ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ

Οι κριτικές που θα διαβάσετε στις ταινίες που παρουσιάζονται σε αυτή την γωνιά του site  δεν γίνονται με βάση την αισθητική, το σενάριο, τις ερμηνείες των ηθοποιών αλλά τα μηνύματα που κάθε μια από αυτές περιέχουν.

Κάποιες απ’ αυτές περιέχουν αξιόλογα πνευματικά μηνύματα τα οποία η κριτική γίνεται για να αναδείξει. Άλλες περιέχουν βλαβερά μηνύματα και η κριτική γίνεται για να τα σημειώσει στην συνείδηση του θεατή.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Όσον αφορά τις θετικές κριτικές: Οι θετικές κριτικές προϋποθέτουν πρώτα να έχετε δει τις ταινίες και μετά να διαβάσετε τα σχόλια, όχι μόνο για τα spoilers  (πληροφορίες που αποκαλύπτουν καίρια σημεία απ’ την πλοκή της ταινίας), αλλά γιατί η κριτική βγάζει το βαθύτερο μήνυμα της ταινίας στην επιφάνεια, το οποίο με την πρώτη ανάγνωση ίσως να μην είναι διακριτό ή ξεκάθαρα διατυπωμένο. Μ’ αυτό τον τρόπο η κριτική αποτελεί μια επιπλέον έκπληξη της ταινίας και φέρνει οικοδομή, διαφορετικά είναι σαν έχεις δει την ταινία πριν την δεις. Η τελική απόφαση όμως επαφίεται σε σένα αγαπητέ αναγνώστη.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Απεναντίας στις αρνητικές κριτικές το σκεπτικό είναι αντίθετο. Δεν προϋποθέτει απαραίτητα την θέαση της ταινίας, αλλά λειτουργεί προειδοποιητικά για τα ανάποδα και βλαβερά μηνύματα που περιέχει, ώστε να μην μπεις στην διαδικασία να την δεις, αφού δεν θα έχεις κάποιο όφελος από αυτή. Απ’ την άλλη εάν θέλεις να την δεις κανείς δεν στο απαγορεύει. Απλά θα έχεις από πριν την γνώση των βαθύτερων σατανικών μηνυμάτων που περιέχει, τα οποία μπορεί να μην φαίνονται από την πρώτη ματιά. Κατά τρίτον εάν ήδη την έχεις δει, θα σε βοηθήσει να συλλάβεις κάποια μηνύματα που με την πρώτη θέαση ίσως δεν έχουν πέσει στην αντίληψη σου. Σκοπός της κριτικής αυτής λοιπόν, είναι να τα φωτίσει, να τα καταγγείλει και κάθε τι να το ονομάσει με το όνομα του, σε μια εποχή θολή που αρέσκεται στις γκρίζες ζώνες, στο να ονομάζει το καλό κακό και το κακό καλό και γενικότερα να μπερδεύει τα πράγματα, οδηγώντας σε σύγχυση με τελικό αποτέλεσμα την διαφθορά.