς Του μάθε μέρα που περνάει και θα πλησιάζει ο δεύτερος ερχομός Του.