ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ (Video)

 

Αγαπητοί τηλεθεατές, καλησπέρα! Απόψε έχουμε μαζί μας έναν πολύ ιδιαίτερο καλεσμένο, τον κ. Διάβολο. Ναι κυρίες και κύριοι, είναι αλήθεια, ο ίδιος ο πατέρας του ψεύδους, αυτός που μας πλανάει, δέχτηκε να δώσει συνέντευξη με την προϋπόθεση ότι σήμερα θα πει μόνο αλήθειες!

Παρουσιαστής:

-Κύριε Διάβολε για πέστε μας, αλήθεια, πως καταφέρνετε να μας πλανάτε τόσο εύκολα; Είστε πολύ καλός  σ’ αυτό που κάνετε.

Διάβολος:

-Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να σας πλανήσω ,γιατί εσείς δέχεστε πρόθυμα να πλανηθείτε. Εσείς οι ίδιοι επιλέγετε να ακολουθήσετε τον δρόμο της υπερηφάνειας απ’ το δρόμο της αγάπης. Στην πραγματικότητα μου μοιάζετε πολύ.

Π: Μα τι λέτε τώρα ότι σας μοιάζουμε, εμείς δεν είμαστε τόσο κακοί όσο εσείς.

Δ: Η κακία, η ζήλια, ο φθόνος, η ειδωλολατρεία προέρχονται απ’ την υπερηφάνεια. Από την επιθυμία να φαίνεσαι κάτι περισσότερο από αυτό που πλάστηκες να είσαι. Αυτό ήταν το λάθος που έκανα εγώ όταν ήμουν στον ουρανό. Ο Θεός μού είχε δώσει ομορφιά και μου είχε εμπιστευτεί εξουσία .Όμως δεν αγάπησα τον Θεό με όλη μου την καρδιά και γι’ αυτό στράφηκα στον εαυτό μου. Κοίταξα όλη την ωραιότητα που μου είχε δώσει ο Θεός και άρχισα να λατρεύω τον εαυτό μου.

Π: Και τι συνέβηκε τότε;

Δ: Τότε έπεσα από την Παρουσία του Υψίστου. Εκδιώχθηκα απ’ τον παράδεισο του Θεού. Από τότε πλανιόμουν μέσα στο διάστημα σαν πλανήτης και φυγάς. Μέχρι που δημιούργησε εσάς. Τότε ήρθε η ευκαιρία της ζωής μου.

Π: Δηλαδή;

Δ: Να εκδικηθώ τον Θεό μέσα από εσάς. Όταν σας πρωτοαντίκρυσα άναψε μέσα μου θυμός, ζήλια, φθόνος και μίσος. Μοιάζατε πολύ στον Εχθρό μου και κατάλαβα ότι αν σας εξαπατούσα αυτό θα Τον πονούσε πολύ. Τότε ήσασταν και εσείς πολύ ένδοξοι και είχατε μια αθωότητα που με εκνεύριζε. Ήθελα να μοιάζετε σε μένα και όχι στον Εχθρό μου. Σας παρατηρούσα που κάνατε παρέα μαζί Του μέσα σ’ εκείνο τον όμορφο παράδεισο. Δεν σας είχε στερήσει τίποτα ο Θεός. Μόνο εκείνο το δέντρο. Εκείνο το δέντρο…

Π: Ποιο δέντρο;

Δ: Εκείνο που σας είχε απαγορεύσει ο Θεός για να αποδείξετε την αγάπη σας σ’ Αυτόν. (Ειρωνικά) Πολύ σκληρή δοκιμασία!!! Θα πρέπει να υποφέρατε πολύ! Τότε ήταν που μου επιτράπηκε η είσοδος στον παράδεισο. Ήταν η ώρα σας για να δοκιμαστείτε. Σας παρακίνησα να κάνετε αυτό που έκανα και εγώ. Κι εσείς την πατήσατε.

Π: Μα γιατί;

Δ: Γιατί δεν αγαπήσατε τον Θεό με όλη σας την καρδιά. Δεν Τον αγαπήσατε περισσότερο από τον εαυτό σας.

Αρχίσατε κι εσείς να λατρεύετε τους εαυτούς σας. Γίνατε εσείς «θεοί του εαυτού σας». Γι’ αυτό γίνατε τόσο μίζεροι και δυστυχισμένοι. Γι’ αυτό συνέχεια μάχεστε ο ένας  τον άλλον. Γι’ αυτό είστε όλοι εχθροί μεταξύ σας. Γι’ αυτό θέλετε μόνο να παίρνετε χωρίς να δίνετε. Γίνατε τα πιο εγωκεντρικά πλάσματα του σύμπαντος! Πιο εγωκεντρικοί κι από εμένα. Ότι σας λέω πάτε και το πράττετε. Μάλιστα ξεπεράσατε στην κακία ακόμα και μένα. Όλα τα χαρίσματα που σας έδωσε ο Θεός τα χρησιμοποιείτε μόνο για το κακό. Και γι’ αυτό υποφέρετε.

Π: Και εσάς όμως δεν σας βλέπω και πολύ ευδιάθετο. Δεν μου λέτε έχετε ποτέ χαρά;

Δ: Μόνον όταν πονάτε εσείς. Αλλά κι αυτή η χαρά είναι μέσα από πόνο. Στην πραγματικότητα πάσχω από κατάθλιψη.

