ΒΟΗΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΨΗΛOΤΕΡΑ

γράφει ο Βαγγέλης Εφραιμίδης

Αν βοηθάς άλλους για ν’ ανέβουν ψηλά, τότε κι ο Θεός θα βοηθήσει κι εσένα ν’ ανέβεις ψηλά. Ο Θεός δεν έδωσε τα χαρίσματα αποκλειστικά για τον εαυτό σου, αλλά για να τα χρησιμοποιήσεις βοηθώντας τους άλλους.

Όταν δεν έχεις όρια στο να βοηθάς τους ανθρώπους, ούτε ο Θεός θα έχει όρια στο να βοηθά εσένα. Δεν χρειάζεται να είσαι φίλος με την κριτική, αλλά χρειάζεται να είσαι φίλος με την πίστη, το έλεος και την χάρη. Όταν ο φίλος σου έπεσε και απέτυχε, δεν χρειάζεται να το βάλεις στα πόδια σαν να μην τον ξέρεις, αλλά πρέπει να σταθείς μαζί του και να τον ενθαρρύνεις να ξανά ορθοποδήσει. Είσαι καλεσμένος/η να γίνεις: O Eπιδιoρθωτής των χαλασμάτων, ο Aνoρθωτής των δρόμων για την κατoίκηση. (ΗΣΑΪΑΣ 58:12). Ο Θεός σ’ ευλόγησε με την πίστη, ώστε όταν ο διπλανός σου την χρειάζεται να μπορείς να στέκεσαι εσύ γι’ αυτόν. Και να είσαι σίγουρος/η ότι όταν το κάνεις αυτό στους άλλους, όταν έρθει η δύσκολη στιγμή σε σένα, θα το κάνουν και οι άλλοι για σένα.

Η εκκλησία είναι ένα σώμα ανθρώπων που ο ένας βοηθάει τον άλλο να ανέβει ψηλότερα!

Οι φίλοι δεν έρχονται κατά λάθος στη ζωή, δεν έρχονται από ατύχημα, αλλά έρχονται για να υπάρχουν και να βοηθούν την κατάλληλη στιγμή που χρειάζεται. Αυτό δεν είναι κακό, ούτε ντροπή, αλλά είναι τιμή, είναι χαρά, να είσαι η απάντηση στην προσευχή κάποιου που έχει ανάγκη.

Γίνε η ευκαιρία να προχωρήσει κάποιος μπροστά και να πετύχει με τον Κύριο!