ΟΙ ΔΥΟ ΑΞΙΕΣ

Έχουμε 2 αξίες. Η 1η μας αξία είναι ότι είμαστε δημιουργήματα του Θεού σύμφωνα με την εικόνα Του! ( αυτό δεν το έχουν κανένα από τα υπόλοιπα δημιουργήματα Του.) Αυτό από μόνο του είναι τεράστιας αξίας γιατί φανερώνει τον σκοπό του Θεού για μας και τον αιώνιο προορισμό μας που είναι να μοιράζεται μαζί μας τη δόξα Του! Ο Θεός μας έπλασε για τη δόξα Του και χαίρεται, απολαμβάνει, να κάνει παρέα μαζί μας! Είμαστε κομμάτι της βασιλείας Του, είμαστε βασιλεία Θεού, και σε όλη την αιωνιότητα θα αντανακλούμε πάνω μας τη δόξα Του! Ο Θεός εργάζεται την εικόνα Του σε μας γιατί θέλει να μοιάζουμε στον Εαυτό Του! Είμαστε όχι απλά δημιουργήματα Του, αλλά τα παιδιά Του.

Η 2η μας αξία είναι ότι ο Ιησούς πέθανε για μας! Ο Θεός μετά από την πτώση μας έβαλε σε εφαρμογή το προαιώνιο σχέδιο Του, να θυσιάσει τον Άμωμο Αμνό για να μας φέρει πάλι στον Εαυτό Του! Ο Ιησούς, ο Υιός του Θεού, άφησε τη δόξα Του, άδειασε τον Εαυτό Του, πήρε τη μορφή δούλου και έγινε σαν ένας από εμάς! Και όλο αυτό έγινε γιατί η αξία μας για τον Θεό είναι τόσο μεγάλη ώστε δεν άντεχε να μας βλέπει εξαιτίας της αμαρτίας στραπατσαρισμένους, διαβρωμένους, σκουληκιασμένους, μέσα στη σαπίλα και στη βρωμιά, παραδομένους στο θάνατο και από εκεί στην αιώνια απώλεια!

Τόσο πολύ μας αγαπάει ώστε να δώσει τον Ίδιο Του τον Εαυτό για να μας πάρει πάλι πίσω στην αγκαλιά Του και στα χέρια Του να μας πλάθει έτσι όπως εξαρχής οραματίστηκε να είμαστε, ένδοξες εικόνες Του, στολισμένη Νύφη Του!

Αυτό που χρειάζεται ψυχή να καταλάβεις είναι ότι δεν θα μπορούσες να είσαι περισσότερο πολύτιμη για τον Θεό απ’ ότι ήδη είσαι! Χωρίς να χρειαστεί ή να χρειάζεται τίποτα απολύτως να κάνεις. Για τον Θεό έχεις ήδη την αξία της μιας και μοναδικής, της πολύτιμης δραχμής, του ενός προβάτου από τα 99! Και γι’ αυτό δεν απαιτήθηκε απ’ τον Θεό κάποιο ηθικό σου κατόρθωμα ή ένας μεγάλος άθλος, είτε κάποια ηρωική  πράξη πριν ο Θεός σε φέρει στην ύπαρξη για να σε προορίσει για την αιώνια σωτηρία Του, ένας σκεύος ένδοξο με κατοικητήριο την Άγια Παρουσία Του!

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να καταλάβεις πως η αξία σου δεν είναι σ’ αυτά που ο Θεός σου έδωσε ή σου χαρίζει, δεν την προσδιορίζουν όλα αυτά ούτε σε ξεχωρίζουν κάτι απ’ τους υπόλοιπους, αλλά όλη η αξία σου βρίσκεται σε αυτό που ο Θεός σχεδίασε για σένα όταν σε δημιούργησε, εξαιτίας της πολλής Του αγάπης! Εικόνα-Ομοίωση-Σκεύος δόξας Του. Όλα τα υπόλοιπα είναι δοτά.

Υ.Γ. Αποδέξου πλήρως πρώτα εσύ τον εαυτό σου, αυτόν/η που είσαι με τα λάθη σου και τις αδυναμίες σου, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει κάνει λάθη και που δεν έχει αδυναμίες. Πάψε να κατηγορείς τον εαυτό σου για τα λάθη του παρελθόντος γιατί δεν οδηγεί πουθενά, αλλά μάθε απ’ αυτά για να μην τα επαναλάβεις στο μέλλον και για να μπορείς να ειδοποιήσεις και άλλους να μην κάνουν τα ίδια λάθη.