ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ PHILIP MANTOFA

PHILIP MANTOFA: ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΣ

Ο Philip Mantofa είναι ένα πρότυπο αναγεννημένου χριστιανού και χρισμένου εργάτη του ευαγγελίου.

Γεννήθηκε στη Σουραμπάγια στις 27 Σεπτεμβρίου 1974. Από τη γενέτειρά του, συνέχισε τις σπουδές του στο εξωτερικό στην Ταϊπέι της Σιγκαπούρης και τελικά έδωσε την καρδιά του στον Χριστό κατά τα χρόνια του Γυμνασίου στο Βανκούβερ του Καναδά.

Δύο χρόνια μετά ολοκλήρωσε τις σπουδές του από μια Βιβλική σχολή. Ήταν τότε που ξέσπασαν ταραχές στην Ινδονησία -τον Μάιο του 1998- και αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του για χάρη του κηρύγματος του Ευαγγελίου. Η εκκλησία Mawar Sharon που ηγείται έχει γίνει μια ταχέως αναπτυσσόμενη εκκλησία που σύντομα θα ξεπεράσει τα 100.000 μέλη σε πολυάριθμες τοπικές εκκλησίες που απλώνονται σε εθνικό επίπεδο, ακόμη και στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σε νεαρή ηλικία, οδήγησε στον Χριστό πάνω από 200.000 ψυχές. Το πάθος του είναι να πυροδοτήσει τη φωτιά της πνευματικής αφύπνισης παντού και να μαθητεύσει χρισμένους πάστορες και ηγέτες σε κάθε μέρος του αγρού – ειδικά στην Ασία.

Πάνω απ’ όλα, το μεγαλύτερο όραμά του είναι να χτίσει 1.000 ισχυρές τοπικές εκκλησίες με 1.000.000 μαθητές. Και δεν θα σταματήσει έως ότου κάθε έθνος σε αυτή τη γη συναντήσει προσωπικά τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Ο Philip Είναι παντρεμένος με την Irene Saphira και έχουν 3 παιδιά. Την Vanessa, τον Jeremy και τον Warren.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Ο Philip γεννήθηκε ένα υγιές και φυσιολογικό μωρό. Αλλά όταν ήταν δυο μηνών του συνέβηκε ένα ατύχημα. Έπεσε απ’ το κρεβάτι και χτύπησε το κεφάλι του και τα πόδια του.  Από τότε, το σώμα του συχνά  έτρεμε και τα πόδια του ήταν αδύναμα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται πατερίτσες και ένα ζευγάρι παπούτσια από σίδηρο που χρησιμοποιούνται συνήθως για άτομα που πάσχουν από πολιομυελίτιδα. Επίσης είχε ιδιαίτερη δυσκολία να απομνημονεύσει πράγματα, όπως μαθήματα ή ακόμα και την ορθογραφία του δικού του ονόματος.

Η κατάσταση αυτή άλλαξε όταν μια μέρα την ώρα που περπατούσε για να πάει στο σχολείο στην Ταϊπέι, εντελώς απρόσμενα η δύναμη του Αγίου Πνεύματος τον επισκέφτηκε! Ο Θεός άκουσε την προσευχή της μητέρας του που βρισκόταν στην Ινδονησία και υπερφυσικά τον θεράπευσε.

Αυτό όμως δεν τον έκανε να αλλάξει εσωτερικά. Αντιθέτως έμπλεξε με κακές παρέες και παραβατικές δραστηριότητες με άλλους ανήλικους οι οποίες περιλάμβαναν σκληρές μάχες. Σε κάποιες από αυτές λίγο έλλειψε να χάσει την ζωή του ή να αφαιρέσει την ζωή άλλων.

Το 1992 και σε ηλικία 18 ετών βρίσκεται σε μια εκκλησία στο Βανκούβερ του Καναδά όπου λίγο πριν το τέλος κάνουν πρόσκληση στους μη πιστούς να δεχθούν τον Ιησού. Λίγο πριν βάλει το χέρι του στο χερούλι της πόρτας, ακούει μια φωνή μέσα απ’ την εκκλησία να λέει δυνατά: «Φίλιππε, αν δεν σωθείς σήμερα, δεν θα σωθείς ποτέ!» Σοκαρίστηκε καθώς κατάλαβε ότι αυτή δεν ήταν η φωνή κάποιου πιστού από το ακροατήριο ή ιεροκήρυκα αλλά η φωνή του Θεού. Έτρεξε μπροστά και όχι μόνο δέχθηκε τον Ιησού ως προσωπικό Του σωτήρα αλλά παρέδωσε ολοκληρωτικά τον εαυτό του σε Αυτόν.

