ΑΣΕΒΕΙΑ

Γράφει στην Αγία Γραφή: «Μη πλανάσθε, ο Θεός δεν εμπαίζεται· επειδή ό,τι αν σπείρει ο άνθρωπος, τούτο και θέλει θερίσει». (Γαλάτας 6:7)

 Πολλοί από μας άθελα ή θελημένα βγάζουμε από το στόμα μας προσβλητικά λόγια προς τον Θεό. Εκείνος κάνει έλεος και περιμένει πότε θα επιστρέψουμε σε Αυτόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι η υπομονή Του είναι ατελείωτη και δεν θα υπάρξει απάντηση αν κάποιος πάρει αμετάκλητη θέση ως προς την στάση της ασέβειας ή αν περάσει κάποια όρια. Γιατί αν και ο Θεός είναι αγαθός, είναι όμως και δίκαιος και υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να ξεπεράσεις. Ένα πράγμα είναι να είσαι αχάριστος για την ζωή που σου χάρισε. Χειρότερο όμως είναι να γίνεις και βλάσφημος.

Υπάρχουν άνδρες και γυναίκες που κορόιδεψαν τον Κύριο:

John Lennon (Τραγουδιστής). Λίγα χρόνια πριν, στη συνέντευξη που έδωσε σε ένα Αμερικανικό Περιοδικό, είπε: «Ο Χριστιανισµός θα τελειώσει, θα εξαφανιστεί. Είναι πέραν αμφισβήτησης και γι’ αυτό είμαι ßέβαιος. Ο Ιησούς ήταν εντάξει, αλλά τα θέματα του ήταν τόσο απλά. Σήμερα εμείς είμαστε διασημότεροι απ’ Αυτόν» (1966). Ο Lennon, αφότου είπε ότι οι Beatles ήταν διασημότεροι από τον Ιησού Χριστό, πυροßολήθηκε 6 φορές.

Tancredo Neves (Πρόεδρος της Βραζιλίας). Στην προεκλογική του εκστρατεία, είπε ότι «εάν µάζευε 500.000 ψήφους από το κόµµα του, ούτε ο Θεός ο ίδιος δε θα τον καθαιρούσε από την προεδρία του». Σίγουρα πήρε τους ψήφους του, αλλά αρρώστησε µια µέρα πριν γίνει Πρόεδρος και πέθανε.

Cazuza (Ετεροφυλόφιλος Βραζιλιάνος συνθέτης, τραγουδιστής και ποιητής). Σε ένα σόου στο Canecio (Rio de Janeiro) όταν κάπνιζε το τσιγάρο του, φύσηξε τον καπνό ψηλά στον αέρα και είπε: «Θεέ, αυτό είναι για σένα».  Πέθανε σε ηλικία 32 ετών από καρκίνο του πνεύμονα µε φρικιαστικό τρόπο.

Ο άνδρας που έφτιαξε τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ. Έπειτα από την κατασκευή του Τιτανικού, ένας δημοσιογράφος ρώτησε πόσο ασφαλής θα µπορούσε να είναι ο Τιτανικός. Με ένα ειρωνικό τρόπο τού είπε: «Ούτε ο Θεός ο ίδιος δε µπορεί να τον ßουλιάξει». Πιστεύω πως ξέρετε όλοι τι απέγινε ο Τιτανικός.

Marilyn Monroe (Ηθοποιός). Ο ιεροκήρυκας  Billy Graham την επισκέφτηκε στην παρουσίαση ενός σόου. Της είπε ότι το Πνεύµα του Θεού τον έστειλε να της κηρύξει. Αφού άκουσε λοιπόν αυτά που ο Πάστορας είχε να της πει, τού απάντησε: «Δε χρειάζομαι το δικό σου Ιησού». Μια εβδομάδα αργότερα, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισα της.

Bon Scott (Τραγουδιστής). Ο πρώην τραγουδιστής των AC/DC. Σε ένα από τα τραγούδια του το 1979 τραγούδησε: «Μη µε σταματάς, θα πάρω την κατηφόρα, τη λεωφόρο της κόλασης».  Στις 19 Φεßρουαρίου του1980 ο Bon Scott βρέθηκε νεκρός, πνίγηκε µε τον ίδιο του τον εµετό.

Campinas (2005). Στην Campinas της Βραζιλίας µια οµάδα από φίλες, µεθυσµένες, πήγαν να πάρουν µια φίλη τους. Η µητέρα της κοπέλας συνόδεψε την κόρη της στο αµάξι και ήταν τόσο ανήσυχη µε το γεγονός ότι ήταν µεθυσµένες οι άλλες φίλες της και συµßούλεψε την κόρη της κρατώντας της το χέρι – ήταν ήδη καθισμένη µέσα στο αµάξι: «Κόρη µου, πήγαινε µαζί µε το Θεό και ο Θεός θα σε προστατέψει».  Η απάντηση της ήταν: «Μόνο όταν αυτός (ο Θεός) ταξιδέψει στο πορτ-µπαγκάζ, γιατί εδώ µέσα είναι ήδη γεμάτο». Ώρες αργότερα, τα νέα έφτασαν. Έγινε ένα τραγικό δυστύχημα στο οποίο όλες σκοτώθηκαν. Το αμάξι έγινε αγνώριστο και δε ξεχώριζες τι µάρκα ήταν, αλλά η έκπληξη ήταν ότι το πορτ-µπαγκαζ είχε παραμείνει άθικτο. Η τροχαία είπε ότι δεν υπήρχε περίπτωση το πορτ-µπαγκάζ να µείνει άθικτο! προς έκπληξη τους µέσα στο πορτ-µπαγκάζ υπήρχε µια καρτέλα µε αυγά εκ των οποίων κανένα δεν είχε σπάσει.

Christine Hewitt (Δηµοσιογράφος & Παρουσιάστρια). Είπε ότι «η Βίßλος (ο Λόγος του Θεού) ήταν το χειρότερο ßιßλίο που γράφτηκε ποτέ». Τον Ιούνιο του 2006 ßρέθηκε καμµένη και δύσκολα αναγνωρίστηκε σε τροχαίο µε τη µηχανή της.