ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σήμερα στην Βηθλεέμ της Ιουδαίας γεννήθηκε σε στάβλο ένα παιδί που φημολογείται ότι είναι βασιλιάς του Ισραήλ, καθώς πηγές μας πληροφορούν ότι προέρχεται από την γενεαλογική γραμμή του Δαβίδ, απόγονου του Αβραάμ, απόγονου του Νώε, απόγονου του Αδάμ, ο οποίος πλάσθηκε κατευθείαν απ’ το χέρι του Θεού. Ένας ευσεβής γέροντας που φέρει το όνομα Συμεών και για κάποιο ανεξήγητο λόγο που δεν θέλει να αποκαλύψει ξημεροβραδιάζεται στον ναό, μας είπε ότι αυτός είναι το Α και το Ω. Άλλοι λένε ότι όλα αυτά είναι ανοησίες και μύθοι για μικρά παιδιά. Σε αποκλειστική συνέντευξη των γραμματέων του Ηρώδη, μαθαίνουμε, ότι η χρονιά αυτή, είναι εκείνη που είχε προφητεύσει ο προφήτης Δανιήλ ότι θα ερχόταν ο Μεσσίας. 490 χρόνια μετά το διάταγμα του Πέρση βασιλιά Κύρου, για επιστροφή των αιχμαλώτων στην Ιερουσαλήμ και την ανοικοδόμηση του ναού. Επίσης ο προφήτης Μιχαίας είχε αναφέρει ότι θα γεννιόταν στην Βηθλεέμ της Ιουδαίας. Και ο προφήτης Μαλαχίας, ότι αυτός υπάρχει, πριν υπάρξει ανθρώπινος χρόνος. Βέβαια πολλοί μιλούν για συμπτώσεις και ανόητες προλήψεις, αλλά έχουμε τρεις βοσκούς που βεβαίωσαν ότι είδαν αγγέλους στο βουνό και ότι τους είπαν ότι τα πράγματα είναι έτσι. Κάποιοι διανοούμενοι δήλωσαν, ότι οι βοσκοί αυτοί είναι Εβραίοι και κατασκεύασαν το περιστατικό, λόγω της ανάγκης ενός Σωτήρα απ’ τον Ρωμαϊκό ζυγό. Μάλιστα ένας ψυχολόγος πρόσθεσε, ότι το φαινόμενο αυτό ήταν ομαδική παράκρουση, ένα είδος παραίσθησης, που μπορεί να συμβεί σε όσους μένουν για πολύ καιρό μόνοι, σ’ ένα ερημικό μέρος. Την στιγμή όμως εκείνοι κατέφθασαν τρεις μάγοι, που ταξίδευαν για μέρες απ’ την Ανατολή, ακολουθώντας ένα αστέρι -όπως δήλωσαν οι ίδιοι- που τους οδήγησε ακριβώς στο μέρος που ήταν το παιδί. Το αστέρι είναι αληθινό και είναι πράγματι στο σημείο που βρίσκεται το παιδί.

   Το γεγονός όμως αυτό, δεν είναι το πιο συγκλονιστικό. Η μητέρα του παιδιού μας αποκάλυψε ένα μοναδικό μυστικό. Ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν είχε κοιμηθεί με τον άντρα της, όπως την ειδοποίησε ένας άγγελος να κάνει, μέχρι να γεννηθεί το παιδί. Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται κι απ’ τον πατέρα ή μάλλον τον πατριό, έναν μαραγκό απ’ την Ναζαρέτ. Ο ίδιος δεν έκρυψε το γεγονός πως όταν κατάλαβε ότι ήταν έγγυος, ήθελε να τη διώξει, αλλά έλαβε την ίδια ειδοποίηση απ’ τον άγγελο που είχε επισκεφθεί και τη γυναίκα του. Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη των Φαρισαίων, που λένε ότι η κοπέλα αυτή είναι πόρνη και πριν παντρευτεί τον Ιωσήφ είχε σχέση με κάποιον άντρα, αγνώστων στοιχείων.

    Πράγματι οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες και το παιδί αυτό είναι σημείο αντιλογίας. Κλείνω με μια τελευταία είδηση. Κάποιος ο οποίος βαφτίζει στην έρημο κα κηρύττει μετάνοια, που πολλοί θεωρούν τρελό και άλλοι προφήτη, δήλωσε κάτι, που το ανθρώπινο μυαλό μάλλον αδυνατεί να χωρέσει. Είπε ότι αυτός είναι ο ίδιος ο Θεός ο οποίος έγινε άνθρωπος, για να σηκώσει επάνω του τις αμαρτίες του κόσμου. Ότι ήρθε να πληρώσει με την ζωή Του, εκείνο το τεράστιο ηθικό χρέος, που ο κάθε ένας από εμάς έχει απέναντι στον Θεό. Δήλωσε ότι όποιος πιστέψει σ’ αυτόν, το χρέος θα του χαριστεί, ο ίδιος δεν θα χαθεί, αλλά θα λάβει αιώνια ζωή.