Από το σημείο αυτό ξεκινάει το πνευματικό του ταξίδι. Όπως λέει και ο ίδιος: «Ο Θεός μου εμπιστεύτηκε την καρδιά του ποιμένα και το χρίσμα του ευαγγελιστή για να κερδίσω τη γενιά μου. Ο “Στρατός του Θεού” γεννήθηκε από αυτό το κάλεσμα, ένα μεγάλο κίνημα και φωτιά αναζωπύρωσης της νεολαίας που αναδύθηκε από τη Σουραμπάγια».

Το 2000 έζησε μια συγκλονιστική εμπειρία όπου όπως ομολογεί ο ίδιος ο Ιησούς τον πήρε στα έγκατα της γης και του έδειξε την κόλαση. Ο Φίλιπ είπε ότι εκτός από ανθρώπους που απέρριψαν τον Χριστό είδε εκεί και χριστιανούς που Τον ομολογούσαν με το στόμα τους αλλά Τον αρνιόντουσαν με τις πράξεις τους. Ύστερα τον οδήγησε σε ευαγγελιστικές εκστρατείες στις οποίες διηγούνταν αυτή την εμπειρία. Αυτό οδήγησε χιλιάδες να επιστρέψουν στον Θεό και προκάλεσε ένα κύμα μετάνοιας που ονομάστηκε «η βροχή της σωτηρίας».

Μια αφίσα του Φίλιπ για να ανακοινώσει την βραδιά ευαγγελισμού απ’ την οποία ήρθαν χιλιάδες στον Χριστό.
Στάδιο Penampang. Μια από τις βραδιές της εκστρατείας ευαγγελισμού με την διήγηση του ταξιδιού στην κόλαση όπου πλήθη ανθρώπων έδωσαν την καρδιά τους στον Χριστό.
Ο Φίλιπ έχει ιδιαίτερη χάρη στα νέα παιδιά καθώς του έχει δοθεί από τον Ουρανό να μαθητεύσει την νέα γενιά.

Στην συνέχεια ο Θεός τον οδήγησε στο θεραπευτικό ποτάμι μέσω της διακονίας που είναι γνωστή ως «Η Γιορτή της Δύναμης του Θεού», για να αποδείξει ότι τα θαύματα δεν έπαψαν να υπάρχουν αλλά εξακολουθούν να συμβαίνουν και σήμερα. Η φωτιά του Αγίου Πνεύματος που άναψε το 2000 δεν έχει σβήσει ποτέ από τότε. Επιπλέον έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ασία και σε όλο τον κόσμο. Ακριβώς όπως το μαντήλι του Παύλου στη διακονία του, η διακονία του Philip συνεχίζει να προσεγγίζει το Ευαγγέλιο της ειρήνης σε όλους στην Ινδονησία και όχι μόνο.

Ο Κύριος προίκισε τον Φίλιπ με ποικίλα τάλαντα τα οποία χρησιμοποιεί όλα για την βασιλεία του Θεού. Ένα από αυτά είναι και η ζωγραφική. Παρακάτω μπορείς να δεις κάποιους από τους πίνακες του.

Ο Ιησούς στην Γεσθημανή.
Ο Ιησούς περπατάει στα κύματα.
Ο Ενώχ περπάτησε με τον Θεό.
Το πέρασμα της ερυθράς θάλασσας

«Αν με ρωτήσετε γιατί εργάζομαι τόσο επιμελώς στο χωράφι του θερισμού του Κυρίου, η απάντηση δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: Γιατί τα μάτια μου είναι προσηλωμένα σε ένα όραμα από τον Ουρανό! Μέσα από μια προσωπική συνάντηση με τον Ιησού Χριστό το 2003, έλαβα το βάρος για την οργάνωση της Εκκλησίας Mawar Sharon να χτίσει 1000 ισχυρές τοπικές εκκλησίες με 1.000.000 μαθητές του Χριστού! Αυτή είναι η αποστολή της ζωής μου».

