ΕΙΣΑΓΩΓΗ

«Δόντι σπασμένο,πόδι ανάπηρο,  τέτοιος ο άπιστος  που τον εμπιστεύεσαι στης δυστυχίας την μέρα.»

(Παροιμίες 25/19)

Τι χειρότερο από ένα δόντι σπασμένο;  Από ένα δόντι χαλασμένο και σάπιο που έχει χάσει την δύναμή του;  Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις πόσο πόνο προκαλεί ένα σάπιο δόντι και τι φοβερή δυσοσμία βγαίνει από αυτό το στόμα!!

Και συ άνθρωπε πρέπει να εμπιστευτείς ανθρώπους με καλά, γερά πνευματικά δόντια όχι σάπια και σπασμένα. Τι σημαίνει αυτό;

Ο άνθρωπος που πας να στηρίξεις τις ελπίδες σου μέσα στην δυσκολία σου να είναι άνθρωπος με αρχές, με βάσεις κατά Θεό. Τι φοβερή ανοησία στης συμφοράς την μέρα να εμπιστεύεσαι ανθρώπους άπιστους που δεν πιστεύουν καν και δεν αγαπούν τον Θεό. Τον πλούτο και τα χρήματα πιστεύουν, στην προσωπική τους δόξα πιστεύουν, στον Θεό όμως όχι. Κι αυτά τα σάπια δόντια είναι: ψυχολόγοι, αστρολόγοι, μάντεις, ζώδια κ.τ.λ.

Για παράδειγμα έχει το παιδί σου προβλήματα ψυχολογικά (είναι μια περίοδος συμφοράς για σένα) και δεν ζητάς βοήθεια από πνευματικούς ανθρώπους,  δεν προσεύχεσαι καθόλου και στρέφεσαι σε ψυχολόγους που αν τους ρωτήσεις τι πιστεύουν οι ίδιοι στην ζωή τους αρκετοί από αυτούς δηλώνουν άθεοι. Μάθε λοιπόν ότι αυτός που εμπιστεύεσαι στην δυστυχίας σου την μέρα είναι σαν ένα δόντι σάπιο και σπασμένο.

Αντιμετωπίζεις προβλήματα οικογενειακά, ψυχολογικά, γάμου;  Μην εμπιστευτείς ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τον Θεό γιατί οι ίδιοι στο στόμα τους έχουν μεγάλη πνευματική δυσοσμία στα λόγια τους που μπορούν να σε αποπροσανατολίσουν από την λύση στο πρόβλημά σου. Και ενώ χρειάζονται οι ίδιοι γιατρό, πηγαίνεις εσύ σ’ αυτούς να σε γιατρέψουν. Είναι γιατροί ανωφελείς.

Μέντιουμ, αστρολόγοι, δεν μπορούν να σε βοηθήσουν είναι σάπια δόντια.

Ο Δαβίδ λέει στην θλίψη μου έκραξα στον Κύριο. Μην τρέχεις στην θλίψη σου στον άπιστο όσο μορφωμένος κι αν είναι,όσα διπλώματα κι αν έχει, όσες ξένες γλώσσες κι αν γνωρίζει. Τρέξε μπροστά στον Κύριο για το πρόβλημά σου στον οποίο είναι κρυμμένοι όλοι οι θησαυροί της σοφίας και της γνώσης.

Όταν βλέπεις ότι κάποιος έχει πονόδοντο,θα πήγαινες σ’ αυτόν να γιατρέψει το δικό σου δόντι ή του παιδιού σου;Μάθε λοιπόν να διακρίνεις ποιος έχει γερά πνευματικά γερά δόντια. Βλέπεις κάποιον να έχει πονόδοντο, να κρατά το στόμα του, να έχει πατερίτσες με σπασμένο πόδι πως λοιπόν πας σε αυτόν να σε βοηθήσει στην ώρα του προβλήματός σου;