ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΛΑΝΗΣ ΣΕ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ;

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

Μπορεί να ακούγομαι γραφικός όταν μιλάω για την κόλαση και τον κίνδυνο που διατρέχουν ακόμη και πιστοί, καθώς τέτοιου είδους διδασκαλίες έχουν ακουστεί στο παρελθόν πολλές φορές και από πολλούς. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω την θέση μου, όσον αφορά ιεροκήρυκες τρομολάγνους που ευχαριστιούνται να τρομοκρατούν το κοινό τους με ακατάπαυστους φόβους και συνεχείς προειδοποιήσεις περί τιμωρίας και αυστηρότητας του Θεού, με σκοπό να τους φτιάξουν όπως θέλουν και να τους καθοδηγούν όπου θέλουν.

Πρώτα εγώ είμαι μια περίπτωση ανθρώπου που γεννήθηκε (φυσικά) και μεγάλωσε σε τέτοιο εκκλησιαστικό περιβάλλον. Το θρησκευτικό bullying που έχω υποστεί είναι πέραν κάθε φαντασίας. Ο νομικισμός, η καταπίεση, οι απαγορεύσεις (πολλές φορές άνευ λόγου και αιτίας), οι περιορισμοί, οι φόβοι, οι εξαναγκασμοί, οι συναισθηματικοί εκβιασμοί, η επιβολή, η κριτική, η χειραγώγηση, η υποκρισία, η ψευτιά πολλές φορές. Και όλα αυτά μέσα σε εκκλησιαστικό περιβάλλον.

Σήμερα μπορώ να καταλάβω περισσότερο από πότε γιατί η επίσκεψη του Θεού στην ζωή μου έπρεπε να γίνει σε χώρο έξω από αυτό το περιβάλλον, έξω από εκκλησία! Και ήταν στην στρατιωτική μου θητεία που ο Θεός με επισκέφτηκε, ενέργησε θαύματα απ’ τα οποία μού αποκάλυψε την αληθινή Του εικόνα και το πραγματικό Του Πρόσωπο, ελκύοντας με στον Εαυτό Του και Τον ευχαριστώ γι’ αυτό.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ της πνευματικής μου πορείας περιλάμβανε ένα ευρύτερο έργο καθαρισμού από ψεύτικη θρησκεία, απελευθέρωση από φόβους (που δεν ήταν απ’ τον Θεό) και γνωριμία της Χάρης του Θεού. Έζησα μια περίοδο που ευχαριστιόμουν την Χάρη, την αγάπη του Θεού, την αποδοχή, το έλεος, την μακροθυμία. Παράλληλα όμως δεν έδινα ιδιαίτερη έμφαση στον καθαρισμό μου, από πράγματα που γνώριζα ότι προέρχονταν από την σάρκα.

Η ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ ήταν ο συμβιβασμός μου με αυτά τα πράγματα και η εδραίωση της πεποίθησης ότι ο Θεός δεν έχει πρόβλημα με αυτά, με δικαιολογεί (καθώς ξέρει ότι είμαι άνθρωπος) και γνωρίζει ότι είναι πάνω απ’ τις δυνάμεις μου. Ήταν στην πραγματικότητα μια περίοδο εκμετάλλευσης της Χάρης, με σταθερές εκφράσεις σάρκας σε κάποιες περιοχές, χωρίς φόβο. Κι όλα αυτά και μέσα στο έργο του Θεού! Το χειρότερο στοιχείο όμως που με χαρακτήριζε ήταν το εγώ μου, ό,τι έκανα στην βασιλεία του Θεού (δεν λέω εκτός βασιλείας), ήταν στην πραγματικότητα για να υπηρετήσω την εικόνα μου, την αξία μου πνευματικά μέσα στην βασιλεία και όχι τον Χριστό.

Τότε ο Θεός σε όνειρο μού έδειξε ότι πέθανα και πήγα στον Άδη. Εκεί συνέβηκε το μεγαλύτερο ταρακούνημα που έχω γευτεί στην ζωή μου. Η αιτιολογία ήταν: Ότι η δικαιοσύνη μου δεν είχε περισσεύσει από τη δικαιοσύνη των γραμματέων και των Φαρισαίων (ΜΑΤΘ 5:20). Ήμουν κι εγώ ένας Φαρισαίος. Ένιωθα δίκαιος επειδή εξωτερικά δεν παραβίαζα κάποια πράγματα, αλλά το εσωτερικό μου ήταν γεμάτο ακαθαρσίες. Είχα κατορθώσει να φτιάξω μια πολύ καλή εικόνα πνευματικού που παρουσίαζα προς τα έξω, μέσα απ’ την οποία λάμβανα την επιδοκιμασία των ανθρώπων, αλλά στην πραγματικότητα ήταν ψεύτικη. Το χειρότερο όμως ήταν πως ό,τι έκανα, δεν ήταν για να δοξάσω τον Θεό, αλλά για να υπηρετήσω τον εαυτό μου. Δεν αγάπησα τον Κύριο πάνω από τον εαυτό μου, που έδωσε τον Εαυτό Του για χάρη μου.

Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΑΣΗ περιλάμβανε την ζωοποίηση μου εκ νέου και την μετάνοια μου, η οποία συνοδεύτηκε με καθαρισμό, ο οποίος κράτησε ένα ολόκληρο χρόνο. Μέσα σε ένα χρόνο έλαβε χώρα στην ζωή μου τέτοιος καθαρισμός που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα 19 χρόνια, όπου (τουλάχιστον) ομολογούσα ότι περπατάω με τον Χριστό. Θεωρώ σημαντικό να αναφέρω σε αυτό το σημείο τον ποιμένα Γιώργο Μαρκάκη, που με συγκεκριμένη επέμβαση ο ίδιος ο Κύριος έφερε στην ζωή μου για αυτό τον σκοπό. Χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, θα διακηρύξω προς πάσα κατεύθυνση τον λόγο της Εβραίους: Χωρίς τον αγιασμό κανείς δεν θα δει τον Θεό (ΕΒ 12:14). Και πως ο αγιασμός δεν είναι κάτι έξτρα στην σωτηρία, αλλά η ίδια η σωτηρία στην πρακτική της εφαρμογή.

Σε αυτή την τέταρτη φάση της ζωής μου, μπορώ να ομολογήσω ότι ζω με τον φόβο του Κυρίου μέσα στην Χάρη και μαθαίνω το Πρόσωπο Του. Δεν φοβάμαι την κόλαση αλλά φοβάμαι τον Κύριο και είμαι διατεθειμένος να ανταποκρίνομαι ΑΜΕΣΩΣ σε οποιαδήποτε αλλαγή μού ζητήσει. Η μετάνοια δεν αφορά πλέον μόνο το παρελθόν, αλλά είναι ένα σταθερό θεμέλιο μέσα μου, που με κάνει να ανταποκρίνομαι στον Κύριο κάθε φορά που θέλει να με καθαρίσει. Πορεύομαι σταθερά με οδηγό Εκείνον προς την ουράνια Ιερουσαλήμ, υπακούγοντας, αλλάζοντας και συμμορφώνοντας την ζωή μου με κάθε θέλημα Του.

Στα παρακάτω Video μπορείς να ακούσεις αναλυτικότερα την εμπειρία μου αλλά και την πλάνη που ενεργεί ο διάβολος ανάμεσα μας, για να τραβήξει κάποιους από εμάς στην πλάνη και στην απώλεια.

Με αγάπη, με πόνο Χριστού και με την επιθυμία να μην χαθεί κανένας από εμάς.

 

ΕΔΑΦΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

Α) ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ, μάλιστα, λέει με σαφήνεια, ότι στους έσχατους καιρούς μερικοί θα αποστατήσουν από την πίστη, προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και σε διδασκαλίες δαιμονίων (Ά ΤΙΜ  4:1).

Β) Εγκρατευθείτε, αγρυπνήστε· επειδή, ο αντίδικός σας ο διάβολος περιτριγυρίζει, σαν ωρυόμενο λιοντάρι, ζητώντας ποιον να καταπιεί ( Ά ΠΕΤ 5:8).

Γ) Φοβάμαι, όμως, μήπως, όπως το φίδι με την πανουργία του εξαπάτησε την Εύα, διαφθαρεί έτσι ο νους σας, ξεπέφτοντας από την απλότητα που υπάρχει στον Χριστό (΄Β ΚΟΡ 11:3).

 

 

Εδώ μπορείς να δεις μια παρόμοια ομολογία με την δικιά μου, στην οποία μια γυναίκα, γεύθηκε την εμπειρία της απώλειας της ψυχής, επειδή δεν ήταν διατεθειμένη να συγχωρήσει. Δυστυχώς το κείμενο και το Video είναι μόνο στα αγγλικά.

https://www.destinyimage.com/2019/04/15/i-found-myself-in-hell-the-reason-why-will-surprise-you/