Π: Και πότε πάθατε κατάθλιψη κ.Διάβολε;

Δ: Όταν έπεσα από την παρουσία του Θεού. Όταν κατάλαβα ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Τότε συνειδητοποίησα τι είχα κάνει. Έχασα τα πάντα. Γιατί η χαρά και κάθε ευχάριστο συναίσθημα πηγάζουν μόνο μέσα απ’ το Θεό. Αλλά κι εσείς πάσχετε από τα ίδια. Κι εσείς είστε χειρότεροι από μένα! Γιατί ενώ για σας υπάρχει γυρισμός δεν πάτε σ’ Αυτόν. Και παρόλο που γνωρίζετε ότι ο Θεός έδωσε απ’ αγάπη το Υιό Του, για να μην πεθάνετε εσείς, και για να μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να πηγαίνετε σ’ Εκείνον για να παίρνετε βοήθεια, δεν το κάνετε. Προτιμάτε να παιδεύεστε μέσα στην κατάθλιψη σας. Σας αρέσει η αυτολύπηση γιατί κατά βάθος δεν θέλετε να ταπεινωθείτε και να γυρίσετε σ’ Αυτόν. Προτιμάτε τον εγωισμό σας απ’ τη θεραπεία σας.

Π: Για πέστε μας και κάτι τελευταίο, πώς μας ρίχνετε τόσο εύκολα στην αμαρτία;

Δ: Είμαι διαφημιστής. Μάλιστα εσείς από μένα μαθαίνετε πώς να διαφημίζετε τα προϊόντα σας. Γι’ αυτό και πολλές διαφημίσεις περιέχουν δικά μου ατάκες που επηρεάζουν τη ζωή σας και την κατευθύνουν όπως θέλω εγώ. Η διαφήμιση στηρίζεται στο να παρουσιάσεις με τέτοιο τρόπο ένα προϊόν, ώστε να φανεί καλύτερο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα για να πείσεις τον καταναλωτή να το αγοράσει. Ο σκοπός είναι να ξεσηκώσεις μέσα του την επιθυμία, ώστε να πιστέψει ότι δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό κι ότι αν δεν τ’ αποκτήσει θα είναι δυστυχισμένος. Η επιτυχία είναι στο να πιστέψει ότι η ευτυχία του κρέμεται απ’ αυτό το προϊόν. Αυτό κάνω και εγώ με την αμαρτία. Σας την παρουσιάζω τόσο ελκυστική που δεν μπορείτε να αντισταθείτε. Ποτέ όμως δεν σας μιλάω για τις συνέπειες. Αυτές τις γνωρίζετε μόνοι σας.

Π: Πω, πω ,πω! Ώστε ζούμε σε ένα κόσμο ψευδαισθήσεων. Αλλά για πέστε μας υπάρχουν και συνέπειες;

Δ: (γέλια) Ωραίο αστείο! Μα αυτός είναι ο στόχος μου να πληρώσετε τις συνέπειες! Όλεθρος, ερήμωση και καταστροφή, θλίψη και στενοχώρια, φτώχεια και αφανισμός, φθορά και θάνατος! Μόνο όσοι έχουν γευτεί τις συνέπειες μπορούν να μιλήσουν γι’ αυτές. Το χειρότερο όμως από όλα είναι η απώλεια της ψυχής σας! Κάθε φορά που αμαρτάνετε τρέχω και σας κατηγορώ στον Θεό. Και με αυτόν τον τρόπο αποκτάω δικαιώματα πάνω στην ψυχή σας. Γιατί πράττετε τα θελήματά μου, που ο Θεός μισεί. Κι έτσι θα σας τραβήξω μαζί μου σε απώλεια. Θα περάσουμε απαίσια μαζί στην κόλαση!

Π: Μα γιατί θέλετε να μας πάρετε στην κόλαση;

Δ: Γιατί σας μισώ και θέλω να χαθείτε! Δεν θέλω να γευτείτε τίποτα από αυτά που έχει ετοιμάσει ο Εχθρός μου για σας, τα οποία έχασα εξαιτίας της υπερηφάνειας μου. Εφόσον θα υποφέρω εγώ, θέλω να υποφέρετε κι εσείς.

Π: Πω, πω, πω, τι μεγάλες αλήθειες! Δεν έχω να προσθέσω τίποτα.

Δ: Ούτε κι εγώ. Κι από εδώ και στο εξής τέρμα οι αλήθειες. Το είχα ανάγκη κι εγώ να βγάλω όλα όσα είχα μέσα μου.

Π: Πάντως σας ευχαριστούμε για όλα όσα μας είπατε. Εύχομαι οι τηλεθεατές που μας ακούν να σκεφτούν πολύ σοβαρά όλα αυτά.

Δ: Και εγώ ευχαριστώ, η εκπομπή σας ήταν για μένα σαν ψυχοθεραπεία. Όμως από εδώ και πέρα να φυλάγεστε. Πάω να ετοιμάσω την επόμενη μεθοδεία μου εναντίον σας. Να προσέχετε γιατί θα τα ξαναπούμε! Εις το επανιδείν!