ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ Ή ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ;

Γιατί η ιδέα Δημιουργού Θεού είναι τόσο δυσάρεστη σε επιστήμονες;

(Αν και δεν είναι θέμα επιστημόνων μόνο, αλλά πολλών ανθρώπων, όπου μέσα σε αυτούς είναι και επιστήμονες)

1. Η δοκιμή γεύσης του Θεού που έγινε τον Μεσαίωνα απέτυχε. (Εξαιτίας των χειρότερων αντιπρόσωπων, που θα μπορούσαν να αξιώσουν τον ρόλο αυτό για τον εαυτό τους).

2. Η πεσμένη φύση του ανθρώπου, όπου το βασικότερο χαρακτηριστικό της είναι η υπερηφάνεια, αρνείται να αποδεχτεί την εξάρτηση της από Ανώτερη αρχή.

3. Η αίσθηση ότι για κάθε επιλογή, πράξη είμαι υπόλογος σε κάποια ανώτατη εξουσία.

4. Το πρόβλημα του κακού. Πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν εκ των προτέρων την ιδέα της ύπαρξης του Θεού, καθώς λένε εάν υπάρχει είτε στερείτε δύναμης, είτε καλοσύνης εφόσον δεν σταματάει το κακό. Στην πραγματικότητα είναι θυμωμένοι μαζί του και Τον κατηγορούν για τα πάντα. Μαι έκφραση αυτής της θέσης και αυτού του συναισθήματος εκφράζεται με το να Τον  «βάζουν τιμωρία» βγάζοντας Τον εκτός ύπαρξης.

Βέβαια δεν καταλαβαίνουν ότι μ’ αυτό τον τρόπο και οι ίδιοι άθελα τους αναγνωρίζουν-ομολογούν την θεσμοθέτηση ενός δικαίου που ενυπάρχει μέσα τους, η οποία δεν βρίσκει ικανοποίηση. Αν όμως δεχθείς ότι η αίσθηση αυτή -η οποία βρίσκεται σε όλους- δεν βρέθηκε εκεί τυχαία, κατά συνέπεια δέχεσαι ότι κάποιος την έβαλε και δεν είναι άλλος απ’ τον Δημιουργό, για τον οποίο η Αγία Γραφή διδάσκει ότι είναι δίκαιος και είμαστε κατ’ εικόνα Του. Ότι έχουμε δηλαδή μέσα μας όμοια χαρακτηριστικά. Άρα κάποια άλλη αιτία υπάρχει που δεν εμποδίζει το κακό πριν αυτό συμβεί και όχι ότι Αυτός που έβαλε μέσα μας αυτή την αίσθηση δεν είναι Δίκαιος ο ίδιος ή εμείς είμαστε δικαιότεροι, πιο ευαίσθητοι και πιο καλοί από Εκείνον, ο Οποίος υπάρχει πριν από εμάς και Εκείνος μας έφερε στην ύπαρξη διαμέσου του Εαυτού Του.