Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ: Ο ΘΕΟΣ ΜΙΛΑΕΙ (Video)

«Σε έναν χώρο που διακηρύττει ότι ο Θεός δεν μιλάει ο Θεός μου μίλησε!».

Όλοι έχουμε μια αφετηρία. Ένα θρησκευτικό – δογματικό περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε, το οποίο αντιλαμβάνεται το Θεό με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Το ερώτημα είναι: «Είναι αυτή η αφετηρία αξιόπιστη;» Ταυτίζεται ο Θεός απόλυτα με αυτή την αφετηρία; Δεν θα ξέρεις αν συγκρίνεις το ένα περιβάλλον με κάποιο άλλο, παρά μόνο εάν έρθεις σε επαφή με τον Ίδιο και Εκείνος αποτελέσει το μέτρο της σύγκρισης. Τότε θα ξέρεις αν και σε τι βαθμό Ταυτίζεται με αυτό το περιβάλλον. Και αν είναι κάτι τελείως διαφορετικό!

Στην δική μου περίπτωση η σύγκριση έγινε με βίαιο τρόπο και χωρίς δική μου επιλογή. Τι εννοώ με αυτό; Ότι αν ήταν στην βούληση μου δεν θα ήθελα να έχω ζήσει τίποτα απ’ αυτά αλλά κανείς από εμάς δεν διαλέγει σε πιο περιβάλλον θα γεννηθεί και θα μεγαλώσει. Άρα σε ένα βαθμό δεν είναι εκείνος που επιλέγει και τα βιώματα που θα βιώσει. Και τι είναι αυτό που έζησα; Άνθρωποι από το εκκλησιαστικό μου περιβάλλον κήρυτταν έναν Θεό που δεν ταίριαζε με τα όσα έβλεπα ο ίδιος στην Γραφή.  Κατά δεύτερον παρατηρούσα μεγάλες διαφορές σε αυτά που κήρυτταν από τους άμβωνες και σε αυτά που έπρατταν στην καθημερινή τους ζωή. Κατά τρίτον άλλο Χριστό έβλεπα στα ευαγγέλια και άλλο στις συμπεριφορές τους. Μιλάω για την εποχή που δεν είχα δεχθεί τον Θεό στην ζωή μου (και πως θα μπορούσα έτσι όπως μου Τον παρουσίαζαν) αλλά δεν έπαυα να παρατηρώ και να έχω τις σκέψεις μου.

Η επίσκεψη του Θεού στην ζωή μου έγινε κυρίως με δική Του πρωτοβουλία και έξω από εκκλησιαστικά τείχη. Στο στρατό η αποκάλυψη του Θεού μου έδωσε τελείως καινούργια δεδομένα για το Ποιός είναι, τι θέλει και το πώς επιθυμεί να σχετίζεται με το δημιούργημα Του.

Σε αυτό το σημείο λοιπόν θέλω να πω ότι δεν άλλαξα εκκλησιαστικό χώρο επειδή μου άρεσε περισσότερο η κουλτούρα κάποιου άλλου όπως ίσως πολλοί νομίζουν. Αλλά μέσα απ’ την επίσκεψη και φανέρωση του Θεού στην ζωή μου κατάλαβα ότι ο χώρος που μεγάλωσα δεν είχε και πολλά κοινά, άλλα μάλλον έπασχε σε πολλά.

Θα σε παρότρυνα να κάνεις το ίδιο. Να ψάξεις τον Θεό και να μην εφησυχάζεσαι σε όσα σου έμαθαν τόσα χρόνια και πότισαν την ύπαρξη σου με αυτά. Πείθοντας σε ότι είσαι στο μόνο σωστό μονοπάτι και δεν υπάρχει καλύτερος χριστιανός από εσένα. Ο πιο κατάλληλος να σου πει ποιος είναι ο Θεός είναι ο Θεός. Και ναι μιλάει και επισκέπτεται κάθε έναν που Τον διψάει και η αναζήτηση του δεν σταματά σε όσα του έμαθε το δόγμα του και ο εκκλησιαστικός χώρος που μεγάλωσε.