ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ! (Video)

Θα μπορούσε η κιβωτός να είχε ανακαλυφθεί; Ή θα μπορούσε κάποιος να την είχε ανακαλύψει αλλά να μην γινόταν πιστευτός γιατί κανείς δεν θα ήθελε να τον πιστέψει; Γιατί άνευ ουσίας ειδήσεις βρίσκονται στο κέντρο του ενδιαφέροντος ενώ άλλες με τεράστια βαρύτητα περνούν στα ψιλά γράμματα;

Πολλές φορές το αδύνατο δεν είναι η ανακάλυψη θαυμαστών ευρημάτων που αποδεικνύουν ότι ένα «απίστευτο» παρελθόν ήταν πραγματικότητα, αλλά η αποδοχή των ανακαλύψεων ακόμα και όταν οι αποδείξεις είναι μπροστά στα μάτια μας.

Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να βρουν τα απομεινάρια της Κιβωτού του Νώε. Ωστόσο, η Βίβλος λέει ότι το πλοίο σταμάτησε κάπου στην οροσειρά του Αραράτ και όχι στο Όρος Αραράτ. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα βρίσκεται στα βουνά Ουραρτού στην ανατολική Τουρκία.

Το 1960, ο Lihan Durupinar, λοχαγός του τουρκικού στρατού, τράβηξε διάφορες αεροφωτογραφίες. Σε μία από αυτές τις φωτογραφίες, ο Durupinar είδε ένα παράξενο αντικείμενο που βρίσκονταν σε ύψος 6.350 ποδών στην οροσειρά του Αραράτ. Το αντικείμενο ήταν σε σχήμα πλοίου και είχε σχεδόν 500 μέτρα μήκος. Μια αποστολή αποτελούμενη από επιστήμονες των ΗΠΑ και της Τουρκίας, ξεκίνησε για το βουνό λίγο μετά την δημοσίευση της φωτογραφίας.

Στο ύψος των 7.000 ποδών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είδαν μια επίπεδη επιφάνεια που καλύπτονταν με γρασίδι. Το σχήμα της έμοιαζε πράγματι με πλοίο. Οι διαστάσεις της επιφάνειας αυτής, ήταν πολύ κοντά σε εκείνες που αναφέρονται στη Βίβλο. Οι επιστήμονες δεν προέβησαν σε λεπτομερή εξέταση του χώρου. Απλά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο παράξενος αυτός σχηματισμός δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα φυσικό φαινόμενο.

Τον Σεπτέμβριο του 1960, ένας 27 χρονος αμερικανός γιατρός και ερασιτέχνης αρχαιολόγος ο Ron Wyatt, διάβασε ένα άρθρο στο περιοδικό Life για το φαινόμενο. Από τότε, η αναζήτηση για την Κιβωτό του Νώε, έγινε ο πρωταρχικός στόχος στη ζωή του .

Το 1977, ο Wyatt, ξεκίνησε την αποστολή στην Τουρκία με τους δύο γιους του. Έχοντας ξεπεράσει πολλά προβλήματα, ο Αμερικάνος ερευνητής και οι γιοι του, έφτασαν σε ένα χωριό όπου βρήκαν υποστήριξη από τον τοπικό πληθυσμό. Στις παρυφές του χωριού, οι άνδρες ανακάλυψαν πολλές πέτρες, που έμοιαζαν με πέτρινες άγκυρες. Ο Ron είχε ήδη δει τις φωτογραφίες αυτών των πετρωμάτων σε βιβλία αρχαιολογίας. Οι πέτρες με τρύπες στο κέντρο τους, χρησιμοποιούνταν ως άγκυρες στα αρχαία πλοία. Αποδείχθηκε ότι υπήρχαν σταυροί χαραγμένοι σε όλες τις πέτρες της περιοχής.

Λίγο καιρό αργότερα, ο Ρον βρήκε το αντικείμενο που έμοιαζε με πλοίο. Το αντικείμενο ήταν θαμμένο βαθιά μέσα στο έδαφος. Οι άνδρες έπρεπε να διεξάγουν εργασίες εκσκαφής, για να διαπιστωθεί εάν το αντικείμενο που ήταν θαμμένο στο έδαφος, πρόκειται για το θρυλικό πλοίο.

Τον Αύγουστο του 1979, μετά τον σεισμό στην Τουρκία, ο Ron Wyatt, επισκέφθηκε την περιοχή και πάλι. Ο ερευνητής ανακάλυψε ότι από το έδαφος προεξείχαν τα απολιθωμένα απομεινάρια ενός πλοίου. Ο Wyatt, δεν είχε λάβει άδεια για την εκτέλεση αρχαιολογικών ανασκαφών έως εκείνη την στιγμή, κι έτσι αποφάσισε να προχωρήσει σε εργασίες μόνος του. Κάποια στιγμή, χρησιμοποίησε ανιχνευτές μετάλλων στις εργασίες του. Αυτό συνέβη τον Αύγουστο του 1984.

Η σάρωση αποκάλυψε ένα μεταλλικό πλέγμα γύρω από το αντικείμενο. Το πλέγμα έδειχνε να είναι τεχνητής προέλευσης. Ο Ron εξερεύνησε την πλαγιά του βουνού, όπου ήταν ο “Κιβωτός”. Πάνω στο βουνό, ανακάλυψε τα ερείπια μιας αρχαίας πέτρινης κατασκευής. Υπήρχε ένα κομμάτι γης κοντά στα ερείπια, διαστάσεων 120×40 ποδών. Το σχήμα της ήταν πλαισιωμένο από κάτι σαν απολιθωμένο ξύλο.

Τον Δεκέμβριο του 1986, Τούρκοι αξιωματούχοι που εκπροσωπούσαν τα Υπουργεία Εξωτερικών και Εσωτερικών, καθώς και μια ομάδα ερευνητών από την πόλη του Ατατούρκ, ενέκριναν το επίσημο πόρισμα, λέγοντας ότι ο σχηματισμός που ανακαλύφθηκε από τον Ron Wyatt και τους συνεργάτες του, ήταν πράγματι τα απομεινάρια της κιβωτού του Νώε.

Πολλές συζητήσεις έχουν πραγματοποιηθεί μετά την “επίσημη” ανακάλυψη της κιβωτού του Νώε. Μερικοί επιστήμονες λένε ότι ο Wyatt, πράγματι ανακάλυψε το Βιβλικό πλοίο, ενώ άλλοι το αρνούνται.

Πηγή: pentapostagma.gr