ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ

Ο σκοπός που μιλάω για τον Θεό είναι για να ελκύσω προς Αυτόν, Τον Οποίο θεωρώ το ύψιστο καλό. Όπως συνέβηκε σε μένα όταν Τον βρήκα ή καλύτερα με βρήκε και μου αποκαλύφθηκε και όλες οι προκατειλημμένες πεποιθήσεις, οι λανθασμένες εντυπώσεις που είχα γι’ Αυτόν έπεσαν. Πραγματικά στεναχωριέμαι, όταν ακούω να λέγονται άσχημα πράγματα για τον Θεό, τα οποία είναι όλα ψέματα και καταλήγει να είναι το πιο παρεξηγημένο πρόσωπο του σύμπαντος.

  Είναι πολλά αυτά που ακούγονται για τον Θεό και ιδιαίτερα στις μέρες μας. Δεν πρέπει όμως να βιαζόμαστε να Tον κρίνουμε, γιατί δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε, πρόσωπο. Είναι προτιμότερο να προσπαθούμε να Τον καταλάβουμε. Μήπως καθώς αρχίζουμε να τον καταλαβαίνουμε, αντιληφθούμε ότι η κρίση μας εναντίον Του ήταν λάθος και είμαστε εμείς που έχουμε ανάγκη να μαθαίνουμε απ’ Αυτόν και να διδασκόμαστε απ’ Αυτόν.

Όσο γνωρίζουμε τον Θεό, όχι μόνο ακούγοντας την μαρτυρία άλλων γι’ Αυτόν, αλλά δίνοντας του την ευκαιρία (πριν εμείς πούμε ποιος είναι ή ποιος δεν είναι και αποφασίσουμε, βγάζοντας τα δικά μας συμπεράσματα), να μας αποκαλύψει Αυτός τον Εαυτό Του, τόσο ελευθερωνόμαστε από τα ψέματα που έχουμε δεχτεί και που πιστεύουμε, για Εκείνον. Τόσο αναγνωρίζουμε ότι είναι αγαθός, ότι δεν είναι υπεύθυνος για όλα τα δεινά του πλανήτη μας, ότι είναι απείραχτος κακών. Τόσο τον εμπιστευόμαστε και τολμάμε να στηρίξουμε την ζωή μας επάνω Του.

Δεν τρέφω αυταπάτες για τις περίπλοκες καταστάσεις τις ζωές, τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα καθημερινά και τα ερωτήματα που προκύπτουν, τα οποία δεν έχουν εύκολες απαντήσεις. Στο μέτρο που γνωρίζω και έχω λάβει φως θα απαντήσω σε κάποια από αυτά, έχοντας παράλληλα επίγνωση της ανεπάρκειας μου και των ελλείψεων μου. Δεν παριστάνω τον ξερόλα, ούτε παρουσιάζω τον εαυτό μου παντογνώστη, αλλά στο μέτρο που αισθάνομαι ότι έχω λάβει κάποια απάντηση, θα δώσω την γνώμη μου.

Εύχομαι κάθε ειλικρινή αναγνώστη, να βρει απαντήσεις στο μυστήριο της ζωής, στην δική του προσωπική αναζήτηση.