Κάποιος θα ρωτούσε «πως μπορούν να γίνονται όλα αυτά;» Δεν είναι ο Φίλιπ υπεράνθρωπος αλλά όπως είχε πει ένας άλλος άνθρωπος του Θεού «δεν υπάρχει περιορισμός στο τι μπορεί να κάνει ο Ιησούς με έναν άνθρωπο και μέσα από έναν άνθρωπο που τον εμπιστεύεται πλήρως και δεν Του θέτει όρια». Ο Κύριος δεν έθεσε τον Εαυτό του ως ταβάνι αλλά ως θεμέλιο. Είπε: «Σας διαβεβαιώνω απόλυτα, όποιος πιστεύει σε μένα, τα έργα που εγώ κάνω, θα κάνει κι εκείνος, και μεγαλύτερα απ’ αυτά θα κάνει· επειδή, εγώ πηγαίνω προς τον Πατέρα μου» (ΙΩΑΝ 14:12). Ο Ιησούς μας άφησε το Άγιο Πνεύμα ώστε να ζήσουμε με τον Παράκλητο στο περπάτημα μας στην γη. Είναι αδύνατον να περπατήσουμε στα έργα που έχει ετοιμάσει αν δεν μάθουμε να ζούμε με το Άγιο Πνεύμα στην καθημερινότητα μας, δεν μάθουμε να ακούμε την Φωνή Του και δεν καλλιεργήσουμε μια στενή σχέση.

Το Άγιο Πνεύμα ψάχνει διαθέσιμες καρδιές, διατεθειμένες να συνεργαστούν μαζί Του στον αγρό του θερισμού για την σωτηρία αθάνατων ψυχών.

Το Άγιο Πνεύμα δεν μας μιλάει από τον Εαυτό Του αλλά όντας σε σύνδεση με τον Ιησού, μας δίνει όλα όσα Εκείνος θέλει. Και είναι ο Ιησούς που εξακολουθεί με το Πνεύμα Του να εργάζεται μέσα από σκεύη που ολόψυχα παραδίνουν το εαυτό τους σε Αυτόν.

Ο Κύριος ετοιμάζει κινήσεις από τον Ουρανό και για την δική μας χώρα, την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την μέση Ανατολή. Υπάρχουν πολλά σχέδια στα σπάργανα που μέλλουν να γεννηθούν και ψάχνουν διαθέσιμες μήτρες για να κυοφορήσουν. Ψάχνουν ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν όχι στα μάταια αυτού του κόσμου αλλά στην αιωνιότητα. Μήπως θα ήθελες να είσαι ένας από αυτούς;

Το ΝΕΟ ΠΡΑΓΜΑ που κάνει ο Θεός έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν θα ΄θελες να γίνεις μέρος του;

Ένας υπέροχος ύμνος που έδωσε το Άγιο Πνεύμα στον Φίλιπ.

Καθώς το Άγιο Πνεύμα προετοιμάζεται να σαρώσει την γη από άκρη σε άκρη ρώτησε τον Κύριο: «Κύριε ποιο είναι το δικό μου κομμάτι σε όλα αυτά; Τι θέλεις να κάνω; Παραδίδω εκ νέου Τον εαυτό μου σε Σένα και ζητάω να με οδηγήσεις σε όλη την αλήθεια. Συγχώρεσε με αν έχω λυπήσει το Άγιο Πνεύμα με τις συμπεριφορές μου ή αν έχω απιστήσει στην διακονία, στην ενέργεια και στην υπερφυσική Του κίνηση σε μένα. Χάρισε μου μια νέα αρχή μαζί Σου. Άγιο Πνεύμα σε καλωσορίζω και σου ζητώ να με μαθητεύσεις σε κάθε τι που επιθυμεί να με διδάξει ο Κύριος Ιησούς. Σου δίνω τον χώρο να κάνεις ότι Εσύ θέλεις στην ζωή μου και με την ζωή μου. Στο Όνομα του Χριστού, Αμήν!».