Η ΑΝΑΖΑΤΗΣΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ (βίντεο)

Ο Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο όχι ως αυτόνομο δημιούργημα αλλά εξαρχής να ζει σε σύνδεση και σε ζωντανή ενότητα μαζί Του. Ώστε η ζωή που υπάρχει στον Δημιουργό που είναι η Ζωή να διοχετεύεται σε αυτόν και η ψυχή του να γεμίζει με χαρά, ειρήνη, αγαλλίαση, νόημα, περιεχόμενο, στόχους από τον ουρανό.

Ο άνθρωπος επέλεξε να υπάρχει χωριστά από Αυτόν. Ο Θεός δεν τον ονομάζει αποκομμένο από Αυτόν αλλά πνευματικά νεκρό. Γιατί για τον Θεό θάνατος δεν σημαίνει ανυπαρξία αλλά αποχωρισμός.

Αυτό το χάσμα ήρθε να γεφυρώσει ο Ιησούς με την θυσία Του στον σταυρό για να μας προσφέρει την δυνατότητα να συνδεθούμε πάλι μαζί Του.

Είναι θλιβερό άνθρωποι να πιστεύουν ότι μπορούν να βρουν ευτυχία σε πράγματα που έφτιαξε ο Θεός παρά στον ίδιο τον Θεό. Τότε υπάρχει κατάχρηση και διαστρέβλωση των αγαθών που μας πρόσφερε γιατί πέρα από προσωρινή ευχαρίστηση δεν ικανοποιούν την ψυχή, ούτε καλύπτουν το μεγάλο κενό της που μπορεί να γεμίσει μόνο από Εκείνον.

Εδώ έρχεται και ο σατανάς ο οποίος έχει φτιάξει έναν ανάποδο «κήπο της Εδέμ» όπου απ’ όλα μπορείς να τρως εκτός από το «δέντρο της ζωής» που είναι ο Χριστός και φροντίζει επιμελώς να στον κρύβει. Καθώς Τον παρουσιάζει ως κάτι μίζερο, αναχρονιστικό, θρησκευτικό που δεν έχει ζωή αν και είναι ο Δημιουργός, ο Σωτήρας και η αληθινή Ζωή. Εκείνος είπε: «όποιος, όμως, πιει από το νερό που εγώ θα του δώσω, δεν θα διψάσει στον αιώνα· αλλά, το νερό που θα δώσω σ’ αυτόν, θα γίνει μέσα του πηγή νερού, που θα αναβλύζει σε αιώνια ζωή». (ΙΩΑΝ 4:14). Δοκίμασε Τον!

Το παρακάτω παραβολικό βίντεο μιλάει για αυτή την θλιβερή πραγματικότητα.