ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑ: ΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟΣ ΔΟΥΛΟΣ ή ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΗΣ;

Θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει είπε ο Ιησούς (ΙΩΑΝ 8:32). Επίσης ο Ιωάννης είπε: Ο Θεός είναι φως και σ’ αυτόν δεν υπάρχει κανένα σκοτάδι (Ά ΙΩΑΝ 1:5). Το ψέμα προέρχεται απ’ τον Διάβολο που είναι ο πατέρας του ψεύδους. Σε αυτό το σκοτάδι συμπεριλαμβάνονται πνεύματα πλάνης και διδασκαλίες δαιμονίων. Το ντοκιμαντέρ αυτό ξεσκεπάζει αυτά τα ψέματα, καθώς πολλοί Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν γνωρίζουν και δεν έχουν έρθει ποτέ σε επαφή. Θυμίζω για άλλη μια φορά την εξής αλήθεια: Ότι είναι σκοτάδι δεν μπορεί να ανήκει στο φως. Και ότι είναι ψέμα δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την Αλήθεια.

Τώρα που είδες τις ψευδοπροφητείες που έχουν ειπωθεί στο παρελθόν από ηγέτες της Οργάνωσης και τους σαπρούς καρπούς εκείνων που τις ξεστόμισαν, είσαι σε θέση να ακούσεις τα εξής:

Υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά μεταξύ του να πεις ψέματα και να μιλήσεις ψέματα στο Όνομα του Κυρίου. Δεν είναι απλό αμάρτημα που ο Θεός λέει, «δεν πειράζει», αλλά έχει βαρύτατες συνέπειες. Η βασική αρχή αυτής της αλήθειας βρίσκεται στην τρίτη εντολή του Δεκαλόγου. ΜΗ πάρεις το όνομα του Κυρίου τού Θεού σου μάταια· επειδή, δεν θα αθωώσει ο Κύριος εκείνον που παίρνει μάταια το όνομά του (ΕΞ 20:7). Κοίταξε επίσης τι λέει στον προφήτη Ιεζεκιήλ. Και το χέρι μου θα είναι ενάντια στους προφήτες, αυτούς που βλέπουν ματαιότητες, και που μαντεύουν ψέματα· δεν θα είναι στη βουλή του λαού μου, και στην καταγραφή τού οίκου Ισραήλ δεν θα καταγραφούν ούτε θα μπουν μέσα στη γη τού Ισραήλ· και θα γνωρίσετε ότι εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός (ΙΕΖ 13:9).

Το ίδιο ισχύει και στην Καινή Διαθήκη: Ο Ιησούς μας προειδοποίησε: Προσέχετε δε από τους ψευδοπροφήτες, που έρχονται σε σας με ενδύματα προβάτων, από μέσα όμως είναι αρπακτικοί λύκοι. Θα τους γνωρίσετε από τους καρπούς τους· μήπως μαζεύουν σταφύλια από αγκάθια ή σύκα από τριβόλια; Έτσι, κάθε καλό δέντρο κάνει καλούς καρπούς· ενώ το σαπρό δέντρο κάνει κακούς καρπούς. Δεν μπορεί ένα καλό δέντρο να κάνει κακούς καρπούς ούτε ένα σαπρό δέντρο να κάνει καλούς καρπούς. Κάθε δέντρο που δεν κάνει καλό καρπό κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά (ΜΑΤΘ 7:15-19). Επίσης στην Αποκάλυψη είπε ότι μέσα στην βασιλεία Του δεν θα μπει τίποτε που μολύνει και προξενεί βδέλυγμα, και ψέμα· αλλά, μονάχα οι γραμμένοι μέσα στο βιβλίο της ζωής τού Αρνίου (ΑΠΟΚ 21:27). Και πάλι: Έξω, όμως, είναι τα σκυλιά και οι μάγοι και οι πόρνοι και οι φονιάδες και οι ειδωλολάτρες, και κάθε ένας που αγαπάει και πράττει το ψέμα (ΑΠΟΚ 22:15).

Εάν τελικά η οργάνωση της Σκοπιάς δεν είναι ο πιστός και φρόνιμος δούλος αλλά ψευδοπροφήτης, όπως μίλησε ο Χριστός (και θα σηκωθούν πολλοί ψευδοπροφήτες, και θα πλανήσουν πολλούς ΜΑΤΘ 24:11) τότε βρίσκεσαι σε τεράστιο κίνδυνο. Κανένας ψευδοπροφήτης δεν μπορεί να σου παρέχει πραγματική ασφάλεια, αλλά είναι κάτω απ’ την οργή του Θεού την οποία θα έρθει η ώρα που θα εισπράξει και δεν θα υπάρχει τίποτα που να τον σώσει. Είναι φοβερό το να πέσει κάποιος σε χέρια του ζωντανού Θεού (ΕΒ 10:31).

Ο Χριστός είναι αρκετός να σε σκεπάσει απ’ την οργή του Θεού και δεν χρειάζεσαι κανενός άλλου είδους ασφάλεια και μάλιστα μια ασφάλεια ψεύτικη, που καθώς λαμβάνει την θέση του Χριστού επιφέρει την οργή Του. Αυτό που φαίνεται στα μάτια σου ως ασφάλεια μπορεί να οδηγήσει στον αιώνιο όλεθρο. Επειδή, όταν λένε: Ειρήνη και ασφάλεια, τότε έρχεται επάνω τους αιφνίδιος όλεθρος (Ά ΘΕΣ 5:3).