ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Κάποιοι λένε ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Θεό. Και ότι απ’ όποια μεριά του βουνού κι αν ξεκινήσεις να ανεβαίνεις θα φτάσεις στην κορυφή. Λένε δηλαδή ότι με όποια θρησκεία κι αν ασχοληθείς θα σε οδηγήσει στον Θεό. Είναι όμως αυτό αλήθεια; Ο Ιησούς είπε ότι Εγώ είμαι ο δρόμος, η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν μπορεί να φτάσει στον Πατέρα παρά μόνο μέσα από εμένα. Εάν αυτό είναι αλήθεια και πράγματι ο Ιησούς είναι ο μόνος δρόμος πως μπορούν οι άνθρωποι να βρουν τον μόνο μονοπάτι; Είναι σε θέση να το κάνουν; Η αλήθεια είναι πως όχι και ούτε ο Θεός έχει μια τέτοια απαίτηση. Αλλά ο Ιησούς που είναι ο μοναδικός δρόμος, πηγαίνει σε όλους τους δρόμους που βρίσκονται οι άνθρωποι για να τους οδηγήσει στον εαυτό Του και να τους φέρει στον Πατέρα Του. Αυτός είναι ο καλός Ποιμένας που αφήνει τα 99 για να ψάξει το ένα.

Αυτό δεν είναι μια θεωρία, μια ρομαντική πνευματική διακήρυξη αλλά μια πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από εκατοντάδες ανθρώπους που είχαν αυτή την εμπειρία. Άνθρωποι απ’ όλα τα πλάτη και μήκη της γης, απ’ όλες τις κουλτούρες, τις φυλές, τα φύλα, τις ηλικίες, ομολογούν ότι είχαν μια ζωντανή εμπειρία με τον Χριστό. Κάποια φανέρωση, εμφάνιση, επέμβαση, ένα θαύμα στην ζωή τους.

Αυτό που πρέπει να μας κινήσει το ενδιαφέρον είναι ότι κανείς απ’ αυτούς δεν λέει ότι είχε μια συνάντηση με τον Βούδα, τον Μωάμεθ, τον Κρίσνα αλλά με τον Ιησού, όπου Αυτός τους αποκάλυψε ότι είναι ο αληθινός Θεός, ο πραγματικά Υπάρχων! Διότι η μεγαλύτερη απόδειξη του Θεού είναι ο ίδιος ο εαυτός Του.

Μπορείς κι εσύ να δοκιμάσεις επειδή ο Ιησούς ήρθε για όλους. Εάν είσαι έτοιμος για την αλήθεια, για το Ποιος είναι αυτός που μας έφερε στην ύπαρξη, να Τον γνωρίσεις και να αποκτήσεις μια σχέση μαζί Του, κράξε σε Αυτόν. Ζήτα Τον με όλη σου την καρδιά κι Εκείνος θα σου αποκαλυφθεί και θα σου χαρίσει νέα ζωή. Θα ανοιχτεί μπροστά σου ένας ολόκληρος κόσμος που ποτέ δεν γνώριζες και δεν φανταζόσουν ότι υπάρχει. Ο Ιησούς είναι ζωντανός και είναι ο αληθινός Θεός.